SV Warmunda JO13-1 – Ter Leede JO13-2 0-1 Zwaarbevochten winst in de Teylinger derby

Het is iets voor 11 als Ter Leede D2 zichzelf in kleedkamer 7 vestigt. We spelen vandaag uit bij Warmunda D1 (in de voorbereiding 9-1 verloren) volgens mijn persoonlijke mening, de beste tegenstander uit de competitie. Ze staan dan ook met recht op de 2e plaats en zijn de enige die koploper Kagia puntenverlies hebben toegebracht.

In de wedstrijdbespreking leg ik het spelplan uit voor vandaag:  Doorstappen, vanuit het middenveld (vandaag bespeeld door Levi, Lex en Tinus (Martijn)) snel de diepte zoeken richting  buitenspelers Mike en Luuk en de tegenstander geen centimeter ruimte geven!

Tijdens de Warming-Up zien Hans en ik alle koppies de goede kant op draaien. Het positiespel was bij vlagen erg goed. Ik pep de jongens nogmaals op, winnen vandaag betekent aansluiting naar de bovenste plekken en dus deelname aan kampioenspoule van de 3e klasse na de winterstop.

De aftrap word genomen, we lijken de eerste vijf minuten een klein beetje onder de indruk van Warmunda. De eerste kans voor de spits van Warmunda volgt al snel, maar een formidabele redding van Maarten zorgt ervoor dat het 0-0 blijft. Ter Leede doet er nog een schepje bovenop en houdt door geconcentreerd te spelen goed stand. Weinig kansen aan beide kanten in de volgende 10 minuten, naast een aantal afstandschoten gebeurt er vrijwel niks. De jongens geven echt alles waardoor er ook kansen ontstaan. Ruben als doorgebroken speler strandde op de doelman. Vanaf de zijlijn hoopten we op een strafschop maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders.

Terleede vecht door, ziet mogelijkheden en krijgt ook kansen. Na een fantastische onderschepping van Martijn krijgt Mike de bal in zijn voeten. Hij geeft zijn directe verdediger een panna en streept de bal diagonaal in het rechter kruis 0-1! Direct gaat Warmunda op zoek naar de gelijkmaker, maar enkele fantastische onderscheppingen van Lex Nieuwenhuis, Marijn, Gijs en Milan zorgen ervoor, samen met de niet te passeren Maarten, dat we met de voorsprong van 0-1 de rust in gaan.

In de rust probeer ik de spelers uit te leggen dat het eerste kwartier direct na de rust erg moeilijk zal worden, omdat Warmunda getergd en sterk de tweede helft zal gaan starten. Dus als we die fase onze voorsprong kunnen behouden, de kans groot is dat we de wedstrijd kunnen winnen. Normaliter neemt de druk dan iets af en trek je de wedstrijd makkelijker over de streep. Zat ik er even gruwelijk naast, het liep volkomen anders.

Er volgde voor mij persoonlijk, de mooiste tweede helft van een wedstrijd, die ik in mijn korte carrière als trainer heb meegemaakt. Warmunda zet nog een paar keer flink aan, maar langzaam wordt hun doorgaans verzorgde spel steeds iets minder en de onderlinge irritaties nemen toe bij de Warmonders. Ter Leede blijft geconcentreerd spelen en houden daardoor grip op de wedstrijd. Ter Leede levert veel power en strijd in het veld, want de drie punten moeten uiteindelijk mee naar Sassenheim. Milan werd gewisseld voor Marnix. Marnix had de hele nacht ziek en misselijk rondgespookt thuis, maar van zijn griep was niks te merken in het veld. Luc vermeulen ingevallen voor Luuk vrouwenvelder is, ondanks dat hij niet de langste is, vandaag zo sterk als een volwassen leeuw. Tijdens het slotoffensief van Warmunda zijn er een aantal benauwende momenten voor onze verdediging en voor het doel van keeper Maarten. Na een bal die nog net voor de doellijn werd weggehaald en een driedubbele redding van Maarten, besloot de scheidsrechter na behoorlijk wat bijgetrokken blessuretijd, dat het mooi was geweest en floot voor het einde van de wedstrijd. Uitzinnige vreugde bij de technische staf, de fantastische supporters langs de kant en bij de jongens van JO 13-2.

Wat een thriller, wedstrijdverslag waardig zo vond ikzelf. Ik wil nog even zeggen mannen, dat ik waanzinnig trots op jullie ben. Nu 9 december die 2e plek veiligstellen. Voorwaarts Ter Leede!