Ter Leede C2- Foreholte C4

Ter Leede C2-Foreholte C4 (1-2) 6-2

Ineens zit ik zaterdagnacht rechtop in mijn bed. Naast een krampaanval die ik overhield van een avond “voetjes van de vloer” op het gezellige Ter Leede feest met die fantastische band: de Allstars Cover Band, had ik ook een levensechte droom over een voetbalwedstrijd…
Al zittend in mijn bed komen langzaam flarden van de droom terug. Hij ging ongeveer zo volgens mij…
“Goedemorgen luisteraars bij de 25.734e aflevering van Langs de Lijn. Mijn naam is Hugo Borst en we hebben vanochtend behalve wielrennen turnen en korfbal ook een heuse derby tussen Ter Leede en Foreholte gespeeld in het knusse stadionnetje de Moestuin, onderdeel uitmakend van het prachtige sportcomplex De Roode Molen te Sassenheim.
Laten we voor de 1e keer live naar de wedstrijd gaan. Wedstrijd is inmiddels al 20 minuten aan de gaan. Uw verslaggevers ter plekke zijn Dick van Gelder en Jack van Biezen. Mannen is er al een en ander gebeurd of kabbelt de wedstrijd wat voort?
Goedemorgen hier vanuit Sassenheim waar we zitten te kijken naar een knotsgek scoreverloop en om alvast met de deur in huis te vallen: het staat hier compleet tegen de verhouding in 0-2. Ter Leede is gewoon de betere ploeg maar door 2 messcherpe counters en onoplettendheid in de verdediging staat er gewoon 0-2 op het scorebord. Ter Leede is nog steeds de betere ploeg dus ik voel dat die aansluitingstreffer eraan zit te komen. Nog 10 minuten tot de rust terug even naar jou in de studio Hugo.
Dick wat gebeurt er allemaal in de Moestuin? Ik hoor het liedje “hij zit erin, hij zit erin” al uit de stadionspeakers knallen.
1-2. Goal van van der Zwart net voor rust altijd lekker om zo de kleedkamer in te gaan. Ter Leede zette nog 1 keer aan om toch nog voor rust die goal te forceren. Sloof speelt van der Zwart in en die schiet de bal in de linker beneden hoek. Inmiddels heeft de, tot nu toe uitstekend leidende scheidsrechter, Mark voor de rust gefloten. De scheidsrechter die eigenlijk echt 1 keer handelend moest optreden en Sloof een gele kaart moest geven die wat onbesuisd in kwam op zijn tegenstander. Maar wat hebben we naar een rare 1e helft zitten kijken wat jij Jack? Zeker zeker; Ter Leede de betere ploeg maar toch moeite met de lange snelle mensen voorin van Foreholte. Het is te hopen dat Ter Leede de 2e helft uit een ander vaatje gaat tappen want van deze tegenstander moeten ze gewoon kunnen winnen. Terug weer even naar jou Hugo en we melden ons wel weer in de 2e helft.
2e helft alweer begonnen Dick?
Ja Hugo inmiddels alweer 10 minuten aan de gang en ik moet zeggen dat Ter Leede erg sterk uit de kleedkamer is gekomen. Al mooi combinatiespel gezien en ze drukken de tegenstander steeds verder terug. Op dit moment is Malpaga aan de bal en speelt op zijn beurt Rotteveel halverwege helft van de tegenstander in die doet nog een paar passen naar voren en en schiet heel verrassend op het doel van Foreholte. Jaaaaaa hij zit erin wat een prachtig doelpunt van Rotteveel zeg! De keeper staat echt als aan de grond genageld 2-2 en de wedstrijd is weer helemaal open. Gauw weer even terug naar jou Hugo maar ik denk dat je ons nog wel een paar keer zal horen.
Jack ik hoor het liedje weer: zit ie er weer in?
