Talentenprijs Teylingen 2019 naar Rosa van Gool

De winnares van de Talentenprijs Teylingen, Rosa van Gool. | Foto: René van Dam

Teylingen – Rosa van Gool is de winnaar van de Talentenprijs Teylingen 2019. Tijdens de feestelijke uitreiking op vrijdag 6 maart zijn ook volleybalcoach Martijn van Goeverden (Sportprijs Teylingen 2019), Iris van der Stelt (Sportvrouw/-man) en TOP/SolarCompleet A1 (Sportploeg) gehuldigd. Ter Leede Heren eindigde ondanks een kampioenschap in de KNVB Hoofdklasse op een tweede plek.

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente Teylingen. Voor de derde keer was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond. De uitreiking begon spectaculair dankzij master illusionist Winfried. Met vuur en een verdwijntruc wist hij uiteindelijk presentator Alex Nelissen met de Sportprijs-trofee tevoorschijn te toveren. Die prijs werd aan het einde van de avond uitgereikt.

Talentenprijs

Allereerst kwamen de talenten uit Teylingen aan bod. De Van Velzen AA Talentenprijs ging naar Rosa van Gool. De voetbalster was jarenlang te bewonderen bij Ter Leede, maar maakte onlangs de overstap naar de Ajax Beloften. Ook is ze international in het Nederlands Team Meisjes onder 16 jaar, en tevens aanvoerster. De andere genomineerden in deze categorie waren zwemmer Max van Schagen en tennisster Loïs Rieff.

Sportman/-vrouw

In de categorie Sportman/Sportvrouw 2019 ging de prijs naar schaatsster Iris van der Stelt. Zij won vorig jaar de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Ze liet Louk Verhees (bridge) en Samantha Koeman (Obstacle Course Running) achter zich.

Sportploeg

In de categorie Sportploeg streden drie kampioenen om de gemeentelijke titel. Ter Leede (kampioen Hoofdklasse A) en de Sikkens Hengelsport Vereniging (derde van Nederland) werden eervol tweede, de prijs voor beste Sportploeg 2019 ging naar de korfballers van TOP/SolarCompleet A1. Zij wonnen in april het landskampioenschap voor junioren in de finale in ZiggoDome.

Hoofdprijs naar volleybalcoach

De vijfde Sportbegeleidersprijs ging dit jaar naar volleybalcoach Martijn van Goeverden. In de categorie waren ook Jesse van Rijn (VCS dames 1) en Marijke Meijer (Warmunda handbal) genomineerd. De 35-jarige Van Goeverden, opgegroeid bij VCS in Sassenheim, won vorig jaar met Orion het landskampioenschap na een bloedstollende finale. Ook wist zijn ploeg daarna de Supercup te veroveren.
Een knappe prestatie van deze jonge coach uit Voorhout, die de jury extra wilde belonen met de hoofdprijs. Martijn van Goeverden kreeg dan ook uit handen van wethouder Arno van Kempen de Sportprijs Teylingen 2019 overhandigd.
Meer informatie over de uitreiking verschijnt aankomende week op www.sportcafeteylingen.nl.

 

De winnaars van de Sportprijzen Teylingen, met vooraan Martijn van Goeverden. | Foto: René van Dam