Ter Leede D2- Alphense Boys D4 2-4

Eindelijk was het dan zover. De competitie ging van start. Na een beker campagne in de derde klasse, die we als vijfde afsloten op 3 punten van winnaar Meerburg, mochten we vandaag in de tweede klasse aanvangen tegen de E top van Alphense Boys ( AB) . Daar later meer over. Waarom de tweede klasse zie ik u denken. Zoals het er nu naar uitziet zal de D1 zich handhaven in de hoofdklasse. Wij als eerste jaars team worden klaargestoomd om volgend jaar deze plek in te nemen. Om de mannen en dame te laten wennen kunnen we het beste spelen tegen betere tegenstanders. In de derde klasse maken we kans op een eventueel kampioenschap vanwege de mindere tegenstand. Leuk, maar leren we daar wat van? Uit de laatste twee oefen potten tegen twee tweede klasse ploegen bleek dat wij gewoon een stapje hoger moeten. Tegen FC Lisse D3 werd met 8-1 gewonnen en FC Weesp D2 kon naar huis na 6-1 nederlaag. Dit zag de KNVB ook in, na goed werk overigens van ons eigen wedstrijd secretariaat. Onze dank daarvoor. Vorige week ging de kogel door de kerk en zo werd de geplande wedstrijd op de late zaterdag tegen Foreholte uit in de derde klasse omgezet in een thuis wedstrijd op de late ochtend tegen AB D4.

De voetbalkenner weet dat AB een jeugd opleiding heeft om van te likkenbaarden. Al hun standaard hoogste selectie teams spelen minimaal 2 divisie. De D4 waar wij vandaag tegen spelen is hun E-top team. Oftewel hun beste E junioren die reeds omhoog zijn geschoven om weerstand te krijgen zodat ze klaar worden gestoomd voor het divisie werk. Tijdens de wedstrijd bleek dat ze natuurlijk een kopje kleiner zijn maar technisch zeer vaardig. Maar goed ook wij hebben een goed voetballende ploeg dus op naar een mooie pot. Na wat oponthoud door een uitgelopen wedstrijd konden we in prachtig voetbal weer aanvangen.

AB trapte af en dat bleek achteraf de enige keer in de eerste 20 minuten dat zij over de middenlijn kwamen. Want in deze periode was Ter Leede veruit de best voetballende ploeg met daarbij enkele grote kansen/mogelijkheden. Met meer scherpte had het 2-0 moeten staan. Het waren twee voorzetten van de rechtsvoor Nick die niet goed werden afgerond en twee vrije trappen van Rowey waarvan er 1 werd gekeerd door de keeper en andere werd tegen gehouden door de paal. Zo zaten we heerlijk in het zonnetje te wachten op de eerste rood gele treffer. Maar ja voetbalwetten bestaan er niet voor niets. Als jij ze niet scoort etc……. En zo geschiedde dat bij de eerste de beste uitbraak AB de 0-1 scoort. Een scherpe pass van achter werd niet goed ingeschat en zo kon de aanvaller 1 op 1 op keeper Mike af. Na dit doelpunt kreeg AB geloof in een goede afloop en dat was aan het spel te merken. Wij liepen steeds meer achteruit en lieten te veel ruimte aan de tegenstander. Die tikten zich aardig vrij en drukte ons op de eigen helft. Na een klein half uur werd een aanval van ons afgeslagen en werd de 0-2 op identieke wijze gescoord als de 0-1. Je zou zeggen een gewaarschuwd mens….etc. Ook na de 0-2 veranderde het speelbeeld niet en deed erger vermoeden. Op naar de tweede helft dan maar.

In de rust werden Nick, Rowey en de weer herstelde Steven vervangen door Jikke, Ryan en Hugo. Nadat ieder weer zijn plekje had floot de scheids voor de tweede helft.

Jikke begon furieus op zijn rechtsvoor positie. Na een solo speelde hij de insnijdende spits Wessel aan. Die vond de keeper op zijn pad. De toon was gezet en van opgeven was geen sprake. AB bleef goed voetballen, maar wij zaten er iets meer op dan in de eerste helft. Het was nogmaals Jikke die goed doorzette en de bal afgaf aan Wessel. Nu schoot hij de bal net voorlangs de verkeerde kant van de paal. Het was AB die na slordig uitverdedigen op 0-3 kwam. De bal kwam terecht bij de goed storende aanvaller van AB en die legde af voor het doel daar vond hij zijn medespeler en werd de 0-3 afgedrukt. Binnen 2 minuten was het invaller Justin die de 3-1 binnen kopte na een corner van Jikke. Hierna kwam er wat geloof en de daarbij behorende kansen. Eerst was er een vrije trap van Rosa waarbij de bal het hoofd van Wessel schampte en daardoor net naast ging. Wederom een corner van Jikke, nu van links kwam goed voor. Denzil, die vanaf de kant goed was geïnstrueerd om bij de tweede paal in te komen, kopte de bal daar feilloos binnen. 2-3. En nog tijd om de stand recht te trekken. Maar al heel snel was het verschil weer twee in het voordeel AB. Nick die weer in de ploeg was gekomen kreeg de bal zeer ongelukkig tegen zijn handen aangeschoten in onze eigen 16. Wekelijks zien we op de tv dat deze vermeende handsballen worden weg gewoven, omdat de handen nu eenmaal vast zitten aan je lichaam. Maar deze scheids liet zich door de AB aanhang beïnvloeden en wees daarom toch naar de stip.. Jammer maar de 2-4 hing in de touwen. Moet wel zeggen dat keeper Mike er met zijn vingertoppen aanzat. Met nog een paar minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld. Bijna maakte we nog de aansluitingstreffer maar na een mooie solo van Wessel was hij niet scherp genoeg meer om de bal in de voeten te spelen van de inkomende Jikke en Nick. Dit zou een zeker de 3-4 hebben betekend. Niet veel later floot de man in het geel af.

De eerste competitie wedstrijd verliezend af sluiten is nooit leuk, maar leermomenten genoeg. Maak je in de eerste 20 minuten de kansen af sta je 2 of 3 nul voor en is er niet veel aan de hand. Nu komt de tegenstander voor en draait de wedstrijd om. Overigens tegen een mooie voetballende ploeg. Ook al waren ze een kopje kleiner aan vechtlust en strijd ontbrak het ze niet. Zoals eerder aangegeven van dit soort wedstrijden moeten we leren en beter worden. Op naar volgende week. BSC 68 D1 uit. Zij hebben hun eerste pot gewonnen. Waarschijnlijk is dit een heel andere ploeg dan AB. Groter, ouder en uit de polder…… Op naar nieuwe leermomenten en misschien een overwinning…