Ter Leede C2- DoCos C2

Ter Leede C2-DoCos C2 (0-1) 1-2
Soms gebeuren dingen op een dag, positief of negatief, die zo’n dag blijvend markeren als wat gebeurde er ervoor en wat erna. Dit was zo’n zaterdag. Al kijkend naar de wedstrijd van de b1 kwam mij ter ore dat er iets was gebeurd op het Ter Leede plein. Na afloop van de wedstrijd krijg je het hele verhaal te horen en blijkt dat een goede bekende iets verschrikkelijks is overkomen. Terugkomend in de kantine zie je dan al die bedrukte gezichten van de mensen die het hebben meegemaakt en besef je dat, wat we natuurlijk allemaal al wisten, voetbal toch echt maar een bijzaak is. Wat kunnen clichés op dat moment een houvast bieden. Laten we hopen dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt. De laatste berichten lijken hoopvol. Maar ik kan U wel vertellen dat er door een aantal Ter Leede mensen heldendaden zijn verricht!
Maar omdat dit een verslag van de C2 is moet ik nu gaan vertellen wat er ervoor gebeurde:
Een normale zaterdag met 2 zoons die moeten voetballen en ouderwets Nederlands pokkenweer. Kortom alle ingrediënten voor een leuke zaterdag waren aanwezig. Hoopvol gestemd over de aanstaande wedstrijd van de c2 vertrokken Mees en ik naar de voetbal. De mannen hadden best goed getraind de hele week en we speelden tegen de onderste dus dat zouden 3 punten worden! Maar om ca. 12.30 uur bleek daar niets van waar. Een dikverdiende 1-2 nederlaag.
De 1e helft werd gekenmerkt door windkracht 8 en regenbuien die dwars over veld 2 gingen waarin wij hoegenaamd geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat legden en DoCos via een schitterend afstandsschot brutaal de leiding nam. 0-1. Daarna gebeurde er, op wat halve mogelijkheden over en weer na, hoegenaamd niets tot aan de rust.
Dan moest het de 2e helft maar gaan gebeuren. We dachten het voordeel van de meewind te hebben maar die was ineens aardig gaan liggen. Ook de 2e helft eigenlijk hetzelfde beeld. Weinig tot geen kansen creërend bleef het lange tijd 0-1. Dan maar een kwartier voor tijd besluiten om 1 op 1 te gaan spelen en met 4 spitsen. We werden daardoor wel wat dreigender maar als je zo aanvallend gaat spelen ontstaat het gevaar dat je bij balverlies met teveel mensen voor de bal staat en uit zo’n moment scoort DoCos de 0-2. Natuurlijk kan je dan wijzen op een vermeende overtreding op Keurten maar de overigens goed fluitende maar niet geheel fitte scheidsrechter Souman liet doorspelen waar zijn zoons het achteraf niet mee eens waren. Maar dan nog moet de tegenstander nog pakweg 50 meter overbruggen voordat ze de 0-2 konden maken. We maken uit een corner ineens uit het niets 1-2 door aanvoerder Jordi en krijgen dan nog een 100% kans op de (onverdiende) 2-2 via Aless maar helaas gaat die bal net naast de verkeerde kant van de paal. Even denken we dat de scheids een strafschop geeft maar hij geeft gewoon een achterbal.
Afgelopen! 1-2 verlies tegen de nummer laatst! We moeten deze week de boel maar weer oplappen en komende zaterdag tegen 2e klasser FC Lisse in een oefenwedstrijd kijken waar onze jongens toe in staat zijn.
Maar omdat het op dat moment nog steeds een hele gewone zaterdag is, bespreken we daarom na afloop deze wedstrijd, onder het genot van koffie geserveerd met (speciale?) brownies, ook gewoon na. We komen gezamenlijk tot de conclusie dat de mannen het niet voor elkaar krijgen om elke week het uiterste uit zichzelf te halen. Het kan de beginnende puberteit zijn waardoor de motivatie soms ver te zoeken is. Het kan van alles zijn maar het feit blijft dat we gewoon veel te laag staan met deze spelers en dat wij, als begeleiding ook wel eens in de spiegel mogen kijken of we het allemaal wel zo goed doen.
Maar goed even snel naar huis voor de huishoudelijke dingen en dan weer terug om zoon 2 te aanschouwen. En omdat dat een oefenwedstrijd betrof speelden die op veld 5. Al lopend naar veld 5 onderweg op veld 3 nog een stukje van een hele spannende wedstrijd van de d7 gezien die ondanks een 1-0 voorsprong toch net aan met een 2-3 nederlaag het veld afstapten. Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat er zelfs een meisje met een gebroken arm meespeelde! Wat een mentaliteit zeg, daar kunnen de jongens van de c2 nog wat van leren!
Daarna de b1 die heel makkelijk met 5-0 wonnen van Quick en na afloop van die wedstrijd was ineens alles bijzaak….

Dick