Ter Leede D1- Laakkwartier D1

Ter Leede D1- Laakkwartier D1 9-0 (1-0)

9 – 0 winnen op 5 december.
Ik heb even serieus overwogen een verslag op rijm te gaan proberen, maar je kunt ook te veel willen in het leven. Want het zijn niet alleen deze 9 goals, maar ook nog eens het netwerk toernooi bij DSO op zondag waarover wat vermeld moet worden.
Eerst maar eens de trainingsweek doornemen, want die was vrij roerig te noemen. Daimy blesseerde zichzelf op Maandag en de eerste geluiden waren niet heel positief. Op Dinsdag had hoofdtrainer van der Vlugt een akkefietje met Rik, wat op Woensdagavond weer gladgestreken werd. Rik zou overigens op Zaterdag het enige juiste antwoord geven door 6 x raak te schieten. Verder hadden we nog de rugklachten van onze rooky of the year coach Maurits en op Vrijdag een tollende Justin die wel even op het trainingsveld verscheen maar na een minuut of 10 moest besluiten lekker zijn bed in te duiken. Daarbij opgeteld het weekendje weg van de Pronkjes betekende dat we op Zaterdagmorgen in ons eigen theatre of dreams met 12 spelers aan de wedstrijd begonnen.
Tegenstander Laakkwartier was de eerste in de rij van de terugreeks, en aan de uitslagen van de laatste weken te zien gaat dit eerstejaars team steeds meer wennen aan het hogere niveau in de hoofdklasse. Dit beeld wordt in het begin van de wedstrijd bevestigd. Ter Leede heeft een stroeve start, maar lijkt dan door de scheidsrechter boven Jan te worden geholpen. Geheel in de lijn van de Sinterklaas gedachte krijgen we een pingel mee, maar Timotelli weet dit buitenkansje niet te benutten en schiet de bal op de lat. Achterin geen centje pijn. De niet geheel fitte Daimy wordt zeer sympathiek door 21 spelers met rust gelaten en beleeft een zorgeloze ochtend. Onze boys draaien langzaam maar zeker warm, creëren steeds meer kansen, maar toch zou de teller bij de rust op 1 goal blijven steken. Nino stuurt na een goede actie Rik de diepte in en die chipt de bal diagonaal langs de keeper. Vlak daarna nog een kunstwerkje van Rik, waarna Timo stuit op de sluitpost.
Ruststand 1 – 0. In de rust enige besluiteloosheid bij de harde supporterskern, want we kregen dit keer vanwege de afwezigheid van de familie Pronk geen koffie met koek uitgeserveerd. Van besluiteloosheid bij de spelersgroep was na de rust in ieder geval geen sprake. Binnen een minuut hangt de 2 – 0 in de touwen als Rik een heerlijk steekballetje van Timo op waarde weet te schatten. De 3 – 0 is van Nino die na een pass van Timo z’n man uitspeelt en scoort. De 4 – 0 is de allermooiste. Het balletje van Timo op Rik is al mooi, het balletje in de blind van Rik op Wessel is nog veel mooier en aan de afronding van Wessie mankeert ook niets. De 5 – 0 is weer van Rik. Na een dieptepass van Marijn passeert hij de keeper en schiet binnen. Dan twee identieke goals van Rik. Vanaf de zijkant komend lobt hij 2 keer de bal vanuit een uitgooi over het arme keepertje heen. Vlak daarna stuurt Timo Rik nog maar eens de diepte in en zorgt Rik met zijn 6de (!) goal voor 8 – 0.
Het slotakkoord is voor Lucas. Opnieuw is Timo de aangever en schiet Iniëstaatje de bal vanaf de 16 meter hoog in de touwen.
Eindstand 9 – 0. Een prachtige uitslag met zeker in de tweede helft bij vlagen goed combinatievoetbal. 2 spelers die niet wekelijks in de schijnwerpers staan wil ik er nog even uitlichten. Allereerst Jan. Die speelde als linkshalf een puike wedstrijd. Met name de eerste helft. Achter iedere bal zat een idee en hij koos ook een aantal keer goed positie. Dan Lucas. Speelde de 2e helft als centrale middenvelder en vulde dat uitstekend in. Draaide een aantal keren goed open en was ook bereid om verdedigend veel arbeid te leveren. Goed gedaan hoor jongens en hou dat vast!
Over de Zondag kunnen we wat korter zijn.
Door de harde wind viel er niet te voetballen en waren de verdedigende teams zwaar in het voordeel. Met de 4 invallers Denzil, Jikke, Nick en Rowey in de gelederen spelen onze boys Uitslagen GDA 0-0, VUC 1 – 0 verlies, tegen ADO een knap gelijkspel, 0 – 0. Zoetermeer 0 – 0 en VVSB 1 – 0 winst . Zo, goed verhaal weer hoor, lekker kort ook, zou Lucas zeggen. Voor wat de competitie betreft is het voorlopig een paar maandjes klaar. Volgende week gaan we oefenen tegen Spirit, invallers van Zondag bedankt!