Ter Leede D2- ROAC 79 D1

Ter Leede D2- ROAC 79 D1 2-1

Wat was het weer vroeg deze zaterdag morgen. Half acht aanwezig in de Ter Leede kantine. Ik kon toen nog niet bevroeden dat ik daar bijna 12 uur later nog stond, Maar daar later meer over. Komt nog eens bij dat ik de slaap maar moeilijk kon vatten. De app van ouders D2 stond roodgloeiend. Er was namelijk discussie ontstaan wie de er mocht vlaggen. Bij andere teams is het vaak leuren wie deze verplichting aan moet gaan, maar op één of andere manier willen alle ouders van de D2 graag vlaggen. Is mooi natuurlijk, geeft aan dat de sfeer goed is. Overigens was het een raar voetbalweekje. Drie spelers mochten maandag invallen bij de D3, Dan mochten midweeks de meeste spelers hun eigen schoolkleuren verdedigen. Zo waren er wat potjes waar ze niet met elkaar, maar tegen elkaar de degens kruisten. Leuk om te zien overigens.

Terug naar vandaag. De tegenstander van vandaag hadden wij een kleine maand geleden uit getroffen, Wij speelden toen een hele goede wedstrijd die wij na heel veel kansen toch nog gelijk speelden. Zoals u weet bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst en daarbij komt ook dat we weer op 0-0 beginnen. De 3 youngsters zaten wat zenuwachtig op de bank, Niet zo zeer voor deze wedstrijd maar meer voor die van later vandaag. Toon en Melle konden Ter Leede historie schrijven met de A1. Maar goed daar later meer over.

ROAC 79 D1 trapte af op veld drie in een heerlijke voetbal ambiance, Een beetje met dauw bedampt echt gras ( bij de ouderen onder u die gevoetbald hebben begint het nu al te kriebelen), een opkomend zonnetje en een zeer enthousiaste grensrechter aan de rood gele kant. Tel daar de toegestroomde toeschouwers bij op en je hebt een heerlijk sfeertje. ROAC liet gelijk zien dat de uitwedstrijd een incident was. Ze speelden goed van A naar B en wisten C ook te vinden. Na wat kleine kansjes, brak op links een paarse aanvaller door en liep met 7 mijllaarzen op keeper Mike af. Diagonaal werd het leder achter Mike geramd. Een duidelijkere 0-1 kom je niet hebben. De D2 was nu redelijk wakker geschud en begon zich nu wat meer met het spel te bemoeien. Een corner van Rosa werd afgeslagen. Denzil stond nog links voor en met een mooi dribbel passeerde hij zijn tegenstander en gaf de bal voor op Wessel. Die draaide goed zijn kont erin en haalde gelijk uit. Helaas net over. Halverwege het middelveld aan de rechterkant kreeg Rowey de bal. Die speelde heel slim de bal hoog breed naar de vrijstaande Tijs. Die hield het overzicht en gaf een zeer scherpe en op maat gegeven steekpass. Nick bedacht zich niet en nam de bal mee. Omspeelde de uitgekomen keeper op de 16 meter lijn en schoot het leder het lege doel in. 1-1. Na de 1-1 bleef het spannend waarbij ROAC wat kansjes kreeg. Waarbij een schot en een kopbal rakelings voorlangs gingen.Rosa kon daar voor de rust ook een schot voorlangs tegenover stellen.

De rust werd heerlijk genoten in de kleedkamer. In de eerste helft bleek de aanvoerder van ROAC de uitblinker te zijn. Als we die voetballend konden uitschakelen zou dat de angel uit aanvalsdrift halen en konden wij misschien de drie punten in Sassenheim houden. Dit gaf wat verschuivingen in het team. Uiteindelijk zou Rosa hem volgen zoals de schaduw van Lucky Luke in zijn beste jaren. Met dit plan in ons achterhoofd vingen wij de tweede helft aan.

