Sophia Papas komt Vrouwenselectie Ter Leede versterken

Waar wij onlangs Lois van der Horst aan jullie konden voorstellen als nieuwe aanwinst van de Vrouwenselectie, weet de trouwe volger van het jeugdvoetbal in de nabije regio dat FC Oegstgeest JO17-1 nog een vrouwelijke talent in het team had spelen en wij zijn enorm blij dat deze talenvolle speelster Sophia Papas de stap naar sportpark de Roodemolen en de Vrouwenselectie van Ter Leede gaat maken.

De afgelopen seizoenen is gebleken dat talentvolle speelsters uit de regio de stap naar de vrouwenselectie van Ter Leede weer weten te maken, waardoor zij in hun nabije omgeving hun voetbaldroom met heel veel plezier kunnen verder ontwikkelen op het landelijke niveau waarop de teams van de vrouwenselectie van Ter Leede actief zijn.

Sophia, van harte welkom bij de vrouwenselectie en wij wensen je enorm veel plezier en ontwikkeling toe!

– Technische Commissie Ter Leede Vrouwen –

 


Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijks leven eruit?
Ik ben Sophia Papas en ik ben 17 jaar oud. Ik kom uit Oegstgeest en ga volgend jaar mijn eindexamenjaar in. Naast school en voetbal spreek ik graag met vrienden af.

Vertel eens iets over je voetbalachtergrond?
Als enige meisje met twee broers was er enige hoop in de familie dat ik op ballet of turnen zou gaan. Maar na elke zaterdag langs de zijlijn van het voetbalveld te staan, was de keuze voor mij al gauw gemaakt: voetbal. Ik begon bij de ukkies bij vv udo, deze club is later gefuseert tot de club fc Oegstgeest. Ik heb vanaf de ukkies tot afgelopen seizoen al deze jaren bij de jongens gevoetbald en hier veel plezier in gehad.

Wat voor type speelster ben ik?
Ik speel graag op het middenveld. Ik denk dat ik een speler ben die sinds laatste jaren wat aanvallender is ingesteld, daarom speel ik het liefst als aanvallende middenvelder.

Hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?
Het voetballen bij de jongens kwam op een gegeven moment tot een einde. Het werd tijd om de overstap te maken naar het dames voetbal. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, toen kwam Ter Leede via mijn trainer op mijn pad.

Wat verwacht je van het komende voetbalseizoen?
De dames selectie van Ter Leede is een erg leuke groep en heeft veel voetballende kwaliteiten. Dus naast dat ik denk het erg naar mijn zin te gaan hebben met de groep zelf, verwacht ik ook heel mooi seizoen op het veld.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik kijk erg uit naar het komende seizoen en om mij persoonlijk verder te ontwikkelen!

Sophia Papas

Tags: