Ter Leede 2 – Forum Sport 2

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – FORUM SPORT 2 zaterdag 12-12-2015 10.30 uur

HET TWEEDE WINT WEER NIET

De glorieuze zeven zeges uit acht wedstrijden in de eerste periode hebben in de tweede geen vervolg gekregen. Er zit zand in de machine, want de zes volgende wedstrijden leverden twee overwinningen, één gelijkspel en drie nederlagen op. Werd er vorige week tegen Sportlust ’46 nog moeizaam gelijkgespeeld, op de Roodemolen verloor Ter Leede 2 met 2-1 van een vooral in de tweede helft goed spelend Forum Sport. De ervaren en slimme achterhoede wist de aanval effectief te ontregelen en de snelle buitenspelers bleven gevaarlijk.

Met Tom van Egmond en Ben van der Lans in het centrum voor de geblesseerde Niek den Breejen en Jelle Vooys nam Ter Leede het initiatief en in de 10e minuut gaf Wouter Bleijswijk van links voor en kon Lasse van Wijk de 1-0 inkoppen. Vrij snel hierop werden de Rijswijkers al beter en in de 22e minuut moest Nick van der Wiel al een mooi schot van de rechterspits stoppen en elf minuten later kwam de snelle en gevaarlijke nr. 13 Yuri Bruno door en scoorde de gelijkmaker en met die stand gingen de ploegen rusten.

De tweede helft was voor Forum Sport, al bediende Sohrab Safi in de 59e minuut Lasse nog mooi, maar diens schot ging over. De snelle Rijswijkse spitsen kwamen soms goed door en als Ter Leede snel kon counteren was er vaak een blessure bij Forum Sport die het tempo eruit haalde.

In de 64e minuut kwamen Justin Lopes en Nicky van Wingerden erin voor Tim en Sohrab en in de 77e minuut maakte Toon Zwetsloot zijn debuut in een tweede dat op dat moment al niet goed meer draaide. Vijf minuten later scoorde Forum Sport de 1-2 en twee minuten later bijna nog een keer. In de 88e minuut ging Toon na een één-tweetje goed door en kwam alleen voor de keeper, maar kon niet scoren omdat hij de bal net iets te ver voor zich uit speelde. Ook met Dirk Hoekstra voor Wouter kon Ter Leede niet meer scoren en nadat Tom van der Vlugt in minuut 94 een vrije trap op links hoog over de achterlijn joeg en een corner ook niks opleverde floot scheidsrechter Merkestein af en was het derde verlies een feit.

Gelukkig verspeelde FC ’s-Gravenzande ook twee punten door thuis tegen RCL gelijk te spelen waardoor hun voorsprong geen vier, maar ‘slechts’ twee punten is.

Een schone taak voor het tweede om de Herbstmeister na de winterstop van de troon te stoten.