Seizoenoverzicht Ter Leede D1


Het is midden juni 2016 en het seizoen 2015-2016 is nagenoeg ten einde en ik kreeg voorzichtig het sein om toch eens een terugblik te gaan schrijven. In principe is het heden het belangrijkst en ook met de toekomst moet je terdege rekening houden. Het verleden is soms leerzaam, maar vooral leuk om nog eens herinnerd te worden aan alle leuke en minder leuke momenten die zich hebben afgespeeld. Een ding is zeker! Het eerste jaar van de D1 in de Hoofdklasse gaat de boeken in als een bijzonder seizoen. Doelstelling vooraf was voornamelijk om uit de degradatiezorgen te blijven en daarin zijn de jongens en de meiden uit die schone Bollenstreek met vlag en wimpel geslaagd.
Op 15 augustus speelden we de eerste oefenwedstrijd. Tegen Oliveo werd met 1-2 verloren, maar slechts een enkeling van de D1 was al terug van vakantie. Tijdens de VVW spelen we een avondwedstrijdstrijd tegen Hoofdklasser DIOS. Na 40 minuten pijpje leeg en werden we op een dikke nederlaag getrakteerd. Het was een moeizame start en het was nog zoeken naar juiste invulling van het team. Wel al konden we zien dat iedereen erg gedreven bezig was. Dat moest zijn vruchten af gaan werpen. In de loop van het seizoen ontstond er een goede groep met leuke jongens en meiden, die binnen de lijnen van het voetbalveld omgetoverd werden tot een onverzettelijke squaddra met een missie. Een mooie mix van verschillende type spelers was aanwezig. We hadden een betrouwbare keeper, een stabiele verdediging een hard werkend en inventief middenveld en voorin dreiging, extra klasse en vooral scorend vermogen. Iedereen had zo zijn eigen kwaliteit en droeg zijn steentje bij aan dit mooie seizoen. Opvallend was dat we vaak vroeg in de wedstrijd al scoorden en vooral in de tweede seizoenshelft was het heel moeilijk om tegen ons te scoren. Ik zal proberen aan de hand van een aantal hoofdstukken nog eens “kort” door de gebeurtenissen van het afgelopen seizoen te lopen.
Bekercompetitie :
We zaten ingedeeld bij LYRA, Spirit en DSO, waarbij we keurig 2e werden achter derde divisionist DSO en 2 mede-hoofdklassers achter ons hielden. De uitslagen waren netjes verdeeld: 1x winst, 1x gelijk en 1x winst. Doelcijfers 7 voor en 9 tegen.
Competitie :
Op 5 september trapten we de competitie af op de Duinwetering tegen Noordwijk D1 en we lieten meteen van ons horen. Een niet voor mogelijk gehouden 1-8 overwinning. We zagen een passievolle en dodelijk effectieve D1. Wat een start! Na 3 wedstrijden waren we even koploper, maar daarna speelden we tegen de kampioenskandidaten Voorschoten’97 en Quick Boys. Tegen Voorschoten’97 waren we de onderliggende partij, maar door niet op te geven werd in blessuretijd de 0-2 achterstand omgezet in een 2-2 gelijkspel. De naar het front gestuurde Corné was met 2 goals de gevierde man. De week erop bleek Quick Boys met 5-3 een maatje te groot. Dieptepuntje was de ontzettend slechte wedstrijd uit bij Graaf Willem VAC. In wind en regen maakten we de indruk dat we mooi weer voetballers waren, maar het bleek een incident en we nestelden ons keurig rond de 5e/6e plek en na de winterstop zetten we een mooie reeks van 8 overwinningen en slechts 2 nederlagen neer!. Vooral de 1-2 winst op kampioen Voorschoten ’97 was geweldig en voor velen het hoogtepunt van het seizoen. Ook RKDEO uit waar we de 4e plaats min of meer veilig stelden, was een heerlijke wedstrijd met alles erop en eraan. Eindconclusie is dat de D1 een prachtige en verdiende 4e plek heeft behaald in een sterke hoofdklasse. Er werd in alle competitiewedstrijden gescoord en de verdediging hield liefst 6x de nul. We kwamen 14x tot winst, speelden 2x gelijk en liepen 6x tegen een nederlaag aan, waarbij we over twee wedstrijden alleen tegen Quick Boys en Foreholte geen punten wisten te behalen, dus 22 wedstrijden, 44 punten. 