Ter Leede 1 – Haaglandia /Sir Winston 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HAAGLANDIA / SIR WINSTON LEISURE

Zaterdag 12-12-2015 14.30 uur

DE DONKERE DAGEN VOOR KERST …

Ja, dat gaat echt op voor Ter Leede. Na een 1-0 voorsprong kreeg het uiteindelijk drie rare doelpunten tegen. De 1-1 een eigen doelpunt, de 1-2 uit een vrije trap waarnaar iedereen stond te kijken behalve Ricardo de Vlugt en na de gelijkmaker van Selmo Kurbegovic was het diezelfde De Vlugt die uit een verre vrije trap de bal onbelemmerd achter de verbouwereerde invaller-doelman Braggaar in het net zag ploffen. En na 94 minuten kon een dolgelukkig Haaglandia elkaar in de armen vallen, want door deze zege was het over Ter Leede heen naar de achtste plaats gewipt. Het liet een verslagen Ter Leede achter. Zelfs geen kleine piek in de kerstboom.

Met Jordy Vierbergen voor de geschorste Mike Boelee op de rechtsbackplaats en Dam, Kurbegovic en Bok in de spits startte Ter Leede goed en al in de 7e minuut kon Selmo van links voorgeven en kopte Tomas Arroyo over uit de door Kappenberg genomen corner die eruit voortvloeide en weer zeven minuten later produceert Selmo weer een mooie voorzet en kon Vincent Ammerlaan eindelijk weer laten zien waar hij goed in is: hij kopt de 1-0 binnen.

Het is onduidelijk waarom Ter Leede dan niet brutaal doorgaat, geen druk meer zet en Haaglandia de gelegenheid geeft om op adem te komen. Dan krijgen we ook weer dat terugkaatsen dat tot drie keer toe mis gaat en de ploeg onrustig maakt. Pas in de 31e minuut komt er weer een fatsoenlijke Ter Leede aanval: Hakkan Bayram passt op Jeffrey Bok, die zet voor en Vincent kopt over en naast. Twee minuten later krijgt Mike Dam een prima kans op een tweede doelpunt: hij komt van rechts op snelheid de zestien binnen en wil met buitenkant rechts de bal in de linkerhoek schieten, maar raakt de bal met de punt en het schot gaat naast. Bij een vlak erna volgende verre uittrap van doelman Steven Verstraten raakt Ter Leede keeper Bogdan Constantin geblesseerd in een kopduel buiten de zestien. Met gevolgen zo blijkt veel later. Na een actie van Selmo in de 44e minuut en zijn schot over gaan de ploegen rusten.

Het drama voor Ter Leede voltrekt zich in de tweede helft. Al in de 48e minuut speelt aanvoerder Kewal een stuiterende bal onder druk terug op Bogdan en verdwijnt de bal in de linkerhoek en het staat 1-1. De uitglijder van Arroyo in de 56e minuut kan Raydell Kewal nog repareren, maar in de 63e minuut grijpt niemand – ook doelman Constantin niet – in bij een free kick van links en kan Ricardo de Vlugt gemakkelijk de 1-2 scoren. Is Bogdan dan al of nog steeds versuft? Vier minuten later laat hij zich vervangen door Davey Braggaar, maar die moet eerst zijn donkere keepersshirt verwisselen en hij trekt noodgedwongen dat van Bogdan maar aan.

Ter Leede probeert de bakens te verzetten en dat lukt zowaar. Eerst schiet Selmo van links vlammend op doel en tikt doelman Verstraten de bal net corner, maar in de 70e minuut schiet hij van rechts en drukt de tegenwind de bal in het doel.

Ter Leede kan maar twee minuten ‘genieten’ van de gelijke stand, want in de 72e minuut scoort Ricardo de Vlugt zijn tweede als zijn verre vrije trap van links zomaar in het doel ploft. Haaglandia staat weer voor.

Junior Mark de Kruys maakt zijn competitiedebuut op links als hij Jeffrey Bok komt vervangen en zijn mooie acties resulteren niet een treffer, maar vormen toch een lichtpuntje in deze donkere dagen, reden waarom hij – en niet b.v. Selmo Kurbegovic die dat misschien ook verdiende – later tot ‘Man of the match’ wordt uitgeroepen.

In een alles-of-nietspoging komt aanvaller Thierry van der Kooye erin voor verdediger Vierbergen, gooit trainer Wisman dus alles op de aanval, maar dat levert helaas geen doelpunt op en wat erger is, door de ontstane ruimte kan Haaglandia in de 84e minuut op rechts counteren en wordt de sliding van Hakkan hem noodlottig en moet hij met rood – ik denk zwaar gestraft – vertrekken.

Met tien man gaat Ter Leede verder en in de 92e minuut komt Mark op links door, legt terug op Mitchell Kappenberg, maar zijn schot gaat over en ook uit een corner erna komt niks en dan blaast scheidsrechter Van Dijk af en gaat Ter Leede met een echt niet verwachte nederlaag de winterstop in.

Uithuilen en op 23 januari 2016 tegen Xerxes DZB opnieuw beginnen.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin (67 Davey Braggar), Jordy Vierbergen ( 81 Thierry van der Kooye), Tomas Arroyo, Stanley Raydell Kewal ©, Hakkan Bayram (84 rood), Mitchell Kappenberg (63 geel), Jeffrey Bok (72 Mark de Kruys) Mike Dam, Jonathan Robertson, Vincent Ammerlaan, Selmo Kurbegovic

Opstelling Haaglandis SW: Steven Verstraten, Mitchel Jacobs ©, Ricardo de Vlugt, Jordi Versteeg, Kevin Tabi, Andre Rumampuk (46 Mohamed Achalhi (62 Rachid Bouyaouzan 90 geel)), Kamal Amheye, Nick Brouwer, Francesco marinho Fens (65 geel, 65 Ceyhun Isik), Andreas Thiebo (39 geel), Djanomi Traxel

Scheidsrechter:                D. van Wijk

Assistent-scheidsrechter: T. Heuvelmans (1e) en B. van Osch

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel