Ter Leede B4- WVC B2

Vorige week is er gespeeld tegen Warmunda waarbij we 1-2 achter stonden en Jim maakte in de laatste minuut nog 2-2. Dit nog even voor de statistieken.
De wedstrijd tegen WVC was al 2 x afgelast. 1 keer op verzoek van WVC en ik keer van ons.
We begonnen met 6 afmeldingen nl: Jasper, Vince, Erik, Pepijn, Dion en Ugur (geblesseerd).
Gelukkig heeft de B-coördinator Emiel nog 3 invallers voor ons kunnen regelen.
Lars, Zakaria en Sjoerd Kortekaas. Betekende dat we 1 wissel hadden.
In de kleedkamer kwam er ter sprake of wij broekjes en shirts hadden voor de invallers. Die hadden wij niet dus ik als een haas naar de bestuurskamer om te vragen of er nog 3 Ter Leede shirts beschikbaar waren. Dat was niet het geval en ik kon wel de tas van de B pakken met het uit tenue van Ter Leede, blauwe shirts, witte broekjes en blauwe kousen. Hebben we die maar genomen.
Er werd gespeeld op veld 2, kunstgras en prima dug-outs. Opa Leen en zijn vrouw waren beide ook aanwezig en namen gezellig plaats in de dug-out. Dat gaat altijd zo, maar als de spanning stijgt, dan komt opa Leen uit de dug-out.
Wat tijdens deze wedstrijd ook gebeurde, maar pas later. We wonnen de tos en de aanvoerder, Tijn v Dam koos met wind mee. Helaas had deze coach de ballen weer niet opgepompt dus we speelden met een bal van de tegenpartij. We gingen goed van start. Snel viel het eerste doelpunt, een assist/schot van Bart op het doel en Sjoerd Kortekaas maakte een hakje in de lucht en scoorde. 1-0 Dat ging dus goed. De coach zag het elftal van WVC en herkende maar weinig spelers van de vorige keer dat we tegen ze speelden.(0-6 gewonnen) Ik had het nog met opa Leen en zijn vrouw over deze uit wedstrijd, die herinnerde deze wedstrijd ook. Oma zat namelijk op een vuilnisbak ipv in een dug-out J. Zie het vorige verslag tegen WVC. We bleven goed aanvallen maar konden toch nog niet scoren. WVC kwam heel af en toe naar ons doel. Toen Randy de bal kreeg schoot hij snel de bal uit richting Jan, deze nam de bal weer goed mee en scoorde de 2-0. Er waren ook meer ouders gekomen, wat altijd leuk is voor de sfeer. We probeerde nog een 3de doelpunt te maken voor de rust maar we kregen het niet voor elkaar. Dit zou wel eens een hele moeilijke pot kunnen worden, omdat wij nu tegenwind hadden. In de rust hebben we nog wat situaties besproken als er uitvallers waren hoe we dan snel moesten schakelen in het veld. Daarnaast aangegeven de bal laag te houden aangezien hoge ballen terug waaien. Voor de rest moesten zij het toch zelf doen met hun inzet en goede spel. We begonnen aan de tweede helft. We vielen gewoon aan en Jan gaf een assist op Tijn en deze scoorde fraai. 3-0. Dat was lekker. Er werd fel gestreden op elk vlak, of het nu achter, in het midden of voorin was. Met de wind mee konden zij ook meer druk zetten en dat resulteerde in een doelpunt voor hun. 3-1. WVC begon er in te geloven en er werd hard gevoetbald. Veel vrije trappen over en weer werd er gegeven door de scheids. Hij had de wedstrijd overigens goed onder controle. Ik was al naar de overkant gelopen om daar de instructies te geven aan de jongens. WVC kreeg de bal en de rechtshalf wilde een voorzet geven maar de bal werd gedragen door de wind en ging richting doel, precies over Randy heen. 3-2 Nu werd het toch echt spannend, we zouden toch niet weer gelijk spelen? De jongens hielden goed stand en de scheids floot af en de drie punten waren weer binnen.