Sv Voorschoten 97 JO17-4  –  Ter Leede JO17-2  ;  2  –  3

De ene zaterdag is de andere niet, dat bleek vandaag maar weer. Al leek het daar bij aanvang niet op. De spits van Voorschoten had een vloeiende beweging in huis en zette zichzelf daarmee in één keer vrij voor Bjorn, die kansloos was op de inzet. Zo stonden we dus al na 3 minuten met 1 – 0 achter. Zo makkelijk kom je echter niet van onze jongens af, en wij namen het heft over. Dit resulteerde in de 11e minuut in een kansje voor BartS, maar zonder resultaat. Maar 1 minuut later was het dan wel raak, omdat Mats na een afgeslagen corner de bal prima binnen schoot; 1 – 1. Stan liep overal waar je hoopt dat hij loopt en probeerde met diverse goede passes onze spitsen in stelling te brengen of een aanval op te zetten, maar we kwamen telkens net scherpte tekort om het af te maken. En omdat ook Maurits uit een vrije trap de bal net niet met zijn dij kon binnen lopen , gingen we met 1 – 1 rusten.

Hier aangegeven, dat de keeper van VS niet heel sterk oogde en dus moesten we soms maar poging tot schieten wagen. Dit lukte al in de 45e minuut, toen Do na een combinatie met Luuk vanaf 17 meter uithaalde en de 1 – 2 was een feit. Toen had BartM al een doeltreffende kopbal uit een vrije trap om onduidelijke redenen afgekeurd zien worden, maar goed we stonden voor. Dat duurde tot de 54e minuut toen VS de gelijkmaker binnenschoot; 2 – 2. De tegenstander kreeg weer de overhand en al kon een voorzet? van BartS net gekeerd worden, de glanzparades van Bjorn waren in de 60e minuut tot tweemaal toe hoogst noodzakelijk. En hoewel VS bleef aandringen, waren wij met kansen voor Matthijs en Thijs ook gevaarlijk. Door een kleine rustpauze van Maurits zou de wedstrijd kantelen. Stan stak in de laatste 15 seconden het hele middenveld over en haalde vanaf een 18 meter de trekker over, de keeper hield hem, liet los, grabbelde en goaltjesdief Matthijs was er als de kippen bij om de 2 – 3 binnen te pegelen. Vlagger Mats ging uit z’n panty en de scheids was dusdanig in de war, dat hij nog eens 4 minuten bij telde. Dat had VS nog de gelijkmaker kunnen opleveren, als een werkelijk geweldige kopbal doel had getroffen, maar daar was onze Bjorn, die deze bal op fenomenale wijze wist te keren. Ook de daarop 3 volgende corners werden onschadelijk gemaakt en de winst was een feit. Voor Man of the Match kwamen Stan en alweer Fabian (speelde weer een hele goede pot op een gevaarlijke tegenstander) zeker in aanmerking, maar het wordt onze Matchwinnaar – niet de doelpuntenmaker – maar degene die de 3 punten voor ons gered heeft; Bjorn. Geweldig man. Komende zaterdag spelen we weer thuis en we zien u graag langs de lijn.