Ter Leede D1 – Foreholte D1 1 – 2 ( 1 – 1 )

Het affiche loog er niet om op deze zaterdagmorgen. Ter Leede – Foreholte op het eigen sportpark op veld 1? Er gaan Zaterdagen voorbij dat we het met minder moeten doen. Met de wat aangepaste tactiek en het feit dat Michiel weer hoog op de stelling stond te filmen ( bedankt Chiel👍) zult u begrijpen dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Maar als je dan s’ avonds na een lange Ter Leede dag thuis komt en je moet concluderen dat * met alle respect * zanger Bennie het hoogtepunt van je dag is geweest dan zijn er toch hier en daar een paar dingetjes niet goed gegaan.

Is ook niet helemaal waar hoor. Ik heb genoten van een niet te stoppen Wessel de eerste helft en een solide keepende Daimy. Ik zag de E2 een zwaarbevochten overwinning uit het vuur slepen tegen de tweedejaars E1 uit Oegstgeest. En ik zag twee prachtige voetbalgoals bij de B1. Maar ik snak naar een goed voetballende D1 op Zaterdag. Omdat ze wekelijks op de trainingen laten zien dat ze het in zich hebben en omdat ze het met z’n allen zo verdienen. Want ook vandaag was er op de inzet niet veel aan te merken en hadden we qua kansen verhouding misschien wel een punt verdiend. Helaas zitten we momenteel in de fase waarbij het balletje buitenkant paal naast gaat in plaats van binnenkant paal goal. En de enige manier om dat weer om te keren is kneiterhard trainen en positief blijven.
De wedstrijd dan..
Een valse start van Wiebe en Lucas kost beide mannen een basisplaats. Zij zijn namelijk niet op tijd op de club en beginnen daarom in de wissel.
Het begin aan Ter Leede zijde is weifelend. Dat had niet alleen te maken met onze eigen aangepaste tactiek maar ook met het feit dat wij voor het eerst deze competitie een ploeg tegenkwamen die ons ook liet opbouwen. Een slippertje van Alex is het gevolg en levert de eerste kans van de wedstrijd op. Vlak daarna breekt er een goede fase aan voor Ter Leede. Een corner van Timo valt voor de voeten van Justin maar zijn schot wordt gekraakt. Halverwege de eerste helft stuurt Timo met een hoge bal Wessel de diepte in. Die is zijn tegenstander te snel af en de voorzet is op maat. Rik is al naar de eerste paal gesneld en frommelt de bal in 2 keer achter de keeper.
1-0, en dat is voor Foreholte het sein om aan te zetten. In eerste instantie levert dat niet heel veel gevaar op. Daimy moet bij een paar schoten handelend optreden en doet dat foutloos. Marijn is verdedigend sterk vandaag maar Foreholte is met name gevaarlijk via de flanken. Corné beleeft aan de linkerkant een moeilijke ochtend en vanaf die kant ontstaat ook de gelijkmaker. Een mooie vrije trap wordt met een subtiele voetbeweging bij de eerste paal binnen getikt. 1-1, en Ter Leede mag uiteindelijk blij zijn dat dit de ruststand wordt. Want Foreholte krijgt na de gelijkmaker nog een paar dotjes van kansen en wij hebben teveel jongens in de ploeg die niet in goede doen zijn.
Na de rust brengt Koen na een minuut of 5 Wiebe en Lucas voor Robin en Justin. De wedstrijd verloopt vrij vlak, Foreholte heeft een antwoord op de angel van Ter Leede. Wessel krijgt te maken met een nieuwe tegenstander en die jongen doet dat goed. Foreholte is voetballend beter maar komt toch ook niet echt tot grote kansen.
Halverwege de tweede helft komen Alex en Corné aan de zijlijn in een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie terecht, maar de rechtsbuiten van Foreholte weet zich prachtig vrij te draaien en schiet vervolgens de bal over Daimy heen schitterend binnen.
1 – 2, geweldige goal, maar daar zaten we nu net effe niet op te wachten.
Ter Leede spreekt nog één keer de laatste restjes energie aan en krijgt ook nog een aantal goede kansen! De paal staat een 2e goal van Rik in de weg en ook bij een tweetal andere pogingen bezwijkt de goede Foreholte keeper niet.
Zo stappen we dus uiteindelijk puntloos van het veld, en ik denk ook wel dat dat terecht was. Ik vond Foreholte net even wat slimmer in de duels, wat beter aan de bal en wat beweeglijker zonder bal. Het lijkt mij een mooi moment om een nieuwe frisse start te gaan maken. Even weer de koppies leeg, met plezier en fanatisme trainen en met een iets andere insteek op Zaterdag de wedstrijd in.