Ter Leede D1- Aalsmeer D1

Ter Leede D1 – Aalsmeer D1 1 – 5 (1 – 0)

Na het bizarre wedstrijdloze weekeinde van vorige week snakte iedereen die de D1 lief is weer naar een lekker potje voetbal. Wat is er weer een hoop gebeurd, wat te denken bijvoorbeeld van de trainerscarrousel die deze week in gang werd getrokken. Op woensdag ontving ik van Koen het volgende voor mij toch wel schokkende bericht:
“Beste Ter Leede vriendjes, ik wil jullie even vertellen dat ik komend seizoen de trainer ben van de A1.”
Huh, trainer A1? Gaat hoofdtrainer van der Vlugt deze exceptionele lichting verlaten voor een groepje goedwillende 13 in een dozijn voetballers? Dit kan niet waar zijn. Ik had echt het gevoel dat wij al een band voor het leven opgebouwd hadden, dat hij ervoor ging zorgen dat ik zo ergens rond mijn 60e levensjaar financieel onafhankelijk zou zijn, en nu dit. Hij stond voor mij op een voetstuk zo hoog dat er jaarrond sneeuw op zijn bolletje te bewonderen was, en daar dondert hij nu toch een flink stukkie vanaf. En dan ook nog de ideale opvolger, Steven Hartevelt, in zijn val meeslepen! De persconferentie leverde uiteraard een volle Ter Leede kantine op van internationale allure en Koen ging er a la Louis van Gaal eens goed voor zitten.
“Hello, hello! Pay attention to the manager!” Thank you…

Dear fellows,

Here on the redmill lays my heart,
A club so fascinating, always apart.
Life is good, life is bad,
Now i have to tell you that:
I go to quit now by the D,
And no no, i’m not going to the C, or to the B.
I go to do the A, the flagboat of this club,
I hope you join me every Saturday, to do the Hup,Hup,Hup.

Even een korte triomfantelijke blik de zaal in…

Sometimes you win, sometimes you loose,
The time is ripe now, i have to make this choose.
But also, i am a little sad,
Because after the game, i feel me really bad.
No longer friends who will listen to my crap,
No longer the leader of lots of groups Whatsapp.
Forwards Ter Leede, i still have found,
I have to make them champ, and then the circle is round!

Tja, en probeer het dan maar eens droog te houden. Ik zit op emotioneel gebied toch al niet in de meest stabiele fase van mijn leven dus daar kwamen ze weer, de waterlandertjes!
De wedstrijd tegen het in de eerste klasse spelende Aalsmeer kwam zodoende als een zeer welkome onderbreking. Onze boys moesten het doen zonder Alex en Justin die beiden nog geblesseerd zijn en beginnen met Nino in de wissel. En Ter Leede begint goed. Met Wiebe als laatste man en Lucas als verbindingsspeler in de as proberen onze boys gevaarlijk te worden en na een paar minuten heeft dit al succes als Timo een voorzet van Rik met 2 balcontacten knap afwerkt. Achteraf zou dit één van de spaarzame hoogtepuntjes blijken te zijn aan Ter Leede zijde, want langer dan een minuut of 10 konden we het goede gevoel niet vasthouden vandaag. Aalsmeer neemt vanaf dat moment de wedstrijd definitief over en creëert in de eerste helft al een rits halve en hele kansen. Een weergaloze Daimy en de paal voorkomen op wonderbaarlijke wijze dat we tijdens de rust al op achterstand staan, maar het is uitstel van executie. Na de rust keert de geblesseerd geraakte Rik niet meer terug en blijkt dat een hele wedstrijd voor de niet fitte Wessel 30 minuten te lang is. Binnen een minuut ligt de bal al achter Daimy in het netje. Daarna is het dweilen met de kraan open. Aalsmeer is voorin met een paar speersnelle en handige spelers levensgevaarlijk en weet in tegenstelling tot de eerste helft nu wel de kansen te benutten. Het is dat Daimy ontzettend goed keept vandaag anders had het wel een hele genante uitslag geworden. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden aan te wijzen maar ik vond ons verdedigend wel heel erg naïef. Aandachtspuntje voor op de training deze week, want volgende week mogen we naar Voorschoten, en dan zal het een flink stukje beter moeten jongens.
Einduitslag overigens 1-5!
Alle credits voor Aalsmeer. Leuk team, aantal geweldige spelers, goede begeleiding, niks mis mee.

Wij gaan een poosje wonden likken. Niet al te lang hoor, want dat heb ik vorige week dan weer geleerd; geniet van het moment!!

Fijn weekend,
Henk