Ter Leede D1- Forum Sport D1

Ter Leede D1 – Forum Sport D1 4-1 (4-0)

Ik had heel stiekem gehoopt op een walgelijk saai weekje Ter Leede D1. Ik ga namelijk vanaf morgenochtend vroeg een weekje ontslakken in Andalusie dus een kort walgelijk saai verslag had me deadline technisch gezien niet heel slecht uitgekomen.Maar, arme ik, het is me niet gegund. Het eerste juichmomentje hadden we al snel te pakken deze week. Een prachtige foto van onze huisfotografe Nikki werd bij Voetbal in de bollenstreek verkozen tot foto van de week en dat leverde alvast een ( waarschijnlijk ) overheerlijke taart op. En die foto staat ook een beetje symbool voor de fase waarin onze kotertjes zich momenteel bevinden. De standaard gaat omhoog. Ter Leede D1 is inmiddels uitgegroeid tot een hecht team wat voetballend de laatste weken snel stappen maakt. Verdedigend worden we steeds stabieler, de keuzes aan de bal worden beter en dat opgeteld bij de extra klasse voorin maakt dat we voor iedere tegenstander een heel naar ploegje zijn om tegen te voetballen. De foto was dan ook gemaakt na misschien wel de mooiste goal van dit lopende seizoen, met name omdat er zoveel schakels bij betrokken waren.
Beugelsdijkie junior interesseert het allemaal niet zo. Toen ik deze week een discussie met ‘ m had waarin mijn standpunt was dat als je goed voetbal speelt je vanzelf punten gaat pakken antwoordde hij:
” Ja hoor pap, jij bent ook een echte Nederlander hè, die willen alleen maar leuk voetballen!” ” Ik ben meer een Engelsman, ik wil gewoon winnen!!”
De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Het mooie van deze technische staf is dat ze momenteel beide facetten erin slijpen, en dat maakt het de laatste weken heel plezierig om naar te kijken.
Vandaag was natuurlijk helemaal een feestje. Spelend op het hoofdveld onder geweldige weersomstandigheden heeft Ter Leede er goeie zin an, al is de eerste speldenprik van Forum Sport. Maar daarna is het één en al Ter Leede wat de klok slaat. Met 4 fijne goals en een ontketende Wessel als uitblinker beslissen onze boys binnen 20 minuten de wedstrijd. Wessel had vrijdagavond een masterclass privé training van Steven gehad en blijkt deze Zaterdagochtend een hele snelle leerling te zijn. De eerste goal is een technisch hoogstandje. Een half geraakt schot van Justin kapt hij vanuit de lucht achter zijn standbeen langs naar zijn linker om de bal vervolgens in de verre hoek binnen te jassen. 0-1.
Goaltje nr. 2 komt op naam van Balo Timotelli. Rik stuurt Wessel diep op de brommer, die heeft een strakke lage voorzet in huis die door Timo op Pipo Inzaghiachtige wijze wordt binnengetikt.
De derde is ook een mooie hoor. Een gestrande actie van de nuttig spelende Robin eindigt weer bij Wessel, en die knalt de bal diagonaal onberispelijk langs de arme keeper. Ondertussen aan de kant van Daimy geen centje pijn. Het viertal Noa, Alex, Corné en Marijn verdedigt zeer geconcentreerd en zo heeft Daimy heerlijk de tijd om alvast een beetje weg te dromen naar de middag, waarin ze samen met de meiden team van de week zijn bij de dameswedstrijd Ter Leede – PSV. Natuurlijk mag ook een doelpunt van goalgetter Rik niet ontbreken. Als Ter Leede op ongeveer 30 meter afstand van het Forum Sport doel een vrije trap verdient denkt Rik nog heel even terug aan de trap training van Emiel Wajer. Bal goed in het hart raken, rug een beetje achterover, standbeen recht naast de bal. Rik raakt ‘m fantastisch en de bal vliegt over het kleine keepertje heen in het dak van het doel. 4-0, wat toch wel een zeer comfortabele voorsprong genoemd mag worden. Rik is los en biedt Wessel voor rust nog 2 x de gelegenheid de score nog verder uit te breiden, maar Wes vindt het mooi geweest voor vandaag.
Na de rust komen Lucas en Jan voor Corné en Timo. Het moeten is er wel vanaf de tweede helft. Onze mannen vinden het wel prima, en Forum Sport probeert het wel, maar komt ook niet tot grootse daden. Één keer moet Daimy nog de gang naar het net maken als de scheids een twijfelachtige buitenspel goal goedkeurt. Voor Ter Leede noteer ik nog een schot van Lucas en een kopbal van gelegenheids spits Corné op de lat.
Al met al zijn jullie lekker bezig jongens na de winterstop. 9 punten uit 4 wedstrijden zijn cijfers waar jullie best trots op mogen zijn. Volgende week een mooie nieuwe uitdaging met de uitwedstrijd bij RKDEO. Zorg ervoor dat jullie vrij zijn in het hoofd, geniet ervan en klap erop boys!!

Succes,

Henk.