Ruime overwinning Ter Leede jo13-2 op Rijnvogels JO13-2

Na ongeslagen de oefen- en bekerwedstrijden door te komen. Stond de eerst uitwedstrijd in de competitie als volgende uitdaging op de planning.

De technische staf kreeg kwam wel voor een uitdaging te staan om het team op orde te krijgen voor de start van dit duel. Morris had te horen gekregen dat hij vanaf dit weekend vast in de jo13-1 kwam. Daarnaast mocht ook Mats dit weekend zijn debuut maken in het eerste team en was Tim licht-geblesseerd en was het dus onzeker of hij kon spelen. Wel hadden wij dit weekend de beschikking over Justin.

We mochten aantreden op veld 5 bij de Rijnvogels. Dit veld was in vergelijking met een normaal veld zeker 8 meter smaller. Dit was natuurlijk een bewuste keuze van de thuisploeg om ervoor te zorgen dat ons vleugelspelers makkelijker te verdedigen waren. Wat achteraf natuurlijk een verkeerde gedachte was van Rijnvogels.

Want na 5 minuten lag de eerste bal al in het doel. Na een snelle aanval over rechts kon Sameh de bal voorgeven en gleed Jesper de bal in het net. 10 minuten later lukte het Rijnvogels om de 1-1 te scoren. Gelukkig herpakte de mannen zich snel en binnen 2 minuten stond het alweer 1-2. Wederom door Jesper na een geweldige steekbal door het midden door Daan. Vlak voor rust wist Jesper wederom het doel te vinden nu door een mooi pass door het midden van Justin.

Direct na rust krijgen de Rijnvogels net buiten de 16 meter een vrije trap, die in eerste instantie goed gekeerd wordt door Chiel, maar de bal beland voor een aanvaller van de Rijnvogels die hem dan makkelijk kan intikken. Gelukkig heeft Jesper het op zijn heupen een scoort zijn vierde doelpunt na een voorzet van Olaf. Dit blijkt de nekslag te zijn voor de thuisploeg, want na dit doelpunt is het prijsschieten voor Ter Leede. Sameh, Justin en Youri zorgen voor de 2-5, 2-6 en 2-7. Helaas lukte het Rijnvogels nog wel om een doelpunt te maken, nadat de grensrechter even vergat zijn vlag omhoog te steken. Eindstand 3-7

Volgende wedstrijd is 10 oktober uit tegen FC Oegstgeest om 10.00 uur.