Ter Leede D2– BSC ’68 D1

Ter Leede D2 – BSC ’68 D1 0-1

Vandaag was het zover. De terugwedstrijd tegen BSC 68 D1. Een paar weken terug werden we compleet overklast en konden we naar huis met een 9-0 nederlaag. BSC 68 gaat met Voorschoten 97 uit maken wie er kampioen wordt in de 2de klasse. Na deze pot krijgen wij alleen nog maar de middenmoot en dus onze concurrenten, vandaag konden we aanschouwen met wat voor vorm wij die mini competitie zouden gaan aanvangen. Omdat wij op ons prachtig hoofdveld mochten spelen ging de wedstrijd door. Want er was wat water gevallen en daar kwam in de eerste helft ook weinig verandering in. Het was nog wel even spannend of het technisch hart compleet zou komen voor de aftrap. Het nu illustere trio was een éénling geworden. Waar zijn Toon en Melvin? Achteraf bleek dat deze mannen zo met de D2 bezig zijn, dat ze fr vrijdagavond hebben gebruikt om alles door te nemen. Discussie over de beste looplijnen, tactische omzettingen en poppetjes plaatsen. Dat dit tot 2 uur in de plaatselijke kroeg gebeurde onder het genot van wat gerstenat is bijzaak. Zo vlak voor het fluitsignaal sloten de mannen bij.

Dit signaal schalde zeer vroeg over veld 1 en het was Ter Leede dat aftrapte. Overigens in de bekende 4-3-3 opstelling . Mike in de goal. LB Hugo centraal duo Steven en Denzil en Quincy RB. Een linie daarvoor stond Rosa mid mid, Invaller Wiebe op rechts en Tijs op links. De verrassende spits was Rowey die werd geflankeerd op rechts door Wessel en links Luan. Jikke op de bank samen met de zieke Ryan. Nick maakte voor het laatst de bank compleet in zijn gewone kloffie. Volgende week gaat hij zijn eerste minuten maken van 2016. Waar het bij de uit wedstrijd binnen 10 minuten 3-0 voor de tegenstander was, waren beide ploegen nu aan elkaar gewaagd. Sterker nog de eerste kansen waren voor de rood gelen.Een corner van Rosa draaide mooi voor en daar was die dekselse Denzil die zijn voet er onder kreeg.Hij raakte het leder verkeerd, maar daardoor kwam wel Steven in stelling om uit te halen. Helaas net naast. In de achttiende minuut alweer, was het Mike die keurig zijn doel verkleinde, waardoor de speler van BSC 68 net naast schoot. Een paar tellen later was er voor BSC een corner. Deze werd kort genomen en een soort van terug gelegd op de 16. Met een flauwe trap rolde de bal langs heel wat benen en zo pardoes de hoek in achter de verbouwereerde Mike. Een lullige 0-1 maar wel de werkelijkheid. BSC kreeg daarna wat meer de overhand en de daarbij behorende kansen. Mike duwde een schot uit de kruising en de daarop volgende corner werd naast gekopt. De rust werd gehaald met een 0-1 tussenstand. Dan kon zo maar anders zijn want Wessel, die overigens zijn tegenstander regelmatig het bos instuurde, soleerde langs 3 man en gaf mooi voor. Helaas ontbrak het laatste voetje er tegenaan.

De rust werd gebruikt om weer even op de te warmen en op te drogen. Dit onder het genot van een lekker limonadetje. Alhoewel dat bakkie warme chocomel van Nick er ook niet onaantrekkelijk er uit zag. Het steeds fitter ogende technisch trio gaf de opdracht te blijven spelen zoals de eerste helft en hopen dat we een kansje konden verzilveren. De rust was helaas het eindstation voor Ryan want die was te ziek om in te vallen. Vanaf deze kant beterschap. De scheids was even vergeten dat er twee ploegen moeten zijn voor een wedstrijd en zo gebeurde het dat de rust voor ons iets langer duurde.

Over die tweede helft kunnen we heel kort zijn. Deze speelde zich voor 95% tussen de twee 16 meter gebieden. zonder echte kansen voor beide teams. Al hoewel één keer moest Steven mee sprinten met de weggestuurde spits. Samen met Mike dreven ze hem naar buiten en dat was het dan. De bank veerde na 5 minuten nog wel keer op… Ditmaal om Jikke er in te brengen voor Luan. Daarna volgde er een waar voetbal gevecht rond de midden cirkel. Overigens werd dit gade geslagen door een redelijk toegestroomde trouwe toeschouwer schare.Na een ware strijd was het tijd om af te fluiten. Een 1-0 nederlaag was een feit. Jammer dat we net geen puntje pakten, maar we konden tevreden zijn. Van 9-0 naar 1-0 in een wedstrijd waar weinig werd weggegeven. Dit BSC 68 is wat mij betreft kampioenkandidaat nummer 1.

We hebben nu de volledige top drie uit en thuis gehad en gaan nu de strijd aan voor de best of the rest. Volgende week oefenen we tegen een bekende tegenstander. SEV D1 was in augustus onze eerste tegenstander in de oefencampagne. We wonnen toen met 5-1. Deze stand doet vermoeden dat het een makkie was maar we kwamen daar zeker de eerste minuten goed weg. Zoals eerder aangegeven gaat Nick dan zijn eerste wedstrijdminuten maken na zijn gebroken enkel. Zodat we daarna met een 100% fitte D2 kampioen kunnen worden van de middenmoot!