Ter Leede D2- Kickers ’69 D1

Ter Leede D2- Kickers ’69 D1 2-0

Wat gaat het toch snel. Het is alweer halverwege februari en de tweede pot van de competitie staat op de rol. De eerste werd net aan met 1-0 verloren tegen de gedoodverfde kampioen BSC 68. Vorige week een oefenpotje tegen SEV D1. Een slechte wedstrijd die we net aan wonnen met 2-1. Volgens de inval coach met zijn staf van de D1 lag het niet aan hen. Lichtpuntjes waren er overigens wel. De fantastische grensrechter aan de Ter Leede kant en de rentree van Nick. Na een gebroken enkel mocht hij weer een helftje de wei in. Terug naar vandaag. Helaas was Luan ziek, zodat we een beroep moesten doen op Jan. Daarnaast is keeper Mike op winterstage voor de winterspelen van 2026 want de komende weken is hij aan het wintersporten. Vandaar dat we Daimy van de D1 mochten lenen. Thanks..

8.45 uur trapte Ter Leede af in een winterwonderland. Het kunstgras van het hoofdveld was licht bevroren wit en de zon scheen net over de kantine zo de tribune op. U kunt zich voorstellen dat het gezellig druk was op die zelfde tribune. De tegenstander was Kickers 69 D1 uit Bob de Jong city. Ze stonden onder ons, maar we hebben dan ook 3 wedstrijden minder gespeeld. De D2 begint vandaag aan een reeks die gaat bepalen waar we gaan eindigen, in de middenmoot, onderaan, midden middenmoot of als best of the rest.

Nog even de opstelling en dan naar de zevende minuut. Want toen klapte ik voor het eerst mijn notitieblok open. In de goal dus Daimy. In de verdediging van links naar rechts, Hugo, Steven, Denzil en Quincy. Middenveld. Links Ryan, naast hem de kersverse tot de laatste 14 meiden onder de 13 jaar gewest geselecteerde Rosa. Had ik al gezegd dat ze deze week 12 is geworden? Daarnaast Rowey. Links voor Jan. Rechtsvoor Jikke en in de spits Wessel. Tijs en Nick op de bank naast het voltallige technisch hart. Terug naar de 7de minuut. Het was Rowey die vanaf de 16 een afgeslagen voorzet van Jan op zijn slof kreeg. Het leder ging net naast. Gelijk door naar de 17de minuut. Tussentijds waren er namelijk weinig noemenswaardige momenten. In deze minuut was het gladde veld even niet de vriend van Daimy, maar gelukkig was daar Steven die ter hulp schoot zodat de aanvaller van Kickers niet de gelegenheid kreeg de bal in het lege doel te schieten. Hierna was het de beurt aan Ter leede om wat kleine kansen en grote kansen te creëren. Een fantastische opbouw vanaf rechts werd door Rosa verlengd met een nog mooiere steekbal op de mee opgekomen Ryan. Helaas tikte hij de bal net iets te ver voor zich uit, zodat de keeper er net iets eerder bij was. Een vrije trap van Jan op rechts kwam mooi voor waar Denzil goed in kwam maar de keeper was er weer goed bij om een doelpunt te voorkomen. De keeper bleef goed bezig. Met 1 hand tikte hij een wervelend schot vanaf de 16 naast. Niet veel later was het de zomers geklede scheidsrechter Blomsma die floot voor de rust.

En vanaf hier moet ik en u een beroep doen op andere bronnen. De dochter van uw vertrouwde verslaggever moest haar kunsten vertonen in de turnzaal. Een nieuwe Epke is ze niet, maar dat wil niet zeggen dat uw verslaggever er minder van genoten heeft. Terug naar de Roode molen en vanaf nu dus op waarnemingen van de meest ‘betrouwbare’ bronnen. Nick kwam erin voor Wessel, maar ging wel op links en daardoor Jikke in de spits. Tijs kwam erin voor Ryan.

Nadat iedereen weer een plekje in de zon had gevonden was het ter leede dat aan ging dringen. Hierna was het Steven die vanaf zijn eigen 16, 7 man omspeelde en na wat panna’s helaas net mis schoot. Tussendoor tikte Daimy 2 ballen uit de kruising. Jan stuurde twee man het bos in. De afgegeven voorzet werd door Quincy vol genomen op zijn wreef. De bal spatte uiteen op de lat. Deze lat bleef dwars want Jan schoot vanaf een meter of 16 er weer op. De bal kwam terug het veld in waar Nick keurig stond opgesteld om het leder in te knikken met zijn hoofd. 1-0. De euforie binnen het team was groot. Na wekenlang blessureleed en revalidatie kreeg hij loon na hard werken. Tijs vatte het kort samen met de opmerking: The Legend is Back!! En zo is het. Nu was het tijd dat Jan plaats maakte voor Wessel. Nog geen minuut verder en zijn halve omhaal ging net over. De ene na de andere hakbal, panna of schaar werd ten toon gespreid. Zal je toch zien dat het mooiste voetbal wordt gespeeld als uw verslaggever er niet bij is. Maar goed ik ben wel blij dat ik kan terug vallen op zulke betrouwbare supportersgaren. Nu was het Hugo die met een voorzet achter zijn standbeen de bal voor kreeg. Daar was de mee opgekomen Ryan die de bal net naast hakte. Het zou nu toch wel lekker zijn dat we de marge zouden verdubbelen. Na wat ik heb gehoord was het technisch hart fantastisch aan het coachen en coachte Jikke de 16 in. Daar omspeelde hij twee man en schoot feilloos binnen. 2-0. De wedstrijd werd hierna keurig uitgespeeld en de 3 punten werden bij het groot totaal opgeteld.

En zo doen we lekker mee om plek 4 en misschien wel om plek 3! Maar goed er is nog een lange weg te gaan. Deze weg kent nog twee weken competitierust om daarna weer te knallen. 5 Maart mogen we thuis tegen Stompwijk. Op naar de volgende 3? Bij deze beterschap aan Luan.

Grt

Uw verslaggever.