Ter Leede 2 speelt ondanks vele kansen gelijk tegen Verburch 2

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – VERBURCH 2

Zaterdag 11 maart 2023 13.00 uur

TER LEEDE 2 CREËERT KANS OP KANS MAAR SCOORT NIET

Soms wil die bal om onnavolgbare redenen maar niet de doellijn passeren. Zaterdagmiddag gold dat voor het team van Blankespoor/Schepers. Veel kansen, vooral na de rust, maar geen treffers en dan moet doelman Bjorn Beuling in de 80e minuut nog voorkomen dat Verburch op voorsprong komt. Dat zou zeer onverdiend zijn en de Poeldijkers liepen toch al blij gestemd het veld af omdat ze niet verloren hadden en in de stand nu niet gepasseerd werden door Ter Leede. Thuis hadden ze trouwens ook al met 3-2 van Ter Leede gewonnen.

De Ter-Leedespelers waren begrijpelijkerwijs zeer teleurgesteld, want het team is na een slecht begin langzamerhand in vorm gekomen en met 21 uit 17 opgeklommen naar de negende plaats. Wie weet wat er in de derde periode nog mogelijk is.

In de eerste helft zagen we al een kans voor Noah Marti en in de 30e minuut geeft Sem Rotteveel van links scherp voor, maar gaat de inzet van – ik dacht – Mathijs Mc. Laughlin net rechts naast. Een dieptepass op Noah in de 38e minuut levert slechts een corner op en de ploegen gaan doelpuntloos rusten.

Dat komt na de rust wel goed denkt de Ter Leede-aanhang en we zien in de 50e minuut al een mooie kopbal van Gigi van Aken en als Luca Schut er drie minuten later in komt levert hij menige goede voorzet af, maar Sem Rotteveel kopt in kansrijke positie in de 58e minuut precies in de handen van doelman Benito Stijger die voor Verburch zeker de man van de wedstrijd wordt met zijn reddingen.

De 63e minuut staat model voor een situatie die een doelpunt moet opleveren, maar dat niet doet. Drie kansen achter elkaar: Noah Marti kopt in, de doelman weert af, in de rebound schiet Luca Schut in, Stijger pareert opnieuw en dan kopt Noah weer in maar als door een wonder gaat de bal er niet in. Vier minuten later kopt Corné Pronk uit een voorzet keihard in, maar de bal kaatst via de onderkant lat niet over de doellijn.

Dan krijgt Verburch in de 72e minuut uit een corner van links een kans, maar via de lat stuitert de bal het veld weer in, Luca Schut ziet even later zijn schot op het dak van het doel eindigen, Noah krijgt een kans, kapt en schiet waar hij misschien beter had kunnen voorgeven en na een foutje van aanvoerder Chris van der Zaag, zijn enige volgens mij, moet Bjorn Beuling nog redden. Uit weer een voorzet van Luca Schut belandt de bal op de lat, maar in de 92e minuut fluit scheidsrechter Chris Meloen af en is Verburch een punt rijker en Ter Leede verliest er twee, zo kun je het wel stellen.

Volgende week nieuwe kansen tegen FC ’s-Gravenzande uit.

Opstelling Ter Leede: Bjorn Beuling, Gijs Beekwilder, Jordy van der Zwart (80’ Bart Sloof), Chris van der Zaag ©, Corné Pronk, Mathijs Mc. Laughlin (53’ Luca Schut), Lucas Schepers, Sem van der Voort, Sem Rotteveel, Gigi van Aken, Noah Marti

Scheidsrechter: Chris Meloen

Assistent-scheidsrechter: Kees Rotteveel en Emmanuel de Kock