Ter Leede B4- Kickers ‘69 B2

Misschien is het wel het best bewaarde geheim van de Bollenstreek.
Goed voetbal zie je bij Ter Leede B4.
Dus níet bij Noordwijk, waar alle ogen toevallig op waren gericht, omdat Van der Sar onder de lat stond.
Niet bij VVSB, dat anderhalve week geleden alle kranten en zelfs het NOS Journaal haalde, omdat het met álle geluk van de wereld in de halve finales van de KNVB-beker kwam.
Afgelopen zaterdag was het hetzelfde liedje.
Wederom in alle anonimiteit, haalde de B4 een HUZARENSTUKJE UIT!!!
Wat was het geval: Tegenstander Kickers ’69 B2 deed alles om in de underdogpositie te geraken. De laatste paar wedstrijden roemloos verloren, een futloze laatste plaats in de competitie, spelers die sjokten naar het veld alsof ze eigenlijk niet zonder rollator konden.
Sommigen ook nog eens met een figuur waar je toch van verwacht dat er elke dag wel een Supersize hamburgermaaltijd in verdwijnt. De aanvoerder deed zelfs alsof hij de toss niet snapte. Kortom, alle ingrediënten waren daar, om deze tegenstander eens flink te onderschatten.
Had dus elk team gedaan, ja ook het alom geprezen VVSB en Noordwijk. Maar de jongens van Ter Leede B4 snapten onmiddellijk dat hier een mentale valstrik voor hen werd voorbereid. Daar tuinden ze dus niet in.
Vanaf het eerste balcontact toonden de jongens zich messcherp. Alsof er een volgende ronde van de Champions League moest worden gehaald. Alsof ze pas tevreden zouden zijn als er een uitslag boven de 10 zou worden bereikt. En lange tijd lijkt dat er ook naar uit te zien. Kansen volgden al snel. Het middenveld, met een subliem spelende Ugur, wist voortdurend de voorhoede te bereiken. Goals konden niet uitblijven. Goals die zelden op een voetbalveld worden gezien.
GOALS VAN EEN UITZONDERLIJKE KLASSE!!!

Neem de penalty van Dion (die trouwen sowieso goed bezig was). Normaal gesproken knal je zo’n bal keihard in de touwen. Dion deed iets wat niemand verwachtte. Hij speelde eerst snoeihard op de keeper, die de bal alleen maar kon terug ketsen in zijn voeten, waarna Dion vervolgens wel verwoestend uithaalde. Ooit ontstond de Panenka (???? zoek maar via Google op, wat voor soort penalty dat was). Dion’s manier van penalty’s nemen gaat in het vervolg de wereldgeschiedenis in als een ‘Dionnetje’. Bij de tweede goal verwachtte iedereen dat een Maleis goksyndicaat hierbij was betrokken. Dit riekte echt zwaar naar omkoping, zo knullig tikte de tegenstander deze in eigen goal. Doelpuntje drie was het gevolg van wellicht de fraaiste combinatie ooit op een Ter Leede-veld vertoond. ‘Hoeveel geheime trainingen zijn hieraan niet aan vooraf gegaan?’ vroegen de toeschouwers zich af? In drie, vier korte maar ó zo efficiente combinaties ging de bal van achter naar voren, waarna Jeroen deze koelbloedig achter de keeper deed belanden.
Jammer dat de mentale krachten van sport soms zo mysterieus zijn. Want hierna stokte de doelpuntenmachine. Ballen vlogen over, naast of werden tegengehouden door de beste man van het veld: de keeper (daarover later nog meer, met Erik).
Ja, Kickers hadden even een aantal geluksengeltjes op de lat.

WEGWEZEN JULLIE!!!!
Die waren dus na de rust weer naar hun wolk teruggevlogen, want het was wederom Jeroen die heel leep het doel trof. De spelers van Kickers sloegen hun ogen vertwijfeld op naar de hemel. Ze liepen als waggelende boksers rond, wachtend op de definitieve knock-out.
Die kwam echter niet.
Sterker nog, zoals een invalide in een bedevaartoord soms ook opeens vanuit zijn rolstoel opstaat, zo voltrok zich ook een wonder op het veld. Kickers wisten opeens tóch Randy te verrassen (Complimenten overigens voor Randy, bijna niets te doen, maar wanneer nodig gewoon wel adequaat).
DOELPUNT TEGEN!!!

Terg onze jongens niet van de B4.
Het gevolg: binnen de kortste keren lag de keeper van Kickers naar adem te happen. Eén keer letterlijk, als verliezer van een man-tegen-man gevecht met Erik. Maar drie keer figuurlijk. Dankzij goals van Bart (na fraaie kopbal van Tijn vD), Tijn (vE) en Ugur. 7-1. Ja, probeer geen mentale spelletjes te spelen met de jongens van B4. Op straffe dat je van het veld wordt gespeeld.
Graag nog één verzoek aan de toeschouwers: we willen namelijk geen scouts van gerenommeerde topclubs als Barcelona of Manchester United langs de lijn. We willen niet dat dit team weggekocht. Daarom: vertel a.u.b. niet verder hoe goed deze jongens van de B4 zijn.
TER LEEDE B4 MOET WEL HET BEST BEWAARDE GEHEIM VAN DE BOLLENSTREEK BLIJVEN!
Hein van Dam
Invalcoach