Ruime overwinning VR1 op Bekkerveld

RUIME OVERWINNING VROUWEN 1 OP BEKKERVELD

Afgelopen zaterdag ontving Vrouwen 1 de hekkensluiter in de Topklasse Bekkerveld uit Heerlen. De promovendus uit de zondag Hoofdklasse kon tot nu toe nog geen punten binnen harken. Mede gezien de stand op de ranglijst moest Ter Leede deze wedstrijd winnen.

Vanaf het beginsignaal zocht Ter Leede de aanval om snel een beslissing te forceren. Het baltempo lag echter te laag om de Limburgse defensie echt te verontrusten. Na 10 minuten wist Ter Leede vaker de bal via de zijkanten te spelen en Bekkerveld verder terug te dringen. Na 12 minuten werd de bal vanaf de linkerkant strak voor het doel gespeeld en Romy van Beelen kon deze bal tot doelpunt promoveren. Ter Leede bleef Bekkerveld onder druk houden en vele kansen werden gecreëerd. Pech en fraaie reddingen van de keepster voorkwamen dat de wedstrijd al voor de rust was beslist.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Bij Bekkerveld was de pijp al snel leeg en moest de ploeg zich beperken tot tegenhouden. Op vele manieren werd de bal door de verdedigers uit het doel gehouden en ontbrak het bij Ter Leede aan geluk. Toch konden Yara Bes, Justine Jansen en Romy van Beelen, voor haar tweede, de stand naar een aanvaardbare 4-0 brengen. Een goede uitslag die eigenlijk iets hoger had moeten uitvallen.

Door de zege neemt Ter Leede voorlopig enige afstand van de nacompetitie plaatsen. Er moeten nog wel wat punten gehaald worden in de resterende 8 wedstrijden.

Tags:, , , , , , , ,