2 punten per wedstrijd is een uitstekend gemiddelde en het doelsaldo van 78 voor en 39 tegen is echt top! Het zegt ook wat over de attractiviteit van het team als er gemiddeld meer dan 5 goals per wedstrijd vallen. Zelf 3,5 goals per wedstrijd scoren is ook zeer netjes. Als je de 4 wedstrijden waarin we 5 goals tegen kregen (2x QB, Graaf Willem en Foreholte) niet meerekent krijgen we ook relatief weinig goals om de oren. Uit- of thuisspelen maakt voor ons niet veel verschil. Zowel uit als thuis werd 7x gewonnen, 1x gelijk en 3x verloren en ook het doelsaldo uit en thuis is nagenoeg gelijk. Thuis 40-17 en uit 38-22. Een resultaat om trots op te zijn!
Oefenwedstrijden :
De naam zegt het al, deze wedstrijden staan meer in het teken van leren en uitproberen. Het resultaat is van ondergeschikt belang. We speelden in deze reeks dan ook goede, matige en ook ronduit slechte wedstrijden. Het programma was uitermate slim uitgedacht. We speelden 13 oefenwedstrijden, waar van er maar liefst 10 op onze eigen Roodemolen werden afgewerkt. Het was niet altijd even best. De wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys, Aalsmeer en Tudor Grange Academy deden pijn aan de ogen. Gelukkig waren dit slechts incidenten en konden we vaak met een tevreden glimlach langs de lijn staan. Van de uitwedstrijden waren de mooie verre trips naar Weesp en Ouderkerk aan de IJssel ook de moeite waard. Opvallend was dat we thuis slechts 2 wedstrijden winnend afsloten en uit wonnen we alle drie de wedstrijden. Voor de volledigheid de cijfers : 13-15, 37-42
Toernooien:
We speelden dit seizoen maar liefst 8 toernooien, waarvan Easter Open en Dutch Youth Cup Rotterdam 2-daagse toernooien waren. Eind september werd op het Haring- en Wittebrood toernooi bij DOCOS slechts een 9e plek behaald, maar op alle andere toernooien eindigden we in de top met als hoogtepunten de winst op het toernooi bij Alphense Boys in de herfstvakantie. Na een zware dag werd in de finale Waterwijk D1 op het tandvlees verslagen. Rik kopte in de laatste minuut de 1-0 binnen. Op het Easter Open bereikten we de finale, die we helaas verloren van het Deense Lyngby Boldklub U13. Op weg naar de finale schakelden we keurig de Engelse profs van York City en MK Dons uit. Hieronder nog een overzichtje :
Haring- en Wittebrood Toernooi DOCOS 9e plaats
Alphense Boys : 1e plaats. Alle 7 wedstrijden werden gewonnen. Ontzettend knap
ADO Netwerktoernooi 3e in de poule. Opvallend : 5 wedstrijden gespeeld 1x winst, 3x gelijk 1x verlies en 1 voor en 1 tegen
Easter Open 2016. Een mooie 2e plaats 5x winst, 1 gelijk en 1x verlies
Jan Schrama toernooi Foreholte 2e plaats op doelsaldo, zonder een enkele tegengoal in 4 wedstrijden
Jan van Bommeltoernooi Monster slechts een 5e plaats terwijl er maar liefst 5x winst was, 1 gelijkspel en 1 verliespartij
Dutch Youth Cup Rotterdam keurig 4e van de 20 teams
AS ’80 Almere 1e.Afsluitend nog een prijs op een niet al te sterk bezet toernooi!