Wat een waanzinnige minuut was dit Hugo: Vrij snel na de 2-2 maakt Foreholte 2-3 maar de, altijd eerlijke assistent scheidsrechter Rotteveel steekt zijn vlag omhoog. Buitenspel en dus afgekeurd. Uit de tegenaanval maakt Ter Leede 3-2. Malpaga dribbelt met bal aan de voet richting strafschopgebied en ziet Sloof vrij staan die hem op zijn snoeihard via de onderkant van de lat in het doel jaagt. Werkelijk waar wederom een prachtig doelpunt. In al mijn opwinding ben ik volgens mij vergeten om de wissels in de rust door te geven. Clemens is erin gekomen voor de nog steeds niet fitte Thom Souman en van Ommen is van der Zwart komen vervangen en wat zijn deze 2 jongens tot nu toe ijzersterk ingevallen zeg wat vind jij Dick? Je hebt helemaal gelijk Jack maar vlak die 2 andere in de verdediging niet uit: Luuk Souman die als een veldheer zijn verdediging leidt en steeds zelfverzekerder gaat voetballen en die razendsnelle rechtsback van Lemmen die de linksbuiten van Foreholte in zijn zak heeft. Snel weer even terug naar jou Hugo.
Jack of Dick gebeurt er nog wat? ik heb jullie al even niet gehoord?
Het is hier nog steeds 3-2 maar wat een kansen en mogelijkheden zijn er alweer geweest zeg. Zeker Jack ze vergeten gewoon de wedstrijd in het slot te gooien en laten Foreholte nog steeds in leven. Op dit moment Ingooi die Rotteveel neemt op van Biezen die met een actie zijn man uitspeelt en op de achterlijn inmiddels is aangekomen; hij wacht een tel en ziet dan Sloof geheel vrij staan. Ja hoor zet stadionspeaker maar weer aan wedstrijd definitief beslist hier hoor Hugo 4-2 en wat was dit ook weer een heerlijk voetbaldoelpunt he Jack? Inderdaad Ter Leede gaat nu echt helemaal los en ik voorspel dat er nog wel meer doelpunten gaan vallen.
Snel weer terug naar de Moestuin!
Dick/Jack wat gebeurt er allemaal daar? Hugo wat een fantastisch doelpunt van van Lemmen echt wonderschoon. Hij krijgt de bal in 1 keer van keeper van Noort die zeer goed staat te keepen trouwens en net over de middellijn ik denk echt 30 meter schiet hij de bal vol met zijn wreef keihard achter de keeper. Ik denk dat de keeper van Foreholte alleen maar een flits voorbij heeft zien gaan. Tsjonge jonge wat een knal en 5-2. Inmiddels is er alweer afgetrapt door Foreholte. Met nog denk ik 3 minuten op de klok heeft Ter Leede de bal alweer snel veroverd zoals ze de 2e helft elke 2e bal hebben. Het middenveld bestaande uit Durmic die trouwens zojuist vervangen is door Duivenvoorden vanwege lichte knieklachten, Landwer Johan en van Biezen speelt in deze fase echt ijzersterk en de voorhoede bestaande uit Rotteveel Malpaga en Sloof is gewoon niet te houden. Nu Landwer Johan aan de bal speelt Rotteveel in die hem op zijn beurt weer terug legt op van Biezen. Wat gaat hij doen? Rotteveel maakt ineens loopactie en van Biezen steekt de bal binnenkant back op Rotteveel die gaat nog een man voorbij en haalt de achterlijn en geeft de bal voor op Malpaga en 6-2 !!! Wat een prachtige goal en wat een samenspel en wat straalt dit team een spelvreugde uit en dat is weleens anders geweest.
Foreholte trapt inmiddels nog 1 keer af en de scheidsrechter Mark fluit voor het einde.”
….en ineens besef ik dat ik nog steeds rechtop in mijn bed zit. En dat het gelukkig helemaal geen droom was. Ik heb deze wedstrijd gewoon herbeleefd. En als ik dan terugdenk heb ik vooral genoten van het plezier wat jullie uitstraalden in de 2e helft met zijn allen. Jullie lopen gewoon met een glimlach te voetballen. En is dat uiteindelijk niet het belangrijkste van alles. Wat hadden jullie dit even nodig en eindelijk komt het er een keer uit wat echt wel in deze ploeg zit.
Plezier is ook best een mooi woord eigenlijk…
Het lijkt me evident dat we ons in ieder geval aangenaam hebben zitten te verpozen…
Dick