Ter Leede B4 – Noordwijk B3

We spelen om 14.30 thuis tegen Noordwijk B3.

We hebben al 2 keer eerder tegen ze gespeeld en beide keren gewonnen, echter onderschatten wij de tegenstander nooit en zitten ook geconcentreerd in de kleedkamer te luisteren naar de coach.
Alhoewel er 2 jongens in de doucheruimte al bezig waren met shampoo.
We starten met 13 spelers want helaas zijn er nog steeds 2 spelers geblesseerd, Bart(gebroken sleutelbeen) en Ugur last van zijn pezen bij zijn knie.
Voorstel van de coach is om Randy een helft reserve te zetten, want ik probeer iedereen een gelijk aantal minuten te laten spelen. Pepijn zal de tweede helft gaan keepen. Ook opperde de coach dat als het goed gaat in de eerste helft dat we in de tweede helft Tijn van Dam in de spits zetten. Dit wil de coach omdat we bij een volle bezetting 5 a 6 verdedigers, 5 middenvelders en maar 3 a 4 aanvallers hebben. En aangezien de coach iedereen een gelijk aantal minuten wil laten spelen zullen we dus ook iemand extra in de voorhoede moeten kunnen wisselen. Dit ter informatie voor degene die de taktiek van de coach niet altijd begrijpt.
De wedstrijd begint keurig op tijd en onze trouwste supporter opa Leen zat al in de dug-out. De scheids vraagt om een nieuwe bal want de coach was vergeten de ballen op te pompen dus we begonnen met een te zachte bal.
(Leen melde nog even netjes hoe ik dat kon vergeten L). Dion rende snel naar het ballenhok om een andere bal op te pompen zodat we deze later konden omruilen. Voor Jan maakt het niet uit of het een zachte of een harde bal is want na een minuut schoot hij de bal al achter de doelman. 1-0. Enerzijds lekker een vroeg doelpunt, anderzijds kan het een nadeel zijn want dan denken de mannen al snel dat het een eitje wordt. Gelukkig geldt dit niet voor onze mannen. Na een overtreding op Erik kregen we een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel.
Erik nam zelf de vrije trap en schoot hem richting het doel in de hoop dat een van de spelers deze erin zou koppen. Echter iedereen miste de bal, inclusief de keeper en de bal ging in het doel, op naam van Erik dus. 2-0.
Achterin werd er hard gevochten door Sjoerd, Wouter, Tijn en Jasper om de aanval van Noordwijk in de kiem te smoren. Dit lukte uitstekend door de mannen en hierdoor kreeg onze keeper Randy weer weinig te doen. Wat wel een geheime wapen van Randy is, is dat hij heel ver en zuiver kan uittrappen waardoor Jan al een keer heeft kunnen scoren en ook direct een voorzet kon geven. Dit gezegt hebbent wil ik ook even aangeven dat Jasper ook heel hard kan schieten. Dat bleek uit het derde doelpunt van Jasper. Een schot van wel zeker 40 meter onderkant lat in de kruising. Wat een knal. 3-0. Met deze stand gingen wij de rust in. De coach sprak Tijn aan en vroeg of hij klaar was voor zijn debuut in de spits. Tijn tweifelde of hij de achterhoede wel alleen kon laten. Ik gaf hem aan dat vince zijn plek zou overnemen en hierdoor durfde hij in de spits te gaan spelen. Tijn van Egmond vroeg of hij reserve kon staan. Hij had last van zijn longen. Jeroen, onze spits nam zijn plek over, rechtsvoor dus.
Tweede helft begon en tot mijn verbazing, maar ook vreugde, zag ik dat er heel veel ouders extra gekomen waren om ook de wedstrijd te komen kijken.
Noorwijk trapte af. Tijn, de nieuwe spits, zette gelijk druk en de bal werd naar de keeper gespeeld en Tijn rende op hem af. De keeper schoot de bal weg, maar tegen Tijn en de bal ging richting doel. De coach telde hem al, echter kwam de bal hard tegen de paal. Even later kreeg Tijn van Dam de bal kopte of schoot hij de bal in et doel, ook hier telde ik de bal al echter de keeper sloeg hem nog uit het doel. Dat beloofde nog wat. Door het uitstekende werk op het middenveld door Erik, Jim, Dion kreeg de voorhoede steeds meer kansen. Jeroen die nu rechtsvoor stond sprinte regelmatig zijn tegenstander eruit zodat er ook via deze kant kansen werden gecreëerd.
Ook aan de linker kant waar Jan staat kwamen de kansen. Dit resulteerde dat Jan de 4-0 en de 5-0 op het scoreboard noteerde. Blijft een zeer getalenteerde linksvoor, waar wij natuurlijk erg blij mee zijn. Onze tweede keeper, Pepijn, gunde Noordwiijk ook nog een doelpunt door de bal naar een vrijstaande dame te schieten en deze schoot de bal beheerst in het doel. Pepijn dook nog wel maar hij zij mij dat dit meer voor de sier was. Tja, zou hij dit ook gedaan hebben als een jongen daar vrij had gestaan? We zullen dit helaas nooit te weten komen.
Wat er daarna gebeurde in het veld, ging voor mij buiten alle proporties. Er werd een tackel(aanslag) met gestrekt been op Jan zijn enkel gepleegd. De scheids trok direct rood want hier was geen andere reactie mogelijk. Wat een smerige overtreding van de Nr 14 van Noordwijk. Jan werd uit het veld gedragen en in de dug-out gezet. Ik zag in mijn ooghoek dat Jan professioneel werd behandeld door een dame die ik niet herkende. Bleek de moeder van Wouter, die fysiotherapeute is. Eeen geluk bij een ongeluk laten we maar zeggen. Jolanda, de moeder van Sjoerd was inmiddels naar bestuurskamer gelopen om een ijspack te halen voor Jan zijn enkel. Dit hielp gelukkig een beetje en door het deskundig onderzoek, zij de fysiotherapeut dat er gelukkig niets gebroken was maar dat de trap op een pees in Jan zijn enkel was. Dit moet vreselijk zeer hebben gedaan zij ze maar dat Jan met voldoende rust volgende week weer van de partij zou kunnen zijn. Laten we het hopen. Het spel ging natuurlijk verder al was dit natuurlijk wel een domper op het spel. Onze rechtsvoor, Tijn van Egmond maakte nog 6-1 met een keurige geplaatse bal diagonaal in de hoek. De wedstrijd was geeindigd en Jan werd door mij(een stukje) en de vader van Pepijn(het hele stuk) naar de kleedkamer gedragen. De drie punten zijn weer in de tas. Graag meld ik ook de namen Ugur en Bart die weliswaar geblesseerd zijn maar toch naar de wedstijd zijn komen kijken. Deze week mijn dank aan de vader van Vince voor het vlaggen van de eerste helft. Ook mijn dank aan alle ouders, die zijn komen kijken en de mannen zijn wezen aanmoedigen. Deze week geen namen van de ouders want ik ben bang dat ik er weer een paar vergeet. J .

Ook deze week weer chapeau voor de mannen.