Start van de regiocup!

Het hele seizoen werd ernaar uit gekeken: voetballen tegen andere verenigingen. Nu de maatregelen versoepeld worden -vanaf 5 juni- kan door de jeugd t/m 17 jaar eindelijk tegen andere clubs gevoetbald worden. De KNVB heeft alles klaar staan voor de Regiocup en inmiddels is het wedstrijdschema bekend gemaakt. Zie ook dit artikel.

De komende vier zaterdagen wordt er gevoetbald in de Regiocup. Kijk alvast op voetbal.nl bij je favoriete teams onder tabblad ‘indeling’ hoe de voorlopige indeling van de poule is. Zie voor meer informatie over de Regiocup deze link.

Vanuit Ter Leede is gekozen om iedereen te kunnen laten voetballen. Voor de selectieteams in de bovenbouw – dus vanaf JO13- geldt dat in de nieuwe samenstelling wordt gespeeld en onze niet-selectie en onderbouw teams blijven in de huidige teamsamenstelling spelen.  Het gevolg is dat de JO 11- 1 en 2 worden doorgeschoven naar de JO13.  Een andere wijziging is dat de nieuwe JO16 gaat spelen als de huidige JO 17-2.

De leeftijdsgrens t/m 17 jaar is natuurlijk wel weer een lastige grens voor onze O19-teams. Helaas is het niet mogelijk vanuit regelgeving dat zij mogen meedoen aan de Regiocup.

Op dit moment is het niet toegestaan dat publiek kan komen kijken naar de wedstrijden. Uitzondering zijn de begeleiders en mogelijk de vlaggers die bij een team horen.

Vanuit de richtlijnen is het toegestaan dat de kleedkamers open zijn en dus mogelijk kan worden gedoucht.  Het kan echter zijn dat het Corona protocol van de bezoekende club andere richtlijnen heeft opgesteld. Het is dus raadzaam om het Coronaprotocol van de bezoekende club te bekijken.  Wij hebben ervoor gekozen om de kleedkamers niet te openen dus omkleden bij voorkeur thuis.

We hopen dat alle teams, een leuke en sportieve afsluiting krijgen van een heel bijzonder jaar.

Veel succes in de Regiocup gewenst en geniet ervan!

Jeugdcommissie v.v. Ter Leede