Ter Leede D1- Graaf Willem Vac D1

Ter Leede D1- Graaf Willem Vac D1 3 – 2 ( 2 – 0 )

Als ik deze dag in zou moeten schalen in mijn persoonlijke lijstje meest memorabele Ter Leede dagen dan komt die toch wel met stip de top 5 binnen. Ik heb vanaf s’ochtends 08.30 tot s’middags 16.30 ( sorry schat, vanaf begin Juli gaan wij weer wat leuks doen op Zaterdag, goed?) alleen maar mooie wedstrijden gezien met winnende Ter Leede teams. De D1 was de eerste die op een zon overgoten hoofdveld het spits af mocht bijten. Personele problemen genoeg! Daimy daimster kampte afgelopen week nog met de naweeën van de bal op de slaap van vorige week. Zij werd op Dinsdag in de oefenwedstrijd tegen het Engelse Tudor Grange Academy adequaat vervangen door Mike waarvoor dank. Een wedstrijd overigens die, laat ik me politiek correct uitdrukken, nou niet het allerbeste bij onze kindertjes naar boven haalde en met 2 – 6 verloren ging. Goals Ter Leede van Timo en Wessel.
Daimy was voor deze wedstrijd weer fit verklaard. Wiebe niet. Ook hij kampte met een hoofd blessure en haakte in de warming-up af. Wessel en Rik zaten niet eens bij de selectie want die zouden beide deze dag in de basis starten bij de C1. Als u een beetje meegeteld heeft, dan zult u het met mij eens zijn dat er nog 11 over blijven. Een mooie uitdaging voor de boys om te laten zien dat ze ook zonder de crème de la crème voorin een goed resultaat kunnen halen. En ze zouden met vlag en wimpel slagen. Ter Leede is scherp, hebben de intentie om combinatie voetbal te spelen en het ziet er fris uit. Achterin is de vertrouwde verdediging met Noa, Alex, Marijn en Corné weer in ere hersteld en oogt het weer solide. Op het middenveld zijn het Justin, Lucas en Jan die veel arbeid verrichten en voorin zouden Robin en Timo uitgroeien tot de uitblinkers van deze wedstrijd met Nino als goede derde. Zij zijn met z’n drieën verantwoordelijk voor de doelpunten productie in deze wedstrijd. De eerste goal ontstaat uit een pass van Lucas op Nino die vervolgens de Nino-shuffle eruit gooit en de bal voorgeeft op Robin die in zijn 2e poging raak schiet. Dan rond de 20e minuut verdient Ter Leede op ongeveer 25 meter van het doel een vrije trap. Als Timo zich opmaakt voor zijn aanloop is het Koen die roept; ” hé Timo, leg die bal nog ‘s een paar meter naar voren man!” Balo Timotelli kijkt even meewarig zijn kant op en denkt dan; ◆ Ontspannen maar trainer, die bal ligt precies lekker zo..◆ Het schot wat volgt is hard, zuiver en hoog en eindigt in het dak van het doel. 2 – 0! Deze prachtige voorsprong zou ook de ruststand worden.
Maar zoals zo vaak kantelt na de rust de wedstrijd volledig. Graaf Willem Vac heeft wat extra pionnen richting frontlinie gestuurd en heeft binnen 2 minuten ‘der anschlusstor’ te pakken. Mooi woord ook, anschlusstor. Een te makkelijk weggegeven vrije trap wordt keurig net onder het latje gemikt en dat gaat helaas nog een paar jaartjes duren voordat onze Daimster daar bij kan. 2 – 1.
Hoofdcoach van der Vlugt neemt direct zijn maatregelen. Timo verhuist als extra slot op de deur naar de achterste linie en het zou nog bijna een half uur billetjes knijpen worden. Ter Leede komt nauwelijks meer van de eigen helft af . Daimy blijft lang de baas in haar penaltygebied, al heeft ze één keer de hulp van grens- en scheidsrechter nodig als hij een goal afkeurt wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd wordt een Graaf Willem Vac voorzet slap verdedigt en valt dan toch nog de verdiende 2 – 2. Heel Ter Leede baalt, en twijfelt even wat te doen. Dit punt koesteren of toch nog vol voor de winst gaan?
En dan is het Robin die met een superslimme speersnelle vrije trap het antwoord weet. Hij speelt Nino in, die knap wegdraait bij z’n tegenstander en vanaf de achterlijn Robin weer aanspeelt. Robson de Souza! Beter bekend onder z’n voetbalnaam ROBINHO!! Goooooooooollll, goll, goooooooll!!! De man van de wedstrijd scoort de 3 – 2 en Ter Leede heeft de volle buit weer in handen. Nog een paar minuutjes volhouden! De scheidsrechter denkt daar toch wat anders over en drijft Hoofdtrainer van der Vlugt bijna tot wanhoop als hij veel te lang naar Koen z’n zin door laat spelen. Als rooky of the year assistent hoofdcoach Horst dan nog de volgende matig getimede opmerking plaatst ontploft Koen bijna; ” Hé uh Koen, ik weet het niet hoor, maar ik moet om 10.00 uur echt weg…”
Dan vindt de scheids het mooi geweest en boeken onze boys een hele knappe overwinning.
Het middagprogramma van deze Zaterdag wordt verzorgd door de C1 en de A1. Met Wessel en Rik dus in de basis en een debuterende Timo wordt uit bij directe concurrent Graaf Willem Vac een heeeeele belangrijke 0 – 4 overwinning behaald. Goed werk hoor jongens. Goeie focus bij het team en vooral een beter plan dan de tegenstander. Nu gewoon met vertrouwen die laatste serie wedstrijden in en dan mag behoud voor de 1e klasse niet meer misgaan.
En dan als toetje nog de A1! Die konden na een ongenaakbaar seizoen geschiedenis schrijven door als eerste Ter Leede team de divisie te bereiken. De hele D – selectie was op de Boekhorst aanwezig om met name het trainersduo van de D2, 2 van de grote 3, namelijk Melle en Toon, toe te juichen. En ook deze wedstrijd wordt uiteindelijk weer met groot machtsvertoon gewonnen.
0 – 5! Met een excellerende Melle op de vleugel en een scorende Toon die met een heerlijke kopbal de eerste maakt kan het feest niet op. Waanzinnig knap mannen, en als ik dan toch complimenten aan het uitdelen ben is ook een felicitatie richting de B4 hier op zijn plaats.