Ter Leede C2- Lisse C3

Ter Leede C2-Lisse C3 (2-0) 3-0
Bijzaak… Zo eindigde ik mijn vorige verslag. Maar nu had ik echt zin in een zaterdag waarin voetbal weer even als hoofdzaak voelde. De berichten over Jaap werden gedurende de week steeds positiever dus daar kon het niet aan liggen. Voor de rest was werk de hele week hoofdzaak dus deze zaterdag moest maar weer eens ouderwets draaien om voetbal!
Halverwege de week werden we via een heuse whats app groep op de hoogte gebracht dat een bepaalde trainer de overstap naar de A-selectie ging maken. Het bericht was zo lang dat de letters zowat mijn telefoon uitwandelde…
Die whats appgroep conversatie mondde op een gegeven moment uit in een kakafonie (!) van groepsgesprekken waar ik donderdagavond in opperste staat van verwarring mee stopte met maar 1 naam door mijn hoofd spokend…. Josefa. En aangezien ik die persoon helemaal niet ken kunt U zich wel voorstellen in welke toestand ik mij bevond. Maar laat ik U niet verder vermoeien met mijn zieleroerselen want om U nu, als trouwe verslaglezer, te gebruiken als een soort Dr. Phil is ook niet de bedoeling.
Nu maar eens gauw de wedstrijd; Een aantal weken geleden hadden we, bewust, besloten om een oefentegenstander te zoeken uit de 2e klasse. We wilden wel eens zien hoe onze jongens het zouden doen tegen een voetballende tegenstander uit een klasse hoger. Qua personele bezetting moest er wel even geïmproviseerd worden. Om uiteenlopende redenen konden Luuk Thom Patrick en Sead niet meedoen. Dus 3 jongens uit de C3 toegevoegd die het heel goed deden! Levi Dave en Sjors even ter info: de trainer van de B-selectie volgend jaar heeft bijna de hele wedstrijd staan kijken en jullie hebben een goeie indruk bij hem achtergelaten.
Een oefenwedstrijd dus.. En zo’n wedstrijd leent zich er bij uitstek voor om een aantal jongens op een andere positie te zetten. De bijkomende reden was dat we de laatste anderhalve wedstrijd gewoon absoluut niet tevreden waren! Wat waren de omzettingen dan? Sjoerd van rechtsbuiten naar rechtsback (een openbaring!) Jordi weer terug naar laatste man. Keurten weer terug naar mid-mid. Slofie rechtshalf. En voor de rest stond iedereen op zijn vertrouwde stekkie. Sjors uit de C3 begon als rechtsbuiten. Stijn (te laat!) Levi en Dave starten als wissel.
Lisse bleek inderdaad een leuke voetballende ploeg te zijn en wij gingen daar goed in mee. Sterker nog: we werden steeds beter en het vroege doelpunt van Aless was daarbij zeker een steun in de rug. We bleven goed combineren en gingen vooral de duels veel sterker en feller in. Ongeveer 10 minuten voor rust kwam het moment van onze, altijd keihard werkende, Fabian (in de wandelgangen Faab genoemd ). Afvallende bal en Faab pegelt hem van zo’n 30 meter over de verbouwereerde keeper van Lisse heen. Echt een Faabeltastich doelpunt en 2-0 net voor rust. Altijd lekker.
2e helft kwam Stijn erin voor de niet geheel okselfrisse Bart. Levi in de spits voor Aless die onverwacht met C1 mee moest en Dave kwam Tomas vervangen achterin. Het spelbeeld werd wat rommeliger maar we hielden toch nog steeds de controle over de wedstrijd. Levi mocht zijn goede invalbeurt in de spits bekronen met een doelpunt. 3-0. Wedstrijd definitief gespeeld en verder werden er ook niet zo veel kansen weggeven. Tomas kwam halverwege de 2e helft Jordi nog even vervangen omdat die 2 jongens bij de b2 moesten invallen.
Wedstrijd afgelopen en een 3-0 overwinning rijker tegen een team wat een klasse hoger speelt. Goed voor het vertrouwen voor de rest van de competitie om te beginnen volgende week uit tegen Foreholte om 11.30.
Wat opviel vandaag: Sjoerd als rechtsback ging zo goed dat we er in de achterhoede een extra optie bij hebben. Sowieso de snelheid en duelkracht achterin! Het samenspel op links in de 1e helft tussen Faab Mees en Sam. De balvastheid van Mees en Keurten en de drang naar voren van Bart op het middenveld. Voorin de snelheid van Sam Aless en Sjors. 2e helft Levi als spits en Dave met zijn fysieke kracht en Stijn met zijn overzicht en traptechniek. En niet te vergeten onze keeper Diaman die 1 op 1 echt een kei is.
Minpunten toch ook weer het soms teveel lopen met de bal, buitenspelers die niet breed genoeg staan en toch steeds teveel kansen nodig hebben om te scoren.
Maar het goede gevoel blijft gelukkig hangen! We zitten op de helft van de competitie en laten we nou maar eens een goede serie neerzetten.
Nog even wat anders: Vanaf heden ga ik het verslag om de week schrijven! Huh waarom? Naar dit hoogtepunt kijken we de hele week uit. Dat kan zo zijn maar door de druk die ik voel om elke week een beter verslag te willen schrijven dan Henk en Jack van de D1 kost me mijn gezinsleven (vooruit nog 1 klein Dr. Phil momentje dan…)Ik heb mijn Ter Leede makker Kees bereid gevonden om de andere week voor zijn rekening te nemen. Andere gegadigden zijn altijd welkom. Dus voel je je een keer geroepen om ook zo’n lulverhaal op te schrijven: Be my quest!

Dick