Ter Leede B4- FC Lisse B6

Beste lezer, volger van de B4

De 6de wedstrijd van de competitie spelen we thuis tegen FC Lisse B6.
We hebben al eerder tegen dit team gespeeld en dat was de spannenste wedstrijd tot nu toe.
Ik zeg “tot nu toe” omdat ik nu weet dat deze wedstrijd nog spannender was dan het uitduel.
We begonnen rustig en relaxed aan de wedstrijd. Onze trouwe supporters zaten ook in de dugout,
waaronder opa Leen.
Tijdens het verloop zagen we dat ze op het middenveld sterker waren dan wij.
Dit kwam omdat ze met 4-4-2 speelden en wij 4-3-3.
Sjoerd ofTijn speelde de bal terug naar Randy, onze keeper.
Door een verkeerde aaname rolde de bal helaas in het doel en kwamen we 0-1 achter.
Niet veel later kreeg Lisse een vrije trap. Deze belande helaas ook in het doel en kwamen we 0-2 achter.
De scheidsrechter floot en we hadden rust. Dit hadden wij ook hard nodig om het een en ander onderling te bspreken. Zo bespraken wij hoe we het middenveld beter konden opstellen. Het besluit was unaniem dat wij
3-4-3 gingen spelen. Randy werd gewisseld voor Pepijn want hij had zijn dag vandaag niet. Tja dat kan ook gebeuren. Een grote verrassing kwam van de ouders van Pepijn en Tijn van Dam(Hein). Zij kwamen binnen met een tray red bull met de mededeling dat dit wellicht ook zou helpen.
Prachtig hoe de ouders meeleven met het spel. Ik houd daarvan.

De 2de helft begon en we kregen meer vat op het spel.
Wouter gaf 1 op 1 dekking op hun spits, Jerremy, waardoor deze niet veel meer kon aanrichten.
Door een pass van Jim op Jan, die de bal schitterend meenam met het hoofd, kwam Jan voor de keeper te staan en schoot de bal beheerst met links in de rechterhoek. 1-2.
Het publiek ging uit zijn dak en schreeuwde naar de jongens dat ze zo moesten doorgaan. De jongens bleven druk zetten en speelden de bal over de flanken. Zo kwam Jan, die linksvoor staat, met de bal tot aan de achterlijn. In zijn ooghoek zag hij Sjoerd staan en passte de bal op hem. Sjoerd schoot met een soort lop over de keeper. Langs de kant dachten wij dat hij over ging, tot we de jongens zagen juichen en het net zagen bewegen van de bal die er tegen aan kwam. Het publijk ging helemaal los en Bart (u weet wel, die jongen die zijn sleutelbeen heeft gebroken) rende het veld op en feliciteerde de jongens. Na dat de rust was wedergekeerd nam Lisse de aftrap.
De spanning was te snijden. Beide teams gingen voor de winst. Er werd hard geknokt voor iedere meter door iedereen. Lisse kwam gevaarlijk bij ons doel en de spits schoot de bal langs Pepijn………..tegen de paal en Pepijn raapte snel de bal op. Schoot de bal naar Jan die zijn man passeerde en de bal voor gaf. Tijn van Egmond kon de bal binnenhouden en voorgeven en onze spits Jeroen stond op de juiste plaats en tikte de bal in het doel.
3-2 Iedereen ging uit zijn dak!! Er waren nog aantal spannende minuten maar toen floot de scheids het eind signaal. Wat een pot.
Mijn dank gaat uit naar de vader van Dion en Vince voor het vlaggen.
Chapeau van jullie coach Ruud