SJC JO17-2  –  Ter Leede JO17-2   ;  3  –  1

We mochten op deze prachtige zaterdag opnieuw aantreden tegen een ploeg, waar wij 5 weken geleden nog met 2 – 4 van wonnen. In de wedstrijdbespreking de jongens aangegeven, dat we nu opnieuw beginnen en dat het om de 3 punten gaat. Focus derhalve erg belangrijk.  Helaas kwam van al onze plannen niet veel terecht, want SJC scoorde al na 2 minuten met een fraaie boogbal de 1 – 0. Twee minuten later weer een goede kans en in de 8e minuut volgde de 2 – 0. En dan wordt het moeilijk en lopen we achter de feiten aan. Toch wisten onze jongens de draad op te pakken en na 15 minuten de eerste echte uitbraak en mede door een lastige verdediger kon Bas het doel net niet vinden, maar de wedstrijd kantelde wel. Dat Julian voor 10 minuten het veld moest ruimen maakte niet eens meer uit in het wedstrijdbeeld. SJC moest achteruit en Lucas had met een geweldige individuele actie – twee man het bos in – meer verdiend, maar net niet. Drie minuten later stuitte Tomas met een schot vanaf rand 16 meter op de keeper, en weer twee minuten later pegelde Jeffrey net langs de paal. De toon was gezet.

Helaas valt dan direct na de rust toch ongelukkig de 3 – 0 en waren we weer tijdje zoekende, want heeft het nog wel zin? Door de twee controlerende middenvelders te vervangen en achterin 1 op 1 te gaan spelen zette dat het team toch weer in voorwaartse beweging. In de 55e minuut kopte Julian prachtig een corner binnen, maar de keeper stond in de weg. Vier minuten later vond Tim met een slim pasje Bas, die jammer genoeg over knalde. Achterin bleef het vooral door Dave (speelde het heel slim) goed gaan, want zette SJC telkens (ruim) buitenspel en was dat niet het geval dan veroverde hij telkens de bal. Lukte dit eens niet, dan was Tessa paraat en met aantal goede reddingen hield ook zij de moed erin voor ons. Uiteindelijk scoorde Lucas in de slotminuten nog een fraaie treffer, waardoor de eer gered werd, maar wel onnodig met 3 – 1 verloren.

Complimenten aan de jongens, want na een slordig begin werd er vol gas gegeven en heeft iedereen er echt alles aan gedaan, maar de schade was al te groot. Man van de wedstrijd kan alleen maar Dave zijn, een toonbeeld van inzet, slimheid en wilskracht. TOP. Aanstaande zaterdag spelen we tegen alweer een oude bekende, onze vrienden van Fc Lisse. We beloven u dan vanaf het begin goed te starten, dus komt dat zien.