SJC F1 – Ter Leede F1

Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma, uit bij SJC. Er werd verzameld bij Ter Leede om half 8 dus we moesten vroeg uit de veren. Na ons bij SJC te hebben omgekleed hield Nino de wedstrijd bespreking. Een aantal zaken waren belangrijk. De laatste man (Thijs) moest zorgen bij bal bezit voor aansluiting’ en zijn vleugel verdedigers meenemen ( Nijs en Justin). De aanvallers ( Mads en Nick ) moesten zorgen dat ze zouden inzakken bij bal verlies. Lenn stond op het middenveld en moest zowel verdedigen als aanvallen. We begonnen onzeker en moesten nog aan elkaar wennen. SJC was de bovenliggende partij en speelde de bal goed rond. Ze creëerden wat kleine kansen, maar de richting ontbrak of Olivier had een fantastische redding in huis. We kwamen er spaarzaam uit maar kregen via Mads en Nick goede kansen, helaas lag de keeper van SJC steeds in de weg. Toch was het SJC dat verdiend op voorsprong kwam en zo gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.
In de rust gaf Nino nog wat aanwijzingen, de eerste helft was goed gegaan en zo moesten we de tweede helft verder gaan. De tweede helft verliep helaas anders, SJC ging vol op de aanval spelen en binnen. 5 minuten stonden we met 4-0 achter. We kwamen er niet meer aan te pas en we moesten in fysiek, snelheid en tactiek onze meerdere erkennen in SJC. Toch bleven de jongens hard werken en dat werd uiteindelijk beloond, Mads schoot een corner in een keer op de paal waar Achraf klaar stond om de bal binnen te schieten. Zo werd de eindstand bepaald op 7-1. Een nuttige wedstrijd waar duidelijk werd dat SJC een stuk verder is dan ons. Maar met de juiste spirit en inzet kunnen we ons dit seizoen alleen maar verbeteren en veel leren.
We hebben er pas twee trainingen op zitten en dit was de eerste wedstrijd in deze samenstelling. Door hard te werken, goed te trainen en de aanwijzingen van Nino goed te volgen gaan we er een mooi seizoen van maken.