Stichtingsvoorzitter Jaap Wijntjes geeft hamer door

Na een kleine zeven jaar heeft Jaap Wijntjes, voorzitter van de Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreekclubs, de voorzittershamer doorgegeven aan Henk Hoogervorst, voorzitter van vv Noordwijk.

Jaap Wijntjes volgde in januari 2014 Cees Driebergen op als voorzitter. Maar al sinds 2008 maakte Jaap deel uit van het stichtingsbestuur. “In 2013 volgde ik Jan Schoen op als voorzitter van Ter Leede en was ik tevens een van de langst zittende leden in de stichting, vandaar dat mijn collega-voorzitters vonden dat het wel wat voor mij was om voorzitter te worden,” kijkt Jaap Wijntjes terug. “Het leuke is dat ik alle huidige voorzitters heb zien komen. De hele ploeg van toen is inmiddels vervangen.”

Voetbalmagazine en toegangskaarten gezamenlijk

Jaap Wijntjes kijkt met veel plezier terug op zijn werk voor de stichting. “De verwachte schaalgrootte op inkoopgebied is er niet altijd uitgekomen, omdat elke club eigen afspraken heeft met zijn sponsoren over onder andere energie, shirts en busvervoer, maar we hebben wel mooie successen geboekt. Ik denk dan met name aan de gezamenlijke inkoop van toegangskaarten en het gezamenlijke voetbalmagazine. Dat is van een simpele bundel van clubinfo uitgegroeid tot een professioneel gemaakte glossy. Sinds 2016 wordt ook de acquisitie van advertenties centraal gedaan.”

Goede band opgebouwd

“Mooi is ook dat de clubs de afgelopen jaren een goede band hebben opgebouwd,” vervolgt Jaap. “Eén seizoen hebben we met alle clubs bij elkaar in een afdeling gezeten, nu zijn we verdeeld over de tweede en de derde divisie. Voordeel daarvan is dat we vaak vriendschappelijk tegen elkaar spelen.”

Henk Hoogervorst, voorzitter van Noordwijk, heeft eind juni het stokje overgenomen van Jaap Wijntjes. Jaap blijft nog wel betrokken bij de presentatiegids van seizoen 2021-2022. Dit jaar komt er geen gids uit. In verband met de coronacrisis vond de stichting het niet passend om bedrijven te benaderen voor advertenties. “Een beslissing die we met pijn in ons hart, maar unaniem, hebben genomen,” zegt Jaap Wijntjes.

Doel stichting  

De Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreek bestaat uit Katwijk, FC Lisse, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Ter Leede en VVSB. Zij hebben zich in 2000 verenigd, onder andere om het behartigen van de commerciële belangen van de clubs en hun sponsors te bevorderen. Concrete activiteiten zijn een gezamenlijke presentatiegids en toegangskaarten voor de thuiswedstrijden. Ook hebben de stichtingclubs met elkaar afgesproken dat spelers alleen met wederzijds goedvinden van elkaar worden overgenomen.

 

Links scheidend stichtingsbestuurvoorzitter Jaap Wijntjes en rechts de nieuwe voorzitter Henk Hoogervorst (vv Noordwijk). In het midden van links naar rechts: Leon Annokkee (FC Lisse), Mart Vergouwen (VV Katwijk) en Ad Hendriksen (Rijnsburgse Boys). Op de foto ontbreken Arjan Broekhof (VVSB) en Ed Zuidhoek (Ter Leede).