Ter Leede trapte af. Al snel zagen we dat de tegenstander een truc speciaal had doorgevoerd. De lange keeper ging als stormram in de spits spelen. Overigens was de vervangende keeper niet veel kleiner dan zijn maatje uit de eerste helft. Leuk om te zien dat gedurende de tweede helft de kleinste man van het veld, onze terriër en rechtsback Ryan, af en toe uit kwam tegen deze boomlange spits. En zoals u zult begrijpen deed Ryan er alles aan deze jongen uit te schakelen. En ik moet zeggen dat deed hij met verve. Overigens hadden de paars witte een voor ons onbegrijpelijke wissel doorgevoerd. Zij hadden de aanvoerder eruit gehaald. Dit scheelde een enorme slok op een borrel. Waarschijnlijk was hij weer onderweg want ik hem hem ook niet meer gezien de tweede helft. Gelukkig had Rosa het niet te letterlijk opgenomen om hem te schaduwen, want anders zat waarschijnlijk naast hem in de auto onderweg naar de volgende bestemming. Nadat iedereen door had wat er aan de hand was konden we weer overgaan tot de voetbal orde van de dag. Na een minuut of zeven was het Rosa die de bal vanaf rechts voor bracht. Tussen de penalty stip en de 16 meter lijn stond Wessel. Als een volleerde acrobaat gooide hij zijn lichaam de lucht en zijn benen volgde. Met een halve volley/ omhaal raakte hij de bal precies goed. De keeper stond net te ver voor zijn goal en zo kon het dat het leder met een prachtige curve over de keeper heen vloog. Een wonderschone 2-1. ROAC capituleerde niet en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een slimme pass tussendoor stuurde de eerder genoemde spits op weg. Hij kwam 1 op 1 met zijn collega keeper Mike.Mike verkleinde keurig zijn doel en blokte het schot.De afvallende bal werd daarna net voorlangs geschoten. Na goed doorzetten van Wessel was het Nick die vanaf links de bal rakelings naast. De druk van de tegenstander hield aan. Niet dat er enorme kansen ontstonden, maar we schoten de ballen af en toe wel heel makkelijk corner. De luchtmacht van ROAC was sterk en lang dus dat gaf wat spannende momenten. En zo golfde het spel heen en weer. Voor het wisten floot de jonge scheidsrechter af en waren er drie hele belangrijke punten binnen.

We speelden ten opzichte van vorige week een betere wedstrijd en hopelijk trekken we die lijn door naar de staart van de competitie. De vierde plek is nu ons einddoel dit seizoen Dit zou met het zware begin een knappe prestatie zijn. Kickers 69 is onze grote concurrent en laat dit nu net onze tegenstander zijn van volgende week. Eerder wonnen wij met 2-0 thuis, maar de laatste uitslagen laten zien dat zij zeker niet te onderschatten zijn. Wil ik namens de D2 met begeleiding BSC hartelijk feliciteren met het behaalde kampioenschap. Wat ons betreft zeer terecht en gegund.

Normaliter sluit ik nu af met de groeten en tot volgende week. Maar dat gaat nu even anders. Zoals eerder gememoreerd zou ik nog ergens op terug komen. Het technisch trio bestaat uit twee A1 spelers. Melle en Toon ( en natuurlijk ook Melvin )laten wekelijks onze kids beter worden tijdens de leuke en leerzame trainingen. Dit getuige de ontwikkeling van het team dit jaar. De mannen en dame van de D2 waren dan ook present in Noordwijkerhout waar de A1 kampioen kon worden van de hoofdklasse. Een unieke prestatie wat nog geen Ter Leede team is gelukt. Want kampioen worden zou volgend jaar divisie voetbal betekenen. In een prachtige ambiance met wel 500 meegereisde supporters blonken deze twee kanjers uit met doelpunten en assists. Een klinkende 5-0 overwinning en de schaal is binnen. Mannen van harte gefeliciteerd. Top gedaan. Het feestje werd tot laat doorgetrokken, maar om 19.00 uur vond ik het welletjes.

Waarom zo vroeg hoor ik u denken. Ik moest vroeg naar bed want zondag stond de wekker weer vroeg. Om 08.00 uur ( zonder Melle en Toon, jammer :-) ) moesten we verzamelen bij Ter Leede. We waren uitgenodigd voor het Van der Sar toernooi bij Foreholte. Een jaarlijks toernooi voor nieuwe D1 teams. Wij zaten in de poule met SJC, VVSB, TOGB, Foreholte, FC Utrecht en Ajax. Overigens hadden de laatste twee hun E top gestuurd. Twee keer een 1-0 verlies tegen TOGB en VVSB, twee keer een 2-0 winst tegen Foreholte en SJC. en twee duidelijke nederlagen tegen de BVO’s. 1-5 en 0-4. Uiteindelijk werden we 10de van de 14. We stonden mooi tussen de regio’s clubs in en dat geeft hoop voor volgend jaar in de hoofdklasse.

Voorlopig was dit mijn laatste verslag. Ik ga werken aan mijn back hand en smash tijdens de tennis competitie, maar ik kom zeker nog een keer met de pen terug..

Grt uw verslaggever.