Start BSO Het Eikenbos bij Ter Leede

Het was al eerder aangekondigd, wij gaan per 1 september de samenwerking aan met BSO Het Eikenbos. Achter de schermen is er hard gewerkt. Er zijn inspecties geweest, er hebben aanpassingen in de ruimte plaatsgevonden en de vergunningen zijn geregeld.

Het Eikenbos zal dagelijks in de middag gebruik maken van ons clubhuis en veld 1, waarbij we goede afspraken hebben kunnen maken voor de momenten dat activiteiten elkaar kruisen.

Als club zijn wij heel erg blij met deze stap: de organisatie past bij ons voor wat betreft cultuur en doelstellingen. Tevens gebruiken wij heel functioneel ruimten die overdag niet of nauwelijks worden gebruikt en genereren wij inkomsten. En niet minder belangrijk: de tevredenheid is wederzijds! Eigenaresse Angela zal hier hieronder wat meer over vertellen.

Wij wensen onze nieuwe partner heel veel succes en kijken uit naar de samenwerking!

Ronald Vonk
Namens het bestuur

Over het Eikenbos

Bij BSO Het Eikenbos gaan wij werken met hart en ziel aan het feit dat kinderen een fijne dag hebben. Wij geloven dat het werken met kinderen niet alleen bijdraagt aan het geluk van deze kinderen maar ook een positieve bijdrage geeft aan de toekomst. Met veel liefde en aandacht investeren wij in de ontwikkeling van de nieuwe generatie. Bij BSO Het Eikenbos vinden we het belangrijk om kinderen waarden zoals: respect voor mens en natuur, behulpzaamheid en acceptatie van iedereen mee te geven. Dit doen wij spelenderwijs gedurende de dag maar ook tijdens bijvoorbeeld gesprekken die wij met de kinderen voeren.

Het is ons doel dat kinderen zich thuis voelen bij ons op de BSO. Wij geloven dat de basis voor een kind altijd is dat hij zich vertrouwd en veilig moet voelen alvorens hij tot ontwikkelen kan komen. Als kinderen de deur van de BSO openmaken dan willen wij dat dit een gevoel van blijdschap en ontspanning oproept. Wij hechten er daarom grote waarde aan dat de ruimte een prettige sfeer heeft waarbinnen kinderen zelfstandig tot spelen kunnen komen. Wij zien de BSO als een verlengstuk van de thuissituatie en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen zich bij BSO het Eikenbos voelen dat zij helemaal zichzelf mogen zijn. Onze BSO locatie is bewust op een andere plek gevestigd dan school zodat kinderen buiten de schoolse omgeving zijn en echt even kunnen ontspannen op een plek waar de nadruk ligt op vrije tijd en plezier! Dit is de reden dat wij voor Ter Leede hebben gekozen voor onze BSO locatie. Bij Ter Leede draait het om niets anders dan vrije tijd en plezier.

Bij BSO Het Eikenbos zien wij bewegen als basisbehoefte voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Een van de grootste behoeften van een kind is om de wereld om hem heen te ontdekken door zelf te ervaren. Hoe meer je beweegt hoe meer je kunt ontdekken! Op school zitten kinderen al lange tijd stil, wij vinden het daarom des te belangrijker dat de BSO een plek is waar het kind alle ruimte krijgt om te bewegen. Daarnaast heeft onderzoek bevestigd dat spelen en sporten ideale manieren zijn om kinderen kennis te laten maken met verschillende vormen van bewegen. Het kind leert zo waar hij goed in is en wat hij leuk vindt. Daarnaast heeft het een positieve bijdrage op het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van het kind. Binnen BSO Het Eikenbos bieden wij daarom iedere dag beweeg, sport en spel activiteiten aan waar de kinderen in worden gemotiveerd om aan mee te doen. Kinderen worden nooit gedwongen want alleen vanuit plezier en ontspanning komt een kind volledig tot bloei.