ST UDO/Oegstgeest JO19-1 – Ter Leede JO19-2

ST UDO/Oegstgeest JO19-1 – Ter Leede JO19-2 op 27-08-2016 om 16:15 uur
De eerste wedstrijd voor de A2 en de nieuwe coach.
Ik was vorig jaar coach van de B4 en dat is niet slecht gegaan.
We hadden een uitstekende sfeer en aan het eind van het seizoen waren we kampioen.
De huldiging werd die middag gedaan met de A1, die ook kampioen was geworden.
Wat waren we toen trots dat we naast die jongens mochten staan.
Nu zijn we de A selectie en mag ik de A2 coachen.
Dit even ter inleiding voor hoe ik de coach van de A2 ben geworden.
Ik kreeg van Koen, de trainer van de A selectie en coach van de A1, de opstelling mee.
Joran(keeper)
Jurre (RV) Sjoerd V en Mike (CV) en Sjoerd v.d. D (LV)
Zakaria (RM), Pepijn (M), Koen (LM)
Lars (RA), Niek (Spits), Floyd (LA)
Wissels: Tijn en Max 1ste helft en Niek en Koen 2de helft
De vader van Koen en Tijn reden ook mee naar Oegstgeest.
Nadat we met zijn allen in de kleedkamer waren, kon ik de opstelling doorgeven en aangeven hoe ik zou willen spelen. Hier kwamen gelijk al wat reacties op, waar ik altijd voor open sta. Ten slotte moeten de jongens het doen en niet de coach.
Sjoerd v.d. D was zijn binnen zooltjes van zijn voetbalschoenen vergeten, dus de coach moest nog even snel naar huis om die op te halen. Kwam nog net op tijd terug maar de keeper van ons, Joran, was er nog niet. Gelukkig liep de wedstrijd op veld 1 uit en hoefde we nog niet aan te treden. Echter toen het half 5 werd, vond de scheids het welletjes en wilde hij beginnen, dan moesten wij maar een speler op doel zetten. Op de tribune was een vader die keepershandschoenen bij zich had en deze wilde geven. Op dat moment zien we Joran uit de auto stappen en het terrein op rennen. Precies op tijd. De wedstrijd begon en de tegenstander ging gelijk fel van start. Er moest hard gewerkt worden achterin en op het middenveld. Heel veel kansen werden er niet gecreëerd door Ter Leede. Maar toch hielden de jongens het goed dicht en kwamen we steeds beter in het spel. Vlak voor rust krijgen we de bal niet weg en schiet Oegstgeest de bal in het net. 1-0
In de rust naar de kleedkamer. Ik vraag aan de jongens wat er niet goed gaat en zij geven aan dat er voorin niet genoeg beweging is. Ik moest dat beamen. Ik zag op het blaadje van Koen Vlugt dat Niek en Koen Visser de 2de helft als wissel stonden. Ik vond het achterin en het middenveld goed staan dus ik liet Koen staan. Ook omdat Jurre aangaf dat hij last had van zijn nek en dat hij misschien niet verder kon. Ik hield Max dus achter de hand als Jurre wilde wisselen. Gelijk met de jongens overlegd waar max dan het beste kon spelen en dat was gewoon rechtsachter, dus er hoefde niet geschoven te worden. Niek werd gewisseld voor Tijn en die staat altijd rechtsvoor. Ook hier weer overlegd met de jongens wie spits en wie linksvoor wilde staan. Ik overleg altijd met het team en hoor hun reacties en neem dan gezamenlijk de beslissing. Dit werkt prettig omdat we gezamenlijk hier achter staan.
Ik gaf ze ook mee dat er meer druk gezet moest worden en dat ze stuk voor stuk beter waren maar dat ze het gezamenlijk moeten doen. In een training van ADO Den Haag, die ik kreeg als trainer, hanteerde ADO de 7 seconden regel. Dat betekend bij verlies van de bal dat ze proberen als team binnen 7 seconden de bal weer te veroveren.
De tweede helft begonnen we zeer gedreven en een stuk feller aan de wedstrijd. Dit is hoe ik het zou willen zien. Voor elke meter werd gevochten en bij verlies van de bal werd er direct druk gezet. Ook als Oegstgeest opbouwde werd er direct druk gezet vanuit de voorhoede. Dit betekende dat zij niet rustig konden opbouwen zoals zij in de eerste helft konden doen. Hier had Oegstgeest veel moeite mee en kregen de bal niet goed weg. Als zij hem paste dan werd die direct onderschept door het middenveld of door de achterhoede. Bij ieder duel gingen we er 100 % voor en dat resulteerde dat we meer kansen kregen. Pepijn gaf een passe op Tijn en die ging er als een sneltrein vandoor. Hij schoot op het doel maar kwam op de paal. Lars was er als de kippen bij en tikte de bal netjes tussen de palen. 1-1 . (mocht het toch iets anders zijn gegaan, dan mijn excuses.). Na de aftrap bleef Ter Leede dit spel spelen en beide teams gingen voor de winst. Jurre gaf aan dat hij niet meer verder kon en dat hij gewisseld wilde worden. Max gaf de vlag over aan Niek en ging rechtsachter spelen. Voor elke meter werd er gevochten. Rond de 84ste minuut(op het scorebord) gaf Lars een passe op Tijn. De tegenstander liep voor Tijn maar rekende totaal niet op de snelheid van Tijn en raakte de bal kwijt. Tijn schoot op de keeper en deze tikte hem tegen de paal. Nu was Floyd er als de kippen bij en tikte hem achter de doellijn. 1-2 . De coach had inmiddels geen stem meer over na al zijn aanwijzingen(die wel of niet gehoord worden). Lars had al zoveel schoppen gehad en had zo hard gewerkt dat hij vroeg of hij gewisseld kon worden. Niek gaf de vlag over aan Jurre en ging linksvoor staan. Iedereen knokte voor de bal en bij aanval van Oegstgeest verdedigde Niek ook mee. Iedereen ging ervoor en toen de scheidsrechter eindelijk het eindsignaal fluite gingen de handen van de coach de lucht in. Wat hebben die jongens een prachtige prestatie geleverd.
Chapaeu voor de spelers.
Tot volgende wedstrijd,
Coach Ruud