Sportlust ’46 – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG SPORTLUST ’46 – TER LEEDE zaterdag 2-12-2015 14.30 uur

TER LEEDE OP ZOEK NAAR ZIJN VERLOREN VORM

Spelers, staf en supporters snakken naar een wedstrijd waarin het weer een beetje klopt, waarin het positiespel goed is, de passes aankomen, de duels gewonnen worden, kansen gecreëerd en ook benut.

Ook tegen hekkensluiter Sportlust ’46 was dat niet het geval en dat resulteerde in een doelpuntloos gelijkspel. Voor Sportlust ’46 misschien een winstpunt, voor Ter Leede twee punten verlies en het is nu nog slechts koploper van het rechterrijtje.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. In de eerste minuten schieten Epitace Kraemer voor Sportlust en Jeffrey Bok voor Ter Leede op doel om de keepers te testen, maar dat is voor Bogdan Constantin noch Wesley de Ruiter enig probleem, in de 4e minuut blesseert Jeroen Merk zich als hij op rechts een voorzet produceert en wordt hij vervangen door Mounir el Jebli. Langzamerhand wordt Ter Leede beter en in de 14e minuut gaat Thierry van der Kooye mooi door en bedient Jonathan Robertson keurig, maar die deponeert de bal tegen de rechterpaal. In de 23e minuut wordt een treffer van Sportlust ’46 wegens buitenspel afgekeurd, tien minuten later is een schot van Mitchell Kappenberg een prooi voor Wesley de Ruiter en ook een aardige aanval van Ter leede in de 43e minuut sterft in schoonheid en met de 0-0 stand gaan de ploegen rusten.

Aan het begin van de tweede helft staan de coaches Wisman en Blankespoor al klaar in de dug out als hun team nog moet verschijnen. Opmerkelijk. Youssef Ait-El-houssi is in de kleedkamer achtergebleven, Selmo Kurbegovic is hem komen vervangen en Tony Schreurs zakt een linie. In de beginfase krijgen Jeffrey Bok en Vincent Ammerlaan echt mooie kansen om te scoren, maar hun inzetten worden net corner gekopt of geblokt en de stand blijft ongewijzigd. Een ploeg die goed draait gaat unverfroren door om geluk af te dwingen, maar Ter Leede valt terug. Een verkeerde kaats van Selmo levert Tomas Arroyo geel op, in de 58e minuut blesseert Tony Schreurs zich, maar kan hij toch verder spelen, Mike Boelee krijgt geel in de 66e minuut en Mike Dam komt Jeffrey Bok vervangen.

Er vallen nog twee doelpunten, maar beide worden afgekeurd wegens buitenspel, die van Tony Schreurs in de 72e minuut als hij goed afwerkt na een niet goed verwerkt schot van Kappenberg en in de 89e minuut een doelpunt van Sportlust ’46. Precies na 90 minuten fluit scheidsrechter Bijl af.

Ter Leede had op vijf december zes punten mee naar huis kunnen nemen, maar het werden er maar twee, want ook Ter Leede 2 speelde met 1-1 gelijk en verspeelde daarmee de koppositie. Geen gulle Sint dit jaar voor Ter Leede.

Opstelling Sportlust ’46: Wesley de Ruiter, Maarten Cieremans ©, Luke Molkenboer, Freek van Driel, Epitace Kraemer, Martijn Jansen, Mitch van der Vlist, Jorn Uittenbogaard, Sercan Kurdal, Jeroen Merk (4 Mounir el Jebli), Kevin Blonk (35 geel)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (66 geel), Tomas Arroyo (51 geel), Stanley Raydell Kewal ©, Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok (71 Mike Dam), Jonathan Robertson, Vincent Ammerlaan, Youssef Ait-El-houssi (46 Selmo Kurbegovic), Tony Schreurs, Thierry van der Kooye

Scheidsrechter:                      E.R. Bijl

Assistent-scheidsrechter:       A. Afalah (1e) en R. van der Meer

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel