Ter Leede D1- Katwijk D1

Ter Leede D1 – Katwijk D1 6-0.

Na een week goed getraind te hebben werd het toch wel weer eens tijd voor een driepunter.

De laatste competitieoverwinning dateerde van 10 oktober toen Concordia thuis werd verslagen. In de tussentijd verspeelden we soms onnodig punten en werd goed voetbal met heel matig spel afgewisseld. Vorige week werd er al wat vertrouwen getankt door in een goede wedstrijd Weesp D1 ruim te verslaan. Vandaag stond Katwijk D1 op het programma. Weer op het heerlijke tijdstip van 08:30 uur en wat later inderdaad bleek: “dan konden we lekker lang van de dag genieten”.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig. Ter Leede vond elkaar niet en Katwijk had ook een aardig ploegje met behendige spelers, al viel me daar wel op dat ze veel moeite hebben met het creëren van kansen. Bij ons is dat juist een kwaliteit, want al vroeg in de wedstrijd was Rik het centrale duo van de oranjehemden te snel af, maar hij vond helaas de keeper op zijn weg. Een kwartier lang ging het gelijk op, bleef het spel onrustig en waren er geen mogelijkheden over en weer. Toen kwam de kentering ook wel het omslagpunt genoemd. Rik had vanaf de rechtervleugel ruim baan richting het doel en iedereen veerde op. De Katwijkse keeper snelde uit zijn doel, was te laat, hield zijn been te hoog en raakte Rik hard op de knie. Rik maakte een nare smak op zijn nek en schouder en ik vond het een wonder dat het mannetje nog opstond. Gevolg was wel een rode kaart voor de Katwijkse keeper. Heel zuur, maar of het nu expres (dat denk ik niet) per ongelijk, onhandig of onbesuisd was de beslissing was terecht. Ook bij D-junioren, want daar moet men het uiteindelijk leren voor later. Ik hoop wel dat de KNVB een beetje barmhartig met de strafmaat omgaat, want in vind dat in het amateurvoetbal de straffen vaakenorm hoog zijn voor normale voetbalvergrijpen, terwijl in het betaalde voetbal, wat ons voorbeeld zou moeten zijn de overtreder er nog wel eens makkelijk of onbestraft van afkomt. Als er geld op het spel staat…….???? Vul de rest zelf maar in. Tot zover een opinie en terug naar het hoofdveld, waar Ter Leede met een mannetje meer de rollen omdraaide. Rik brengt TL al snel op voorsprong door attent te reageren op een klutsbal die via Corné achter de verdediging valt. Eén op één met de keeper faalt Rik niet. Opvallend feitje is dat Katwijk voor deze wedstrijd wel een prima reserve keeper had meegenomen. Vlak na de voorsprong toch weer een moment van onoplettendheid, maar gelukkig vloog Daimster met een mooie zweefduik de bal uit de hoek. Kort daarop viel de “vorentscheidung”, zoals de Duitsers zo mooi kunnen zeggen en het was een juweeltje. Timo had een perfecte aanname en een geweldige steekpass in petto. Wessel kwam vanaf links voor zijn man en schoof de bal met links binnen. Later op de avond zou Wessie hiervoor de binnenkantje links award ontvangen, middels een extra 1,25 cadeautje. De 3-0 hing inmiddels in de lucht. Rik was er dichtbij toen hij een mooie actie op de achterlijn net niet omzette in een doelpunt, maar de binnenkant paal raakte. Vlak voor rust was het wel prijs. Rik maakte een echte spitsengoal door direct te reageren op een mooie afstandsknal van Lucas die via de keeper terug het veld in kwam.

image image image image

De 2e helft begon met Jan en Robin in het veld voor Wessel en Marijn. We kregen steeds meer kansen maar de 4-0 bleef nog even uit. Rik stuurde Robin een aantal keer op avontuur, maar Robin had het vizier nog niet heel scherp staan. De mooiste kans was een combinatie door het centrum opgezet door Timo, via de naar rechts uitgeweken Rik kwam de bal bij Robin, die na een goede loopactie deze aanval net niet kon bekronen. Gelukkig konden vlak daarna wel juichen en Robin was de gevierde man toen hij een diepe van Corné netjes in de verre hoek plaatste. In deze periode viel het mij echter wel op dat er qua handelingssnelheid nog wel wat te verbeteren valt, want soms duurt het gewoon te lang en die tijd heb je niet in de hoofdklasse. Rik kon de wedstrijd niet uitspelen en maakte plaats voor Wes, die direct een kansje kreeg dat een corner opleverde. Timo nam ‘m, Corné kopte op de lat en Jan was er als de kippen bij om de 5-0 binnen te knikken. Iets later werd Timo op maat bediend door Jan, maar het slimme balletje van Timotelli belande op het dak van het doel. Timo mocht gaan rusten en Marijn kwam weer in het veld. Er ontstonden kansen. Wessel schot net langs de kruising, maar had later na een goede actie oog voor zijn medespeler en de vrijstaande Wiebe schot de 6-0 eindstand op het scorebord.

Daimster en haar verdediging hielden de belangrijke nul, al mochten we niet klagen toen een schitterende vrij trap van Katwijk op de lat uiteen spatte. Een mooie overwinning, waarbij de rode kaart van Katwijk cruciaal was, maar ja dat hoort bij het spel! In de terugwedstrijd met 11 tegen 11 moet ik het nog maar zien zei de trainer van Katwijk en zo is het. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen en de Krombewoners hebben een goede behendige en leuke ploeg. Ik kijk er nu al naar uit! De dag was nog niet afgelopen, want ’s avonds stond het Sinterklaasspel op het programma. Na een gezamenlijke sportmaaltijd bij de grote M aan de A44, werd Huize Praamstra aan Menneweg onveilig gemaakt. Begonnen werd met een sportquiz, waarbij de in de categorieën Ter Leede D1, Nederlands voetbal, Spelersloopbanen en Bonusvragen gestreden werd voor de felbegeerde mysterieprijs.

Laatste vraag was het verzoek in een paar zinnen wat te schrijven over de trainers. Een aantal hilarische antwoorden zorgen er wel voor dat Wiebe en Timo met de prijs en vooral de eer aan de haal gingen.

image

Het Sinterklaasspel, vakkundig in elkaar gezet door Koen en Steven, was een groot succes. De spelers en trainers vochten een spannende drie uur durende strijd uit om de cadeaus en Korneeltje won de strijd met een krullengte voorsprong. In de tussentijd een aantal prachtige momenten en opdrachten, waarbij de helft van de spelers langzamerhand keurig geschminkt was en de trainers buiten schot bleven. Totdat Lucas een goed plan bedacht en zo Koen aan een kleurige snuit kon helpen. Klasse, Lukoki! Henk zat volgens eigen zeggen 2 uur en 15 minuten met de Sint Nikoenlaas mijter op zijn bol. Mijn bescheiden mening is dat het ‘m buitengewoon goed stond. Iedereen ging voldaan naar huis, waarbij het jammer was dat Justin op het laatst zijn kip (een onvervalste herriehaan) nog moest afstaan. Wat had hij het apparaat graag aan zijn zusje Do gegeven voor haar verjaardag! Hiermee komt een einde aan een lekker lang verslag van de 28 november van de D1. Ik hoop dat jullie er de lange donkere winteravonden mee door kunnen komen.

Nog een laatste verzoek aan de lezers. Toen ik halverwege het schrijven van dit epistel naar de ontbijttafel werd gesommeerd met de mededeling, dat ik het verslag toch maar voor 5 mensen schreef en ik heftig ontkende dat het er minstens 10 waren bedacht ik mij dat ik eigenlijk wel benieuwd ben hoe de verhoudingen liggen. Like dit verslag op facebook of meld het mij gewoon via de andere kanalen. Je hoeft het natuurlijk niet per se goed te vinden!

D1 bedankt voor de leuke dag. Een mooie wedstrijd gezien in de ochtend en een topavond beleefd! Koen, Steven, Nikki, Leonie en Marcel geweldig bedankt voor de organisatie en de gezelligheid. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2015 en wel tegen Laakkwartier D1. Thuis om 08:45 uur. We gaan voor de 3 punten, zodat we met een vette kluif onder de kerstboom de winterstop in kunnen gaan.
Ciao!

image
Jack