Totaalcijfers op toernooien : We speelden maar liefst 46 wedstrijden variërend van een kwartier tot 2×18 minuten. Daarvan werden er 29 gewonnen, 9x was er een gelijkspel en slechts 8x trokken we aan het kortste eind. In deze wedstrijden scoorden we 80 goals en kregen we er 32 tegen. Een prima balans mag ik wel zeggen.
Uitjes :
Tussen alle wedstrijden en trainingen door was er nog tijd voor teamuitjes. Zo maakte de D1 het Tikibad in Wassenaar onveilig en was er aansluitend Chinees en borreltje voor de ouders bij Judith. We speelden Footgolf in Nieuw Vennep, Er was een hilarisch Sinterklaasspel bij de Praamstraatjes, Met een volle maag van de MAC keken we de Ronaldo film bij de familie Heemskerk in Voorhout. Ook waren we een middag te gast bij Toprugbyclub the Bassets en wat nog komen gaat op 25 juni eindigend in een BBQ bij Job en Danielle. Hoogtepunt is nog altijd het Paasweekend, waar we het Easter Open spelen en 3 dagen in Uden verblijven op de mooie groepsaccommodatie D’n Eik. Wat hebben we weer vreselijk gelachen. Geen onvertogen woord is er gevallen en we hebben genoten van de bosspellen en de quiz, het eten en van de gezellige spelers en begeleidersgroep in het algemeen.
Het blessureleed bleef dit jaar relatief beperkt en was veelal groeipijn gerelateerd. Er waren langere blessures voor Justin, Wiebe en Alex en vooral de dubbele schouderbreuk van Daimy aan het eind van het seizoen was een domper. Al met al een fitte selectie. De trainingsopkomst was ook geweldig en iedereen heeft er dit seizoen serieus aan gewerkt om beter te worden. Het plezier droop er vaak vanaf op de trainingen. Petje af jongens en meiden. Ik heb nog even voorzichtig uitgerekend dat de D1 dit jaar maar liefst 3395 minuten op het veld stond in wedstrijden. Dat is best heel veel. Dit is nog exclusief blessuretijd, invalbeurten bij andere teams, KNVB activiteiten en de voorbereiding met de nieuwe selecties.
En verder nog :
Aan het einde van het seizoen is het een goede gewoonte kwistig te zijn met bedankjes en ook ik ontkom hier natuurlijk niet aan. Trainers Koen en Steven, geassisteerd door Rookiecoach Mau hebben gezorgd voor een heel mooi seizoen. Goede trainingen afgewisseld met gezelligheid. De wekelijkse toto in de kleedkamer. Het fanatisme en de tot in detail verzorgde wedstrijdvoorbereiding. De beleving in de groep was ongekend en een compliment voor de hele D1. Thanks hiervoor. Alle assistent scheidsrechters bedankt voor het vlaggen. Op 2 belincidenten na verliep alles vlekkeloos. Het vervoer rond zo’n team is ook nog een dingetje. We moeten ook steeds maar weer op de bestemming komen, dus ook een bedankje aan iedereen die het vervoer naar soms exotisch oorden heeft verzorgd. De fotoreportages van Nikki waren super en de facebook pagina die overvol stond was ook heerlijk om steeds weer te bekijken. Mijn partner in crime op het gebied van stukjes schrijven Henk bedankt voor het lachen, wat waren de analyses haarscherp en humoristisch. Alle ouders en supporters bedankt voor de gezelligheid en als belangrijkste de jongens en de meiden van de D1. Daimy, Noa, Marijn, Alex, Corné, Wiebe, Robin, Lucas, Justin, Jan, Nino, Timo, Wessel en Rik, wat een mooi jaar hebben jullie ons bezorgd. Een leergierige groep met veel voetbalkwaliteit en humor. Jullie hebben aangetoond dat jullie op alle gebied Hoofdklasseniveau zijn. Ik hoop dat jullie ook met veel plezier op dit jaar terugkijken. Alvast heel veel succes volgend seizoen en nogmaals bedankt! Jack