Ter Leede als eerste club in Zuid-Holland weer ARAG proof

Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. 

 De KNVB doet dit door verenigingen die professioneel arbitragebeleid voeren te certificeren. Goed arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters maar ook in de wijze waarop  dit beleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Het KNVB|ARAG Fairplay certificaat is daarmee een keurmerk voor professioneel arbitrage, iets waarop verenigingen trots kunnen zijn! 

Opnieuw ARAG-proof! Dat predicaat kreeg Ter Leede zaterdagochtend in een drukke bestuurskamer van Pascal Engelbertink, medewerker clubarbitrage van de KNVB. De voetbalvereniging uit Sassenheim, werd als eerste in Zuid-Holland opnieuw langs de meetlat werd gelegd en slaagde wederom met vlag en wimpel. “Een enorme eer en een mooie stimulans voor de toekomst”, vond Ter Leede voorzitter Kees de Lange. Hij bedankte  scheidsrechter coördinator Christel van Hoewijk dan ook hartelijk voor al haar inspanningen om dit allemaal mogelijk te maken. Als blijk van waardering ontving Christel de 35e replica van de Björn Kuipers zilveren tossmunt. 

Christel van Hoewijk met de 35e replica van de Björn Kuipers zilveren tossmunt. 

“Waarom we dit doen bij clubs die in het verleden al ARAG-gecertificeerd zijn?” Pascal Engelbertink knikt. Een begrijpelijke vraag, vindt hij. “Wat we zien is dat het gros van de clubs die in de afgelopen jaren het ARAG-certificaat heeft gekregen de zaken nog prima op orde heeft. Maar helaas is er ook een klein deel waar het allemaal wat verwaterd is en dat niet meer aan die kwaliteitseisen voldoet.” Om die laatste categorie weer een zetje in de juiste richting te geven en zo te voorkomen dat er een enorm verschil ontstaat tussen de verschillende verenigingen die ARAG-gecertificeerd zijn, werd besloten om het scheidsrechtersbeleid van de clubs opnieuw te toetsen. “Dat gebeurt aan de hand van de nieuwe eisen waarop een club opnieuw langs de thermometer gelegd wordt”.  Ter Leede slaagde weer.