Spelregels Nieuwe Pupillenvoetbal geïntroduceerd bij Ter Leede

De voetbalbond KNVB start in het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

De KNVB stelt dat het voetbalplezier bij de jongste categorieën zo wordt vergroot. De clubs aan de Roodemolenweg in Sassenheim geloven dat wel, maar ze vragen zich af waar ze de nieuwe spullen en vrijwilligers om de teams te leiden vandaan moeten halen.

Eerst het voetbaltechnische aspect: ,,De ruimte tussen de spelertjes is nu te groot, waardoor er altijd een paar van een afstandje staan toe te kijken. Die spelers gaan nu wat meer meedoen”, zegt hoofdtrainer JO9 Steven Hartevelt voor an Ter Leede.

Vrijwilligers

Het grootste obstakel zit hem in de organisatie. Doordat de teams kleiner worden, komen er ploegen bij. Meer ploegen vraagt om meer leiders, trainers en spelbegeleiders – de vervanger van de scheidsrechter. Ter Leede-voorman Michiel Rambat noemde dat een pittige opgave; maar zijn club is er ook dit jaar weer in geslaagd de nodige vrijwilligers aan zich te binden. Alle pupillen kunnen bij Ter Leede namelijk weer twee keer in de week trainen.

Voor deze nieuwe vrijwilligers binnen Ter Leede was er maandagavond een speciale bijeenkomst met als thema: “Het nieuwe pupillenvoetbal”. Tijdens de informatieavond kwamen niet alleen de nieuwe spelregels ter sprake maar werd ook ingaan op de rol van de team- en spelbegeleider.

Spelregel van het nieuwe pupillenvoetbal:

Flyer wedstrijdvorm voor pupillen – 6 tegen 6

Infographic nieuwe wedstrijdvormen pupillen

De instructie video: