SJC JO17-2 – Ter Leede JO17-2 :2 – 4

Vandaag stond de op papier zware uitwedstrijd tegen SJC op het programma. Ondanks de feestweek stonden de meeste koppies op scherp en werd er deze week wel een redelijke warming-up gedraaid. Het eerste kansje was voor Daan, maar in de 14e minuut konden we wel juichen. Na een mooie aanval eindigde het schot van Dominic op de lat, Jeffrey was er als de kippen bij voor de rebound, maar kopte ook op de lat! Gelukkig stuiterde de bal weer voor Jeffrey, zodat hij de 0 – 1 kon binnenlopen. Wij waren de bovenliggende partij, maar de keeper kon een vrije trap van Daan nog keren. Dit lukte niet in de 36e minuut toen Pim vanaf 25 meter – ja u leest het goed – de bal in de touwen joeg, 0 – 2. Profvoetballer Baker van Vitesse móet onze wedstrijd gezien hebben, want hij deed een dag later hetzelfde als onze Pim – en dat noemen we dan een wereldgoal. Twee minuten later viel een echte teamdoelpunt. Daan en Bas zetten op het juiste moment druk op de rechterkant, ons middenveld kon daardoor de bal veroveren en er werd dirékt doorgeschakeld naar de linkerkant en de voorzet keurig afgemaakt door Tomas, 0 – 3. Hierna tijd voor limonade, was deze eerst afwezig, daarna kregen wij zelfs twee kannen. Een ervan was bestemd voor SJC, maar dat wisten wij niet en hebben beide leeggedronken, waardoor SJC uitgedroogd het veld opkwam. Na een goed gesprek over invulling van taken traden wij ook aan. Het beeld van de wedstrijd veranderde wel, want SJC moest opportunistischer gaan spelen. Dat gaf ons voorin ruimte, maar Matthijs stuitte eerst nog op de keeper, waarna SJC vrij gelukkig door een mislukte trap toch doel trof 1 – 3. Wij werden toch wat nerveuzer, maar een plotseling doorgeschoten bal kwam bij Matthijs terecht en die zocht als een haas de weg richting doel en gaf de keeper nu geen schijn van kans 1 – 4. Nadat Tessa al een keer redding had gebracht, vloog er ook deze week weer een corner in, omdat er zowat op de doellijn iemand helemaal vrij stond, 2 – 4. SJC bleef hierdoor ook het geloof houden en wij maakten foutjes, maar hebben gelukkig ook Tessa, die weer redding moest brengen door zich voor de voeten van de tegenstander te werpen. SJC zette nog wel veel druk, maar wij speelden ons daar aantal malen onderuit en zo kreeg ook Daan nog een open doelkans, maar wist deze niet te benutten. Deze week een verdiende winst door met name een goede eerste helft. De man van de wedstrijd is deze week, niet Stan of Do, maar een vrouw. Tessa wist met een aantal cruciale reddingen en goede spelhervatting als enige de rust te bewaren , waardoor de winst niet in gevaar kwam. Top meid. Komende zaterdag kunt u dit geweldige team thuis bewonderen tegen FC Lisse.