SJC JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Nick versus Nick

In nog geen week tijd de tweede wedstrijd tegen het atletico van Noordwijk SJC. Na een krappe overwinning in de poule fase van het districtkampioenschap voetbal talenten toernooi volgde vandaag de beker wedstrijd. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht maar binnen 7 minuten keek Ter Leede al tegen een schijnbaar onoverbrugbare 2-0 achterstand aan. Het noopte de trainer tot ingrijpen en zijn tactische wissel resulteerde in de aansluitingstreffer vanaf de aftrap. De aftrap van Floris bereikte invaller Tijn. Hij lanceerde Nick die oog in oog met de keeper niet faalde, 2-1. Toch moesten de verdedigers Jason en Bouwe nogmaals buigen en SJC scoorde het derde doelpunt van de ochtend, 3-1. In de laatste minuut hield keeper Sam zijn team in de wedstrijd door een katachtige redding op de doellijn. Ruststand 3-1 voor de Noortukkers.

SJC
Beide teams stonden al 5 minuten klaar voor de tweede helft als de scheidsrechter dan eindelijk het veld weer betrad. Het begin van de tweede helft was voor Ter Leede. Binnen 7 minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-3 gelijkspel. Tot tweemaal toe veroverde Tijn de bal en lanceerde Turbo Nick in de diepte. Ook de voorsprong kwam van de voeten van Nick. Dit keer geen hulp maar veroverde hij eigenhandig de bal van de centrale verdediger, 3-4. Na deze voetbal show was de naamgenoot bij de tegenstander weer wakker geschud. Binnen 6 minuten wist deze Nick van SJC de wedstrijd weer helemaal om te gooien. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zette hij ten tweede male de thuisclub op voorsprong, 5-4. In de blessuretijd nog een fabelachtige redding van keeper Sam waarbij hij een corner moest weggeven. Uit deze corner wisten de gastheren prompt nogmaals te scoren toen de bal via de voeten van Mats in het doel verdween, eindstand 6-4 voor SJC.

Een wedstrijd met vele gezichten met zowel Nick van SJC als ook Turbo Nick als uitblinkers. Maar ook Daan was belangrijk vandaag als wissel, back, en zelfs spits.