Met een beetje geluk zouden de jongens vandaag kampioen kunnen worden.
Noordwijk zou dan gelijk moeten spelen of moeten verliezen van FC Lisse.
Daarnaast moet er natuurlijk gewonnen worden door de jongens.
In de wandelgangen was al vernomen dat Foreholte B5 invallers zou meenemen uit een ander team.
Ze waren natuurlijk een beetje bang na de nederlaag die Foreholte thuis al had opgelopen tegen de jongens 0-5.
Je zou zeggen dat de jongens hierdoor een beetje gespannen waren maar ik kan u zeggen dat dit verre van was. Ik denk doordat ze de week ervoor veel ervaring hebben opgedaan door het spelen tegen Engelsen en FC Lisse B1 (hoofdklasse). Dit ter informatie voordat we het veld op gingen.
Onderweg naar het veld kwam ik opa Leen en zijn vrouw tegen. Blijven toch de trouwste supporters die al vanaf het begin aanwezig zijn. Niet alleen elke wedstrijd aanwezig zijn, maar ook vanaf de eerste minuut van de wedstrijd. Leen vroeg mij of ik nog connecties had met iemand uit Noordwijk zodat we de score konden checken. Dit had ik niet. Stom van mij natuurlijk want Peter, de vader van Randy, is de baas/collega van de coach van Noordwijk. Die werkt ook bij Jansen Overseas, te Noordwijkerhout. Deze gaf dan ook netjes de score door. Onze huisfotograaf, Maarten de Groot, vader van Wouter, had zijn ultra moderne camera met allerlei lenzen weer bij zich. Deze foto’s zijn bij het verslag toegevoegd.

We begonnen de wedstrijd voortvarend en Jan vuurde een kogel af op het doel en de bal kaatste tegen een Foreholte speler en ging in het doel. 1-0. Dat ging lekker.
Erik stond te vlaggen maar de stiefvader van Bart nam de vlag over. Ieder zijn taak. :)
Er kwam een corner en Tijn van Dam gaat dan altijd mee omdat hij een kopspecialist is.
De corner werd goed genomen en Tijn vloog de vlucht in en kopte hem hard in het net. De menigte(ouders stonden nu massaal langs de lijn) ging uit zijn dak, niet alleen omdat het 2-0 werd, maar ook omdat er weer iemand van de lijst af gestreept kon worden, die nog moest scoren. We gingen weer direct in de aanval en u raad het al, ook onze spits, Jeroen pakte zijn doelpunt weer mee. De assist kwam van wouter. 3-0.
Ik moet zeggen, dat Foreholte helaas harder ging spelen door hun frustratie. Tijn van Dam werd hard neergehaald en de scheids trok direct een gele kaart voor de jongen van Foreholte.

Foreholte had het niet meer. Na een voorzet van Jan schopte een eigen speler de bal hard in de touwen. 4-0. We hoorden van Peter dat de score in Noordwijk 1-0 was. Dat was jammer. Toch weer volop in de aanval en Tijn van Egmond nam uiteraard ook weer een doelpunt voor zijn rekening 5-0. Voor de rust scoorde Foreholte ook een keer. 5-1.
De tweede helft hadden we wat aanpassingen gedaan. Randy zou 20 minuten rust krijgen samen met Bart en Jasper(deze had iets last van zijn nieuwe voetbalschoenen). Pepijn ging op doel.
Foreholte speelde af en toe hard en op de 25 meter werd ugur(die een berenwedstrijd speelde) hard onderuit gehaald. Nu zijn de vrije trappen bij ons altijd een dingetje, aangezien we niet veel doelpunten hebben gemaakt uit een vrije trap. Langs de kant en in het veld kwamen er steeds meer stemmen voor Dion. Hij ging achter de bal staan, nam een korte aanloop en schoot de bal hard onderkant lat in het doel. 6-1. Nadien groeide Dion in de wedstrijd en de ene na de andere combinatie werd gemaakt met Dion.
Langs de kant gebeurde ook het een en ander. Peter en Jolanda(moeder van Sjoerd) stonden naast elkaar en keken elkaar aan toen ze beide dachten dat het begon te regenen. Ze zagen niets, maar toen Jolanda rechts van haar keek naar het bankje, waarop Laura(moeder van Randy), oma van Jan, de moeder van Jan en de moeder van Dion zaten, zag zij dat enkelen geraakt waren door een meeuwenflats.
Tijn van Dam, Jan en Jeroen konden maar 20 minuten spelen in de 2de helft vanwege hun werkzaamheden bij de Digros. Randy ging in de spits, Bart linksvoor en Jasper centraal.

Het was even wennen voor de jongens op het middenveld en de nieuwe voorhoede. Randy kreeg een paar keer de bal en paste de bal direct scherp op Tijn. Ook schoot hij de bal buitenkant voet op het doel en ik dacht warempel dat deze bal in het net zou belanden. Helaas ging hij net naast. De coach heeft met zijn jaren lange ervaring direct door dat Randy niet alleen een goed schot heeft maar ook snel speloverzicht heeft. Ik hoop dan ook dat hij hier meer mee wilt gaan doen in het team. Op welke plaats dan ook. Door de aan huidende druk scoorde Tijn van Egmond zijn 2de doelpunt van de wedstijd, 7-1. Foreholte deed ook nog wat terug en scoorde 7-2. Aan het einde van de wedstrijd kwam Tijn voor het doel en kon deze er zelf in schieten voor een hattrick maar paste de bal naar Randy zodat deze ook van de lijst kon worden af geschreven. Helaas zag een Foreholte speler dit en onderschepte de bal. De scheids floot af. Snel horen van Peter wat Noordwijk had gedaan. Het stond tot de laatste minuut 1-1 en in de laatste minuut scoorde Noordwijk de 2-1. Helaas geen thuis kampioenschap. Volgende week moet er uit gespeeld worden tegen de Kickers om 14:30 in Leimuiden. Ik hoop dat de ouders deze trip willen maken want laten we eerlijk zijn, hoe vaak kan je nog kampioen worden met de voetbal?

Deze wedstrijd heeft wel zeker uitdaging voor de jongens. Ten eerste moet er gewonnen worden, want dan zijn ze kampioen, maar nog mooier zou zijn als iedereen minstens 1 keer heeft gescoord voordat ze kampioen zijn. Randy, Pepijn en wouter zijn de jongens die nog moeten scoren. De opstelling zal hier ook op worden aangepast zodat ze ook de kans krijgen om te scoren. Ben benieuwd of dit ook gaat lukken.

Ik wil hierbij Maarten heel erg bedanken voor al zijn mooie foto’s en volgens mij staat iedereen wel een keer op de foto.

De coach Ruud

Ps dit is niet de eerste keer dat deze coach kampioen is geworden met een team, dus ik zal extra kleding meenemen.image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image