Ter Leede C2- UVS C3

Ter Leede C2-UVS C3 (1-0) 1-1

Omdat alle enthousiaste aanmeldingen om een verslag te schrijven pas zaterdagochtend na 10.14 binnen kwamen moest ondergetekende onverbiddelijk zijn en zelf de pen weer ter hand nemen.
Net voor het kerstreces stond de inhaalwedstrijd tegen UVS nog gepland. Een goede fysieke ploeg met overwegend 2e jaars in het team.
Vanwege deze laatste wedstrijd en het voorspelde lekkere weer iedereen op vrijdagmiddag in de ouderapp met klem verzocht, en misschien ook wel een tikkeltje onder dwang, om vooral lekker te komen kijken. Er stonden daarom ook een flinke groep ouders langs de lijn aangevuld met wat trainers en ouders van de d1 die om bepaalde redenen ook binding hebben met dit team. En omdat de c1 verder geen verplichtingen meer had kon Arjan ook lekker ontspannen de wedstrijd bekijken.
Wetende dat we in de uitwedstrijd in de bekerpoule misschien wel onze beste wedstrijd speelden maar die uiteindelijk wel zeer ongelukkig met 2-1 verloren vlak voor tijd, hadden we goed vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd.
Klokslag 10.15 ( tenminste daar ga ik vanuit, is voor het verslag schrijven ook wat gemakkelijker) floot, de uiteindelijk zeer goede scheidsrechter Castel op zijn fluit om de wedstrijd te laten beginnen. Jeffrey verving op een bekwame wijze de afwezige Damian, die met zijn familie (zonder overigens zijn vader Danny, die een uitgebreide indische rijsttafel prevaleerde(mijn vat is nog steeds niet leeg!)) naar Eurodisney was.
Ondergetekende zou als substituut meegaan maar had al snel in de gaten dat er van een verslag schrijven niks maar dan ook niks terecht zou komen. Goed ik dwaal af, terug naar de wedstrijd. Het was een erg rommelige 1e helft met weinig goed voetbal en de beste kansen voor de uitploeg. Maar omdat uit 1 van onze zeldzame uitbraken Keurten toch de 1-0 maakte gingen we met een voorsprong de rust in.
Die kwam goed van pas want we waren niet tevreden over het vertoonde spel. Een terugkerend probleem in het team is de intentie waarmee de jongens de duels aangaan; het is vaak het verschil tussen een duel willen winnen of echt willen winnen. Dit wordt zeker onze grootste uitdaging na de winterstop. Ik kom ineens op het woord beleving. We zijn wat dat betreft inmiddels in serieus gesprek met een mental coach, die bij een ander Ter Leede team dit er probeert in te brengen. Het enige wat ik alvast prijsgeef zijn zijn initialen MVO. Ik kan er ook een prijsvraag aan vastplakken: degene die mij voor de 1e competitiewedstrijd de juiste naam appt krijgt een mentale privetraining van hem (dit heb ik overigens nog niet besproken met hem)
Goed de 2e helft; Mees erin voor Patrick die vanwege een lichte blessure maar 1 helft mocht spelen Gigi voor Sam en Do voor Jordi. Er werd iets beter gevoetbald en er was wat meer strijd echter door een miscommunicatie achterin scoorde UVS op dat moment de 1-1. In de laatste fase van de wedstrijd kregen we nog een 100% kans om alsnog de winst pakken maar helaas mikte Sjoerd de bal net teveel naar rechts. UVS had daar bij dat doel de 1e helft ook last van. Toch apart.
Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en daar kon iedereen wel tevreden over zijn.
Laten we hopen dat we na de winterstop iedereen weer binnenboord hebben en houden.
Faab en Aless verlost zijn van de vervelende blessures en Sead nog 1 wedstrijdje volhouden en dan weer knallen met zijn allen.
Wij hebben alle vertouwen dat we na de winterstop met een fitte selectie richting de top 3 gaan sluipen.
Na afloop met een aantal ouders nog even gezellig de 1e seizoenshelft geëvalueerd onder het genot van eerst heel braaf een bakkie koffie en daarna uiteindelijk toch nog een kleine alcoholische versnapering (de 12 stond al in de klok dus we hadden permissie)
Op naar een goede 2e seizoenshelft! Jeffrey Gigi en Do bedankt voor het invallen.
Iedereen hele fijne dagen toegewenst en alvast een heel goed 2016.

Dick