Ter Leede boekt zijn derde overwinning op rij

KORT VERSLAG HSV HOEK – TER LEEDE

Woensdag 5 oktober 2022 20.00 uur

TER LEEDE SCOORT TEGEN HOEK UIT DERDE DRIEPUNTER OP RIJ

Wat een ontsnapping! We weten hoe grillig Vrouwe Fortuna kan zijn, maar het is ook wel eens leuk als je haar mee hebt. Je staat een groot deel van de wedstrijd verdiend met 0-1 voor, het wordt in de 85e minuut gelijk en dan dreigt in de 90e minuut de nederlaag als Hoek een penalty mag nemen. Aanvaardt Ter Leede straks de lange terugreis zonder punten?

Maar doelman Daan Prins, in het doel voor Mark de Vries die thuis was omdat hij op het punt staat vader te worden, vindt het zijn plicht om de strafschop te stoppen en duikt de bal uit de rechterhoek en stelt daarmee het ene punt veilig.

Zit er nog meer in? Ja, in de extra tijd weten de gebroeders Kruijs in een ultieme uitval de drie punten in de wacht te slepen: Luc, die ook al de eerste in de 49e minuut maakte passeert op rechts, kan schieten, maar besluit in een flits dat zijn broer er beter voor staat, speelt af en Marc de Kruijs, die even inhoudt, jaagt de bal dan snoeihard in de bovenhoek.

En ondanks dat scheidsrechter Berg in totaal acht minuten bijtelt kan Hoek, hartstochtelijk aangemoedigd door vele honderden aanhangers, niet meer scoren en kan het team, de staf, de hele bank en het kleine contigent Ter-Leedesupporters juichen.

Een prachtig resultaat dat door hard werken van het collectief bereikt is.

“Ter Leede, chapeau”, zou de Zeeuw zeggen. En wat betekent dat?

Hoed!

Ter Leede met ook Tomas de Louw als linksback voor de geblesseerde Lucas Leverland, speelt in een leuke eerste helft met de harde wind in de rug, krijgt enkele aardige kansen, met name het schot van Marc de Kruijs in een één-op-één situatie waar doelman Lars Knipping winnend uitkomt. De ploegen gaan toch zonder score de rust in.

Zonder wissels komen ze de kleedkamer uit, en al na vier minuten scoort Luc de Kruijs met een hard laag schot op het door overvloedige regen kletsnatte veld de 0-1 in de korte hoek.

Hierna krijgen zowel Marc als Luc nog een mooie schietkans, in de 68e minuut pareert doelman Knipping weer bekwaam een schot van Marc. Ter Leede blijft aanvallen, in de 75e minuut lost de ingevallen Bart van der Weijden een schitterend schot dat maar rakelings langs vliegt,  maar ook door enkele wissels wordt de druk van de thuisploeg groter en in de 85e minuut komt Hoek , gecoacht door stand-in Pieter Ongena, langszij door Giovanni Olivier Delannoy. Het publiek, vooral ook achter het doel van doelman Daan Prins, wil de ploeg naar een overwinning schreeuwen en lijkt zijn zin te krijgen als na een misverstand tussen verdediger en Daan Prins de laatste een overtreding begaat binnen de zestien en behalve geel ook een penalty  tegen krijgt.

Assistent-trainer Cees van Tongeren adviseert perfect en Daan verricht zijn heldendaad door de penalty van Jabar Zada te keren.

In de extra tijd moet Ter Leede standhouden, maar zoals gezegd het doet meer: de 1-2 zorgt voor veel vreugde bij heel Ter Leede, ook bij hen die het radioverslag van Willem Moleveld voor Bollenstreek Omroep volgen.

En Ter Leede stijgt naar de vijftiende plaats en krijgt zaterdag een mooie kans om die positie tegen Urk nog te verbeteren.

We gaan het zien!

Opstelling HSV Hoek: Lars Knipping, Artuur Zutterman,  Alexander Embrechts Tom Vermeire (66’ Jeffred Ofori Bonsu),  ©, Giovanni Olivier Delannoy ©, Gilles Vandecandelaere (57’ geel), Karim Bannani (66’ Robbe Jozef Goddijn), Mohammed Jan Jabar Zada), , Steve Schalkwijk(82’ Jahrdell Constansia), Gertjan Emmanuel Martens (25’ geel), Mathieu de Smet (57’ Sylvio Hage)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins (90 +1’ geel), Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo © Ziad Ouled Haj M’hand (22’ geel), Tomas de Louw (63’ geel, 69’  Wesley Goeman), Nino Roffelsen,Tim Bloemendaal, Rowdy van der Putten(69’ Bart van der Weijden), Mike van den Steenhoven ((76’ Noah Marti), Luc de Kruijs (87’ geel), Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Franklin Berg

Assistent-scheidsrechter: Marck Fieret en Dennis van Berk

( Hans Snijders met dank aan Willem Moleveld)