Stompwijk D1- Ter Leede D2

Stompwijk D1- Ter Leede D2 2-1

Ik zie u denken, uw verslaggever zou toch een writersbloc hebben van twee weken. Ja dat heeft u goed maar hij kon zijn talenten niet kwijt op de tennisbaan vandaar dit uitstapje. Vorige week heeft u niets gemist, want de boys en girl van de D2 blameerde zich met een hele slechte pot voetbal in Leimuiden bij de Kickers 69. Met als resultaat een 2-1 verlies. Al gaat het gerucht dat de tegenstander C-junioren daarvoor gebruikte. Ach het zij zo.

Vandaag uit tegen Stompwijk D1. De ena laatste wedstrijd van het seizoen en een tegenstander waar we nog niet tegen gespeeld hebben. De thuiswedstrijd was namelijk afgelast en die halen volgende week in. Ze staan een paar plekken onder ons maar de D2 trein hapert de laatste tijd dus makkies zien er niet voor ons. Vanwege het late tijdstip stond de D2 weer onder de bezielende leiding van Van Gaal en die lekkere goldie lok. Maar er zat ook een vreemde eend in de dug-out. De hoofdtrainer van de D1 van volgend jaar, good old/ young Thijmen kwam stagelopen. Nou ja stagelopen, binnen 5 minuten stond hij al druk gebarend langs het lijntje.

Terug naar de aftrap. Om 11.00 uur mochten wij met de wind in het gezicht aftrappen op en waar anders dan op veld 1. De eerste minuten waren voor de rood gelen met redelijk spel. Het zag er in ieder geval iets beter uit dan de laatste weken. Deze fase werd afgerond met een voorzet vanaf rechts van de weer hardwerkende Ryan. Linksvoor Nick knikte de bal met een soort lob kopbal over de uitgekomen keeper heen. Een lekkere 1-0 en op naar meer zou je denken. Maar na deze goal ging SW drukken en wij werden slordig aan de bal. We vonden elkaar niet meer en bleven een beetje op een kluitje voetballen. SW daarentegen ging beter spelen met daarbij de wil om te winnen. Dit resulteerde al snel in een terechte afgekeurde buitenspel goal en wat reddingswerk van Mike. Hij had een prachtige zweefduik redding en later tikte hij in een reflex de bal met 1 hand uit het doel. De 1-1 was terecht, maar viel een beetje lullig. Een soort van hoge voorzet stuiterde zo de verre hoek. En zo gingen we rusten.

In de rust gaf Thijmen aan dat we niet speelden naar onze mogelijkheden en dat we meer moesten opendraaien en dan goed de ruimtes gebruiken. Wessel en Jikke kwamen erin voor Quincy en Tijs.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de bal werd na een corner net naast gekopt…..door een speler van SW. Dit zou voor lange tijd het enige wapenfeit van de tegenstander blijken. Want hierna gingen de Sassemers lekker ballen en werden de opdrachten van Thijmen goed uitgevoerd. Ryan kwam goed op rechts door en gaf een afgemeten voorzet op Wessel. Die schampte met zijn hoofd de bal en kopte net voorlangs. Achterin hield het centrale duo Denzil en Steven de deur goed dicht. Dit geflankeerd door Hugo en de opkomende back Jikke. KNVB rijzende ster Rosa werkte het snot voor haar ogen op het middenveld. Tel daarbij op de eerder gememoreerde hardwerkende Ryan en de uit alle standen schietende Rowey en je hebt een draaiend middenveld. Voorin de tovenaar van Tratabanje Luan, de wat meer in vorm komende Nick en der bumber Wessel. Het was Rosa die Ryan goed in speelde. Die had een sublieme pass op Wessel. Die nam de bal keurig mee met rechts kapte het leder naar zijn chocolade linker en krulde de bal helaas net in de handen van de keeper. Nu was het de beurt aan Luan om zijn tegenstander even een panna te geven en dribbelde even twee man weg en probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken. Maar die tikte bal corner. Deze werden scherp voor gedraaid door Rosa. Bij de tweede paal kopte Rowey de bal binnen. De verdediger van SW tikte de bal nog wel een halve meter achter de lijn weg maar hij zat….. zou je denken. De scheids wuifde het weg en de achter de lijn weg gepoetste bal kwam nog wel in de voeten van Wessel. Die ramde de bal richting het doel maar door een SW speler ging de bal over. Weer een strakke corner van Rosa weer gevaar en weer een corner. De derde was nog scherper nu op Nick zijn hoofd. Die knikte hard in maar recht in de handen van de keeper. Na deze gevaarlijke fase was er een mooie counter van SW die vanaf linksvoor werd gegeven en bij de tweede paal stond de aanvaller vrij om in te schieten. Weer was het Mike die de bal mooi attaqueerde. De wedstrijd zou op een 1-1 uitdraaien maar de scheidsrechter vond het nodig om weer een zwaar negatieve hoofdrol op te eisen. Eerder dus die niet toegekende goal en nu was het nog dramatischer. De spits van SW stond minimaal een meter buitenspel. Onze grens vlagde maar deze man in het zwart deed net of hij het niet zag en liet doorspelen. Het was een koud kunstje om de bal 1 op 1 achter Mike te krijgen. En zo werd het zwaar onterecht 2-1 voor SW. Er was nog wel een onderonsje met de scheids en grens maar ondanks dat deze scheids compleet belachelijk maakte bleef het 2-1 en binnen 1 minuut floot hij af.

Gelukkig zijn wij van een geciviliseerde vereniging want ondanks dat het bloed kookte schudde we iedereen netjes de hand en laten volgende week onze voeten spreken.

Grt.

Uw verslaggever.