SJZ D1- Ter Leede D2

SJZ D1- Ter Leede D2 0-1

Wat is er toch veel gebeurd in de afgelopen twee weken. Toen speelden we ook tegen SJZ en namen we na de rust afstand en wonnen met 3-1. Vorig weekend hebben we een fantastisch internationaal Paastoernooi gedraaid in Noord-Brabant. De zaterdag was voetballend wat minder maar de pret en saamhorigheid was er zeker niet minder om. Eerste Paasdag wonnen we alles met goed voetbal zelfs in de feest opstelling. Uiteindelijk een prima 5de plek. Bij deze nog even snel Arjan met zijn staf bedanken. De begeleiders, sponsoren en Fam. van Gool voor weer een top CD/ USB/ spotify Play list.

Terug naar vandaag. Vandaag lag de coaching weer in handen van het goddelijke gouden duo. Van Gaal en de verleidelijke blonde. De drie youngsters moesten weer eens op pad met hun eigen teams. De Easter open en de oefenwedstrijd tegen de Engelsen heeft wel wat pijntjes opgeleverd. En zo kon het dat Viggo uit de E1 kwam overgevlogen en good old Stan uit de D7. Top mannen!

Om 11.45 uur werd er door Ter Leede afgetrapt in wat achteraf meer een spannende pot dan een goede. Zeker van onze kant. We zaten niet bovenop de tegenstander en we konden elkaar niet goed vinden. Daar kwam nog eens bij dat we duels ook niet wonnen. Kort gezegd niet goed, SJZ daarentegen was lekker aan het combineren en wist hun behendige voorhoede goed te vinden en hield goed de druk erop. Voor beide goals gebeurde er weinig. Er waren uiteindelijk twee kansen/ mogelijkheden voor ons. Wessel die na een mooie solo de bal in de handen van de keeper schoot. En Nick krulde vanaf de 16 de bal met zijn chocolade linker net naast de kruising. Maar SJZ had de grootste kans. Een scherpe corner kwam in het 5 meter gebied en werd in de scrimmage op de lat geschoten en de rebound werd net op tijd weggewerkt. Helaas moest 5 minuten voor de rust Rosa met een buikblessure het veld verlaten. Dit gaf wel de gelegenheid aan Viggo uit de E1 om zijn debuut te maken op het grote veld. Dit deed het niet onverdienstelijk alleen die buitenspelregel is even wennen. Met een 0-0 stand floot de goed leidende man in het zwart af.

In de rust werd er heerlijk genoten van een bakkie troost en gingen de kaarten van de feestavond van en voor Ouders (16 april met de All stars coverband) lekker van de hand. Voor de geïnteresseerde ouder er zijn er nog een paar. Het nu al illustere interim duo liet dezelfde 11 op het veld staan en zo vingen we de 2de helft in een steeds lekker wordende zonnetje aan.

Zoals gezegd het weer was goed de omstandigheden goed, veld prima. Ter Leede D2 minder. Misschien was de aandacht wel afgeleid door al die meiden teams die voor, na en tijdens onze wedstrijd werden gespeeld. Want in de 2 uur dat wij aanwezig waren hebben we 4 meiden wedstrijden voorbij zien komen. Je kunt stellen dat het vrouwenvoetbal leeft in de polder. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom uw wekelijkse verslaggever zich laat verleiden tot randverschijnselen en zich niet beperkt tot de wedstrijd. Dit om de eenvoudige reden dat er niets het vermelden waard is. Misschien het feit dat 10 minuten na rust Viggo naar de kant ging dit ten faveure van de lichtgeblesseerde Jikke. Na 20 min was er een schot van een groen witte die net voorlangs ging. Misschien was het voetbal aan onze kant wat minder verzorgd maar strijd was er wel. SJZ speelde positioneel wat beter, maar echt doortastend was het niet. De wedstrijd zou uitdraaien op een bloedeloze 0-0. Maar un momento dado kreeg Nick de bal op het middenveld aangespeeld. Hij draaide zich vrij en liep op. Dit was het sein voor zijn maatje Wessel in de spits de loopactie aan te gaan. Nick doorzag het en met een afgemeten steekpass stuurde hij Wessie alleen op de keeper af de diepte in. Met een fabelachtig schot, verschalkte hij de keeper. Een onverwachte 1-0 voorsprong, maar we waren er niet minder blij mee. Na deze voorsprong werd het aan de rood gele kant wat beter en dat geeft weer wat moed voor de volgende wedstrijd. Intussen was Stan uit de D7 binnen de lijnen gekomen. Voor de meeste van ons en misschien voor geen onbekende. Stan was namelijk in de F1, E4 en E1 vorig jaar geen onverdienstelijke keeper. Maar Stan had/heeft andere plannen met zichzelf en wilde liever spelen. Ook dit gaat niet onopgemerkt en zie een invalbeurt bij de D2. Nogmaals dank voor de inzet. Het slotakkoord was voor Wessel maar zijn schot werd net naast gebokst. De man in het zwart floot af en de drie belangrijke punten konden mee naar Sassenheim. En de ongeslagen status van Van Gaal en goldie Lok blijft staan!

We staan nu als eerste jaars D-team knap op de vierde plaats in de 2de klasse. Voorwaar een goede prestatie. We gaan er alles aan doen om deze plek met goed voetbal te verdedigen. Overigens werden we bij thuiskomst vermaakt met een galavoorstelling van de A1. Met coaches Toon en Melvin in de basis werd Katwijk A1 met 10-0 naar huis heen gezonden. Zo hebben wij er wel vrede mee ze af en toe af te staan.

Volgende week vroeg uit de veren als we thuis tegen ROAC 79 om 9.00 uur. Uit een kansen festival die we maar met 1 punt beloonde. Tot volgende week,

Uw verslaggever.