Ruime overwinning Ter Leede VR1

Afgelopen zaterdag speelden de Ter Leede vrouwen 1 op de Roodemolen tegen Wartburgia uit Amsterdam. Beide ploegen spelen al jaren op het hoogste niveau maar zijn dit seizoen matig uit de startblokken gekomen. Voor de wedstrijd bezet Wartburgia de achtste plaats met 6 punten, Ter Leede staat een positie lager met 5 punten.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk dat beide teams niet wilde verliezen in dit cruciale duel. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en er werden aanvallend slechts een paar speldenprikjes uitgedeeld. Het was Ter Leede dat als eerste hoger druk ging zetten en dit leidde direct tot de 1-0. Spits Romy van Beelen kreeg bij het uitverdedigen van Wartburgia de bal tegen haar aan geschoten en via deze kluts hobbelde de bal in het verlaten doel. Het spel ging hierna over en weer en voor beide doelen ontstonden diverse kleine mogelijkheden. Het spel van Ter Leede oogde verzorgder en vaak werd met combinaties onder de druk van de tegenstander uitgespeeld. Uit een van deze combinaties kwam de bal bij Noëlle Opdam die in vrije positie de bal fraai over de Amsterdamse goalie wist te schieten. (2-0)

Na de rust waren de krachten bij verschillende Wartburgia spelers op. Ter Leede was de bovenliggende partijen probeerde met afwisseling tussen lange bal en combinatiespel de aanval te zoeken. De gasten konden slechts zelden in de buurt van het rood gele strafschopgebied komen waar doelvrouw Lot Hemminga weer heerste. Via Lisa van Dooren, intikker en Noëlle Opdam, die aan het eind stond van een zeer fraaie aanval, kon Ter Leede uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Aan het eind van de wedstrijd moesten nog twee speelster met vervelende blessures van het veld getild worden, Susanne Zee bij Ter Leede en Julie Hendriks (ex Ter Leede) bij Wartburgia, haalden het einde van de wedstrijd niet en zijn waarschijnlijk enkele weken uitgeschakeld.

Een verdiende overwinning voor een beter spelend Ter Leede.

Tags:, , , ,