Sportlust ’46 2 – Ter Leede 2

WEDSTRIJDVERSLAG SPORTLUST ’46 2 – TER LEEDE 2 zaterdag 5-12-2015 11.00 uur

Scheidsrechter G.P.H. Hulters

HET TWEEDE VERSPEELT KOPPOSITIE

Door het 1-1 gelijkspel tegen Sportlust ’46 en de 3-0 winst van FC ’s-Gravenzande tegen Lyra hebben de Westlanders de koppositie van Ter Leede 2 overgenomen. Bij winst thuis tegen RCL 2 kan de FC volgende week ‘Herbstmeister’ worden. Als Ter Leede 2 wint van Forum Sport blijft het op één punt volgen.

Sportlust ’46 en Ter Leede startten op veld 5 met een forse zijwind die je soms iets mee en dan weer tegen had. Sportlust begon met een schot naast van de opgekomen rechtsback en was in het begin iets meer in de aanval, maar na 13 minuten nam Ter Leede het initiatief over met een mooie aanval van Tom van Egmond, Sohrab Safi en Lars de Ridder en een minuut later kopte Melvin van Stijn uit een corner van Sohrab over.

In de 17e minuut was het wel raak. Jelle verzond op links langs de lijn een hoge bal naar Pascal, door de zijwind bleef de bal binnen de lijn – was er volgens het publiek ruim buiten geweest – Pascal gaf voor, Lars de Ridder schoot keihard tegen de onderkant lat en Melvin kopte de terug stuiterende bal in en Ter leede stond met 0-1 voor.

Hierna drong Sportlust meer aan en in de 29e minuut kreeg het twee corners en moest Davey handelend optreden. Vlak ervoor had keeper Smits van Sportlust een kopbal van Tom onschadelijk gemaakt, maar in de 43e minuut verkeek hij zich op een harde voorzet van links van Lars en kon hij de bal nog maar net wegslaan.

Toch was het slotakkoord van de eerste helft voor Sportlust. Eerst pareerde Davey nog een hard schot van de rechtsbuiten die daarna links naast schoot, maar toen de bal weer ongelukkig in het spel werd gebracht, kon nr. 8 Matthijs Inayat-Khan de gelijkmaker binnenschieten.

Dat waren meteen alle doelpunten, want na de rust is er niet meer gescoord, hoewel er voor Ter Leede zat mooie kansen waren op meer treffers. Zo had Lässe in de 55e minuut een prachtige kans toen hij vlak voor doel inlopend overschoot toen de keeper een hard schot van Zohrab niet onder controle kreeg. En elf minuten later komt Pascal op links vrij voor de keeper, maar verwerkt deze zijn inzet tot corner en even later kopt Lässe links naast, net als Jelle in de 83e minuut. Ook Lars, aangespeeld door Pascal, krijgt hem er in de 92e minuut niet in, hij mikt op de keeper en het wordt een corner.

Sportlust kan ook nog scoren. Als vrije verdediger Nick Verhagen opkomt wordt het gevaarlijk en in de 77e minuut speelt hij Sergio Mulero aan en deze schiet keihard op de lat en daarna schiet Verhagen de terugkaatsende bal over.

Het blijft dus 1-1 en door dit resultaat moet het tweede in de achtervolging. De competitie is nog niet op de helft, dus komen er nog kansen genoeg om weer terug te slaan.

Opstelling Ter Leede: Davey Braggaar, Colin Dofferhoff, Jelle Vooys ©, Tom van Egmond, Khalid Salim (63 Justin Lopes (83 Nicky van Wingerden)), Lässe van Wijk, Lars de Ridder, Melvin van Stijn. Tom van der Vlugt (70 Wouter Bleijswijk), Sohrab Safi (56 Niek den Breejen), Pascal de Ridder