Springplank wint Schoolvoetbaltoernooi Bollenstreek 2019

Schoolvoetbalteam Springplank groep 6, onder van links naar rechts: Sam, Jip, Floris en Björn. Boven: begeleider, Leon, Teun, Jelle, en Ryan (foto:pr).

 

Sassenheim – Dit jaar organiseerde Jolanda Remmelzwaal de 28e editie van het KNVB schoolvoetbaltoernooi bij Ter Leede. Op sportpark de Roodemolen was het op woensdagmiddag dan ook weer gezellig druk met maar liefst 40 schoolteams van basisscholen uit de gemeente Teylingen en Lisse.

Ook groep 6 van basisschool de Springplank aan het Kagerplein in Sassenheim was van de partij. Eindelijk mochten de schoolvrienden als één team de strijd aanbinden met hun leeftijdsgenoten uit de bollenstreek. In de tweede poule wedstrijd leek het echter al fout te gaan voor de Springplankers. Ondanks een vroege voorsprong kwam het team van de Andreasschool uit Voorhout langszij. In hun zoektocht naar de overwinning  vonden de Andreanen lat en paal. Uiteindelijk schoot goaltjesgetter Teun luttele minuten voor het einde de Sassenheimers ten tweede malen op voorsprong, eindstand 2-1. Met een doelsaldo van 21 voor en 3 tegen plaatsten de Springplank zich voor de kwartfinale.

Zowel Daltonschool de Tweemaster als de St. Josephschool, beide uit Lisse, werden aan de kant geschoven. Wat volgde was een kraker tegen de Christelijke basisschool de Lisbloem. Een zeer goed team met een hoog FC Lisse gehalte. Dit team had zich na een zinderende penaltyreeks ook geplaatst voor de finale van het Schoolvoetbal. Ze hielden welgeteld 4 minuten stand tegen de dadendrang van de Sassenheimers.  Met een overtuigende 3-0 overwinning kroonde het team uit Sassenheim zich tot winnaar van het schoolvoetbaltoernooi van de Bollenstreek 2019. De Springplankers mogen daarom hun voetbalkunsten gaan vertonen op de districtsfinale.

Het team van de Springplank bestond uit:

  • Jelle,
  • Björn,
  • Ryan,
  • Sam,
  • Jip,
  • Teun,
  • Floris.