Ter Leede C2- VVSB C2

Dit keer viel mij nogmaals de eer te beurt om het verslag te schrijven. Dick was na zijn vorige briljante verslag in een writers block terecht gekomen. Dus nu aan mij de beurt om (om met Kees te spreken) een “uiteenzetting van de feiten” te geven.
Over die feiten kunnen we kort zijn. Ter Leede kwam goed uit de startblokken met een snelle 1-0 als gevolg. Matthew maakte daarmee een prachtige opening van het scoreverloop. Maar helaas was het score verloop daarna wat minder florissant. Kort na de openingsgoal scoorde VVSB de gelijkmaker. Ter Leede bleef doorgaan, er werd zeker niet geslabakt. Er kwamen ook wel goede momenten uit voort. We zagen enkele voorzetten die net de scherpte misten om goed te kunnen worden afgerond. Maar VVSB was toch de sterkere ploeg. Snel kwam er de 1-2 en daarna, met een fraaie kopbal, de 1-3. Ter Leede liet de kop niet hangen en ondanks het feit dat tegen een sterke tegenstander werd gespeeld, bleven de spelers er voor gaan. Net voor rust werd de stand nog 1-4. In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd. Ter Leede had absoluut bij vlagen goede momenten waarin er werd opgebouwd, combinaties lukten en men aardig onder de druk uit kon spelen. Maar ondanks dat hier nu en dan een goede aanval uit voortkwam, kon dit toch niet worden omgezet in een ander scoreverloop. En ondanks dat er zo nu en dan onder de druk uit werd gevoetbald, was het ook regelmatig lastig voor de individuele spelers. Dit leverde dan soms penibele terugspeelballen op die Ter Leede verdedigend in de problemen kon brengen. Uiteindelijk werd het in de tweede helft nog 1-5 en aansluitend met een goed schot via de paal, 1-6. In de slotminuten scoorde Ter Leede nog 2-6, wat toch weer illustreert dat Ter Leede bleef gaan. Hulde daarmee voor de mentale weerbaarheid die Dick, Bram en Henk met het team hebben bereikt.
Daarmee zijn de feiten eigenlijk wel voldoende uiteengezet. De vraag is of we nog iets moeten doen aan een duiding van de feiten, zoals dat bij goede journalistiek gebruikelijk is? Eigenlijk moeten we concluderen dat het team echt klasbakkengedrag heeft laten zien door met een positieve instelling op een sportieve manier deze lastige wedstrijd uit te spelen. Zoals de Engelsen zeggen: “everything that doesn’t kill you, makes you stronger”. Deze wedstrijd is dus weer een goede leerschool en dat voordeel moet het team gewoon meepakken. Ook viel op dat het trainertrio in deze positiviteit meeging en geenszins een gemelijke indruk maakte. Dick oogde, ondanks (of misschien dankzij?) zijn writers block uitermate relaxed. Of was het misschien zijn vooruitzicht dat hij binnenkort met een clubje gelijkgestemden een avondje in Amsterdam kan gaan verpozen? Misschien dat Dick daar nog wel uit moeten kijken op de dansvloer niet te worden bepoteld. Maar met Dick zijn dansstijl zal het risico ongewenst bepoteld te worden voor hem beperkt zijn, vermoeden we…..
Volgende week weer nieuwe ronde, nieuwe kansen!