Ter Leede D1- Spartaan 20

Ter Leede D1 – Spartaan 20 D2 5 – 2 ( 3 – 0 )

Het nieuwe jaar is welgeteld 16 dagen oud en Ter leede D1 heeft er alweer 6 trainingen en 2 oefenwedstrijden opzitten. Ligt het nu aan mij of lijkt die winterstop steeds korter te gaan duren? Niet dat ik het erg vind hoor, want als ik ergens allergisch voor ben dan zijn dat wel de voetballoze zaterdagen.
Al moet ik schoorvoetend toegeven dat het mij nog wel aan enige scherpte ontbreekt. Bij thuiskomst na de derde helft bleek ik namelijk mijn notitieblokje kwijt te zijn en iedere zichzelf respecterende analist zal beamen dat dit natuurlijk een killing constatering is. Navraag bij Timo leerde mij dat mijn voetbalbijbeltje waarschijnlijk ergens op het fietspad van de Oosthoutlaan lag, want Timotelli had daar namelijk wel iets zien liggen! Een kansloze zoekactie later, moet ik hier dus nu gaan bekennen dat u dit keer geen feitelijk verslag te lezen krijgt, maar een verslag met een hoog ” volgens mij was hij het” gehalte. Mocht u trouwens op de Ter Leede site deze week vernuftig bedachte woorden tegenkomen als ” wollen onderbroeken voetbal ” en ” puberteits handsbal ” , dan kunt u er van uitgaan dat mijn boekje op jammerlijke wijze in verkeerde handen gevallen is.

De wedstrijd was ondanks het gure weer het aanzien meer dan waard. Het zou een gevecht worden tussen een technisch eerstejaars elftal en een fysiek sterker tweedejaars elftal die vandaag van geen wijken wilden weten. Zonder de geblesseerde Justin en met Noa en Wiebe in de wissel wordt er op een senioren tijd ( 13.00 uur ) op veld 2 afgetrapt. Zonder tot kansen te komen heeft Spartaan 20 de eerste minuten een veldoverwicht. Ter Leede staat goed vandaag, zit er fel op en zo ontstaat er een wat rommelig beeld waarbij beide teams weinig tijd gegund wordt. Het wachten is op de eerste geslaagde lancering van Wessel, en na een sterke interceptie van Nino is het Rik die dat als eerste voor elkaar krijgt. Het diagonale schot is fantastisch en vliegt over de kansloze keeper heen. Dit beeld zou de gehele eerste helft zo blijven. Een makkelijker voetballend Spartaan 20 tegen een sterk verdedigend en effectief spelend Ter Leede. De 2e Ter Leede goal is wat dat betreft kenmerkend. Timo zet Rik op rechts aan het werk. Die heeft een geweldige strakke voorzet in huis waar de keeper zoveel problemen mee heeft dat de bal uit de kluts voor de voeten van Wessel valt, die de bal in het lege doel schuift. Vlak hierna is Daimy aan de beurt om haar niet geringe klasse te tonen. Een verraderlijk schot met een lastige stuit wordt door haar knap verwerkt. Even voor rust valt de derde Ter Leede goal. De aanval loopt over rechts waar Timo opnieuw Rik aanspeelt. Die snijdt vanaf de zijkant de 16 meter binnen en schiet de bal dan prachtig over de verraste keeper heen.

Na de rust vervangt Noa Robin op de rechtsback positie. Al snel is het weer Rik die het laatste sprankje hoop van Spartaan 20 met de mooiste goal van de wedstrijd aan flarden schiet. Na een aantal wonderschone kapbewegingen knalt hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied droog binnen. 4-0 en einde wedstrijd. Op het middenveld is Nino ondertussen bezig aan zijn beste wedstrijd tot nu toe dit seizoen. Onvermoeibaar, veel intercepties, traint ook nog eens heel geconcentreerd en krijgt nu zelf ook in de gaten dat een bal spelen beter werkt dan een bal ” brengen”.
Ook Timoteetje komt nog aan zijn goaltje. Een vrije trap van Wessel wordt door hem op goal gekopt en verdwijnt via een verdediger langs de keeper. Daarna wordt het allemaal wat minder. Mede door wat wisselingen in het team weet Spartaan 20 nog 2 x tegen te scoren en dat gaf de verhoudingen ook wel wat beter weer. Want die jongens hebben gewoon een heel leuk voetballend team waar ook nog eens prima coaching op zit. Het enige incidentje van de wedstrijd werd door de technische staf dan ook keurig opgelost.
Al met al een nuttig potje tegen een leuke tegenstander. Volgende week same time, same place tegen een elftal uit diezelfde hoofdklasse, te weten Alphense Boys D2.

Gr. Henk