SVC JO15-1 – Ter Leede JO15-1: Moeizame beker start Ter Leede

Met de start van het bekerprogramma is vandaag het nieuwe voetbalseizoen voor Ter Leede Jo15-1 begonnen. Een seizoen als nooit tevoren, met dank aan corona. Voetbalclub Scheveningse Voetbal Combinatie 2008 (SVC08) was er goed op voorbereid met spatschermen, bezoeker registratie en looproutes. Ook op het veld oogde het team van Haagse coach Patrick Bos goed voorbereid. Toch was het Ter Leede dat de score wist te openen. Gelegenheids linksback Milan stoomde op over de linkerflank en vond aanvoerder Sil in het doelgebied die pardoes werd gevloerd. Hij schoot zelf de penalty binnen. Een 0-1 voorsprong voor Ter Leede na 5 minuten speeltijd. De voorsprong leek verlammend te werken. Ter Leede keeper Maarten hield eigenhandig zijn team overeind. Met enkele fabelachtige reddingen en medewerking van de paal maakte hij meerdere doelpogingen onschadelijk. Maar na 21 minuten moest hij grabbelen na een hoekschop. Ruststand 1-1.

Enkele tactische aanpassingen van Ter Leede coach Nino zorgde ervoor dat het spelbeeld na rust volledig kantelde. Na 11 minuten een verdiende voorsprong voor de rood gelen door Thomas, 1-2. De voorsprong leek niet in gevaar te komen ook niet na een blessure bij Levi O. Door dit ongemak duurde zijn invalbeurt nog geen 10 minuten. Zijn vervanger, Marijn, zorgde ondanks een serieuze trainingsachterstand voor een nieuwe stimulans. Een ongelukkige overtreding zorgde voor de Haagse gelijkmaker. SVCer Moa schoot het buitenkansje onberispelijk over de muur in het net, 2-2. In de laatste 7 minuten trok heel Ter Leede ten aanval maar nu was het weer een keeper die een belangrijke rol voor zich opeiste, eindstand 2-2.

De lastige start in het bekertoernooi zorgde in Sassenheim voor de nodige twijfel. Volgende week tegen divisieclub Wilhelmus JO15-1 zal het vanaf het eerst fluitsignaal meteen menens zijn.