SEV JO9-1 – Ter Leede JO9-1 dubbele hattrick goed voor koppositie

De competitiestart was tegen Voetbalvereniging Sport en Vriendschap (SEV) in Leidschendam. SEV was vorig jaar kampioen van de 3e klasse en promoveerde naar de 1e klasse.  Vanaf de aftrap wist Sam de score te openen. De keeper stond nog aan de grond genageld, 0-1 voor Ter Leede na 5 seconden speeltijd. De tweede treffer liet langer op zich wachten. Chrisayro wist zijn directe tegenstander de bal te ontfutselen, 0-2. In de 7de minuut was het Floris die eigenhandig de voorsprong verdubbelde tot 0-4. Laatste doelpunt voor de time out was voor Chrisayro, 0-5. Na de hervatting kwamen de gastheren wat beter in hun spel. Gelegenheids keeper Ravi moest zowaar handelend optreden Ravi maakte zijn achternaam, van Harskamp, meer dan waar want ondanks een foutieve terugspeelbal hield hij zijn doel schoon. Met zijn uittrap lanceerde hij Floris die zijn hattrick volmaakte, ruststand 0-6.

In de tweede helft was er dan eindelijk succes voor Mats. Bij eerdere pogingen had hij al de paal en dwarslat geraakt maar nu dan eindelijk het net, 0-7. Invaller Ravi Harskamp was ondertussen een linie opgeschoven en hield zich als rechtsback goed staande terwijl Floris maar doorging met doelpunten maken, 0-9. Hij ging meteen door voor zijn tweede hattrick maar de SEV keeper stak er een stokje voor. De rebound was voor de opkomende Thymen, 0-10. In 36 minuut de eretreffer voor SEV nadat ze linksback Sam de bal ontfutselden, 1-10. De volgende aanval  zette Sam zelf op om deze na tussenkomst van Floris ook af te ronden, 1-11. Dan een fabelachtige duik van keeper Thijs. Maar bij de volgende doelpoging werd de bal door zijn benen geschoten 2-12. Ondertussen had Floris ook alweer zijn tweede hattrick vol. Sam dacht ook nog zijn hattrick vol te krijgen maar zijn laatste doelpunt werd niet toegekend want de tijd was reeds verstreken.

Een vliegende competitie start voor Ter Leede tegen promovendus SEV. Maar zo’n uitslag zegt natuurlijk weinig over de krachtsverhoudingen in de competitie. Toch maar een weekje genieten van de ranglijst want een eerste plek op doelsaldo kan volgende week al weer helemaal anders zijn.